Check-in

Fijn, dat je weldra een wooneenheid bij ons huurt! Je kan jouw wooneenheid betrekken vanaf de startdatum vermeld in de huurovereenkomst.

Afhalen sleutel

Vanaf die dag kan je over de wooneenheid beschikken.

Helaas lukt het niet om vroeger de kamer beschikbaar te stellen.

Tussen 10.30 en 16.00u kan je jouw sleutel en toegangsbadge die dag ophalen op:
Campus Sterre
Gebouw 'S5'
Galglaan 4
9000 Gent
Plattegrond S5, Campus Sterre

Tussen 19.00 en 21.30u kan jouw sleutel en toegangsbadge ophalen aan het onthaal van de Afdeling Huisvesting:
Home Vermeylen
Stalhof 6
9000 Gent

Indien dit moment niet voor je past, kan je jouw sleutel en badge ook op een later tijdstip ophalen aan het onthaal van de afdeling Huisvesting.
Ons onthaal is uitzonderlijk ook open op zondag 22.09.2019, doorlopend van 10u tot 21u30.

Haal jouw sleutel en badge vanaf die dag op bij het onthaal van de afdeling Huisvesting.

Inchecken kan op de startdatum van je contract zelf pas vanaf 14.00u.

Komt iemand in jouw plaats jouw sleutel en badge afhalen?

Dat kan. Die persoon (bijvoorbeeld jouw ouders) geef je dan een geschreven, ondertekende volmacht én een kopie van je identiteitskaart.
Deze documenten zullen, bij afhaling van de sleutel en badge, door de onthaalmedewerker opgevraagd en bijgehouden worden.

Hou rekening met de verkeerssituatie rondom homes Fabiola, Vermeylen en Heymans.

Vermijd boetes!

De Gentse binnenstad of het gebied binnen de R40 werd vanaf 1 januari 2020 een lage-emissiezone (LEZ).
De meest vervuilende voertuigen mogen de zone niet langer inrijden. Vermijd een boete en check altijd je voertuig voor je naar Gent komt.

Meer info vind je op https://stad.gent/nl/mobiliteit-openbare-werken/lage-emissiezone-2020

Home Fabiola bevindt zich daarenboven in een autovrij gebied. De eerste 50 meter, vanaf het kruispunt Stalhof met de Jan Frans Willemsstraat/Benedictijnenstraat werd echter uit het 'autovrij gebied' gehaald. Dit maakt de toegang tot het home vrij vanuit Stalhof en de Benedictijnenstraat.

Meer info vind je op https://stad.gent/mobiliteitsplan

Verplichte infosessie!

Elk jaar organiseert de afdeling Huisvesting een infosessie voor alle nieuwe bewoners. Op deze infosessie kom je meer te weten over de verschillende aspecten van het homeleven. Je krijgt er heel wat tips en advies.

Plaats en tijdstip werden vastgelegd: je wordt verwacht op dinsdag 24 september om 19u15 in Auditorium 1 op campus Ledeganck

Aanwezigheid op deze infosessie is verplicht.

Blijf op de hoogte na je check-in

Doorheen het jaar zullen geplande werken, controles en belangrijke mededelingen via mail en onze elektronische ad valvas op Facebook  worden gecommuniceerd. Word dus zeker lid van de groep van jouw home.

Betaling van de huurfactuur en waarborg

De huurfactuur wordt elke maand via e-mail verzonden naar jouw UGent e-mailadres. Je kan in Oasis eigenhandig een extra e-mailadres toevoegen indien jouw ouders de factuur rechtstreeks wensen te ontvangen. Je betaalt d.m.v. overschrijving of domiciliëring.

Wens je je betalingen te checken? Dit kan heel eenvoudig. In Oasis, onder de rubriek 'financieel', vind je, in de linkerkolom, een 'stand van zaken' van al je facturen.

De waarborg van 160 of 370 euro voor respectievelijk kamers/studio's en flats wordt gefactureerd bij de 1e maand huur. Het bedrag kan aangewend worden voor het dekken van alle verplichtingen van de huurder.

Koelkastje op kot?

Er is één koelkast van max. formaat ‘tafelmodel’ toegestaan op de kamer. Het A+ label is de minimale vereiste qua energiezuinigheid. De universiteit biedt de mogelijkheid aan om via onze dienst Milieu een dergelijk toestel aan te kopen. Meer informatie kan je hier terugvinden.

Afdeling Huisvesting kijkt er naar uit om je binnenkort te verwelkomen we en wensen je alvast een vlotte start van het academiejaar.

Nieuwbewonersweekend

Niet alleen afdeling huisvesting kijkt ernaar uit om je binnenkort te verwelkomen. De studenten van het Home Konvent organiseren een heus "nieuwbewonersweekend" voor jullie.  Meer informatie en alvast een warme oproep   om deel te nemen kan je in het PDF-bestand terugvinden.

Voor verdere vragen mag je steeds .