Inzamelactie

Organiseert u binnenkort een verjaardagsfeest, babyborrel, jubileum of pensioenviering? En steunt u liever een goed doel in plaats van flessen wijn of cadeaubonnen stof te laten vergaren? Dan kan u aan uw gasten vragen om een gift over te maken aan één van de fondsen of projecten van de UGent. Ook het afscheid van een dierbare kan een gelegenheid zijn om UGent onderzoek of onderwijs te steunen. Als u ervoor kiest om een UGent fonds te steunen, kan u bovendien gebruik maken van ons online actieplatform. Daar kan u uw inzamelactie van A tot Z organiseren, anderen uitnodigen om deel te nemen én kan er online gedoneerd worden aan uw initiatief.

Ik kom in actie voor een UGent fonds

Vijf redenen waarom u best afstemt met het Universiteitsfonds indien u geen UGent fonds, maar een project wil steunen:

  • Uw familie, kennissen, vrienden en collega’s ontvangen enkel een fiscaal attest wanneer ze rechtstreeks op het rekeningnummer van het Universiteitsfonds (BE26 3900 9658 0329) storten (voor giften vanaf € 40 op jaarbasis). Als u zelf de giften inzamelt en daarna doorstort mogen wij geen attest uitreiken.
  • U ontvangt, na afloop van de inzameling, een handig en duidelijk overzicht van alle giften en schenkers.
  • U ontvangt vooraf een duidelijke bankmededeling die uw contacten kunnen gebruiken bij het overmaken van hun gift. Zo bent u zeker dat deze giften aan het juiste onderzoek of onderwijs doel worden toegewezen. Zo bent u ook zeker dat deze in het overzicht met giften en schenkers worden opgenomen.
  • U kan kiezen uit 1001 onderzoek of onderwijs doelen aan de UGent. Slechts een handvol staan op onze website. Wanneer u ons contacteert, luisteren wij naar wat u wilt en zorgen we ervoor dat u giften kan inzamelen voor het doel dat u nauw aan het hart ligt.
  • U hoeft zich niet te bekommeren om het financiële en kan zich volledig richten op de organisatie van uw bijzonder moment. U kan uw contacten doorverwijzen naar het Universiteitsfonds. Wij antwoorden dan snel en duidelijk op hun vragen en opmerkingen.

Het is daarom belangrijk om even contact op te nemen met het Universiteitsfonds. Wij helpen u graag verder.

Contacteer ons

Universiteitsfonds UGent
Campus Ufo, Rectoraat
Sint-Pietersnieuwstraat 25
9000 Gent

universiteitsfonds@ugent.be
T +32 (0)9 264 83 31