Schenking

Uw steun kan het verschil maken voor een onderzoeks- of onderwijsproject dat u nauw aan het hart ligt. Schenk aan wat u belangrijk vindt: wij zorgen ervoor dat uw gift of testament terecht komt bij wat voor u belangrijk is, voor de volle 100%. Voor giften vanaf € 40 ontvangt u een fiscaal attest waarmee u 45% van uw gift recupereert in uw belastingaangifte.

Naast gewone bankgift (overschrijving naar rekeningnummer), zijn er ook nog andere manieren van schenken

Schenking via een notariële akte. 

  • Voor het schenken van onroerende goederen is het verplicht om de schenking door een notaris te laten verlijden. De schenkbelasting bedraagt 0%.
  • Voor het schenken van roerende goederen (geld, juwelen, antiek, boeken, etc.) is het niet verplicht om de schenking te laten registreren.

Schenking van bijzondere collecties

Het schenken van een collectie kunstwerken, unieke voorwerpen, boeken, etc. kan via een handgift. Hiervoor is geen notariële akte nodig. U schenkt dan door eenvoudige overhandiging van het goed.

Schenking van een toestel

Als bedrijf kunt u ook een toestel schenken aan de UGent.

U kunt zelf de bestemming van uw schenking gaan bepalen of het is ook mogelijk om uw schenking algemeen aan de UGent over te laten. In dit geval bepaalt het Universiteitsfonds aan welk waardevol wetenschappelijk onderzoek en/of onderwijs dit zal worden toegewezen.

Voor meer informatie over schenken aan de UGent neem contact op via universiteitsfonds@ugent.be of via 09 264 83 31.

Gerelateerde inhoud