Check-in

Fijn, dat je weldra een wooneenheid bij ons huurt! Je kan jouw wooneenheid betrekken vanaf de startdatum vermeld in de huurovereenkomst.

Coronamaatregelen en -richtlijnen in de homes?

De maatregelen zijn er om alle studenten op een zo veilig mogelijke manier met elkaar te laten samenleven. De universiteit rekent op de volle medewerking van elke student om deze nauwgezet toe te passen. Er zal gecontroleerd en zo nodig gesanctioneerd worden. Lees alles grondig na op onze Corona FAQ.

Afhalen sleutel


Vanaf die dag, zaterdag 24.09.2022 kan je over je wooneenheid beschikken. Vroeger is helaas niet mogelijk.

Check deze webpagina regelmatig voor updates.

Waar?

Je zal je de sleutel kunnen ophalen vanaf zaterdag 24.09.2022 

  • Locatie nog te bepalen

Wanneer?

Je kan je sleutel, ongeacht voor welke home, afhalen op een vooraf afgesproken tijdstip.
Er worden tijdsloten voorzien waarop de sleutel kan afgehaald worden.

Je zal hier kunnen intekenen op zo'n tijdsslot.
Hoe gaat dit in z'n werk?

De tijdssloten worden aangeboden via een Doodle.

  • Er zijn tijdssloten vanaf 10u.
  • Je hoeft geen account aan te maken: je kan deze ook zo invullen.
  • Vul de doodle in met JOUW VOLLEDIGE NAAM (student)
  • Noteer wanneer we jouw verwachten: na het indienen van de doodle kan je zonder account je gekozen moment niet meer raadplegen.
  • Is het moment van jouw keuze reeds ingenomen, kies dan een ander moment: er zijn slechts een aantal studenten per tijdsslot toegelaten.
  • Kan je op geen enkele optie in de doodle? Je kan ook je sleutel ophalen in de daaropvolgende dagen (ook op zondag 26.09) aan het onthaal van home Vermeylen. 

Afhalen sleutel

Inchecken doe je (of je volmachthebber) ALLEEN.
Om wachtrijen te vermijden, verwachten we dat je op tijd komt (niet vroeger of later).

Inhuizing

Wanneer je (of jouw volmachthebber) je spullen naar je kamer brengt op 24 september (of erna), hou dan afstand en draag een mondmasker.
Lees aandachtig de coronamaatregelen die tijdens je verblijf zullen gelden op onze Corona FAQ-pagina.

 

Haal vanaf die dag jouw sleutel en badge op bij het onthaal van de afdeling Huisvesting.

Inchecken kan op de startdatum van je contract zelf pas vanaf 14.00u.

 

Komt iemand in jouw plaats jouw sleutel en badge afhalen?

Dat kan. Die persoon (bv. jouw ouders/voogd) bezorg je in dat geval een geschreven, ondertekende volmacht én een kopie van je identiteitskaart.
Deze documenten zullen bij afhaling van de sleutel en badge door de onthaalmedewerker opgevraagd en bijgehouden worden.
Hou ook dan rekening met de coronamaatregelen die in de homes gelden.

Heb aandacht voor de verkeerssituatie rondom homes Fabiola, Vermeylen en Heymans.

De Gentse binnenstad of het gebied binnen de R40 is sinds 1 januari 2020 een lage-emissiezone (LEZ). Homes Heymans, Fabiola, Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury vallen binnen deze zone.
De meest vervuilende voertuigen mogen de zone niet langer inrijden. Vermijd een boete en check altijd je voertuig voor je naar Gent komt. 

Meer info vind je op https://stad.gent/nl/mobiliteit-openbare-werken/lage-emissiezone-2020

Home Fabiola bevindt zich daarenboven langs een autovrij gebied. De eerste 50 meter, vanaf het kruispunt Stalhof met de Jan Frans Willemsstraat/Benedictijnenstraat, maakt de toegang tot het home vrij vanuit Stalhof en de Benedictijnenstraat.

Meer info vind je op https://stad.gent/mobiliteitsplan

 

Mondmaskerplicht in Gent

In de Gentse binnenstad en de studentenbuurt rond de centrumhomes geldt mogelijk een algemene mondmaskerplicht. 

https://stad.gent/nl/alles-over-corona-gent/nieuws-evenementen/mondmaskers-gent-waar-verplicht

Verplichte infosessie!

Elk jaar organiseert de afdeling Huisvesting een infosessie voor alle nieuwe bewoners. Op deze infosessie kom je meer te weten over de verschillende aspecten van het homeleven. Je krijgt er heel wat tips en advies.

De sessie zal gestreamd worden via Microsoft Teams op maandag 27.09.2021, vanaf 19u.  

Deelname op deze infosessie is verplicht, cf. het intern reglement

Blijf op de hoogte na je check-in

Doorheen het jaar zullen geplande werken, controles en belangrijke mededelingen via mail en onze elektronische ad valvas op Facebook  worden gecommuniceerd. Word dus zeker lid van de groep van jouw home.

Betaling van de huurfactuur en waarborg

De huurfactuur wordt elke maand via e-mail verzonden naar jouw UGent e-mailadres. Je kan in Oasis eigenhandig een extra e-mailadres toevoegen indien bijvoorbeeld ook jouw ouders de factuur rechtstreeks wensen te ontvangen. Je betaalt d.m.v. een overschrijving met vermelding van de maandelijkse referentie, of via domiciliëring.

Je ontvangt de factuur voor de daaropvolgende maand steeds op het einde van elke maand via e-mail.
Je krijgt je eerste factuur echter, voor de eerste dagen huur in september en de aanrekening van de waarborg, normaal gezien medio september.

Wanneer betaal ik de waarborg?

De waarborg van 160 of 370 euro, voor respectievelijk kamers/studio's en flats, wordt gefactureerd bij de 1e factuur. Het bedrag kan aangewend worden voor het dekken van alle verplichtingen van de huurder. 

Opgelet: er is geen waarborg voor homes Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury. Schade vastgesteld bij vertrek, die niet op het inventarisformulier werd vermeld bij de check-in, zal worden aangerekend via factuur.

Wens je je betalingen te checken?

Dit kan heel eenvoudig. In Oasis, onder de rubriek 'financieel', vind je, in de linkerkolom, een 'stand van zaken' van al je facturen.

Wens je je betalingen te laten domiciliëren?

Je kan een automatische bankopdracht instellen via een SEPA-formulier van Twikey.
Deze “bankdomiciliëring” is een handig instrument waar je vrijblijvend op kan intekenen. Een SEPA-bankopdracht is niet verplicht, doch sterk aanbevolen. Meer info hierover krijg je nog via een afzonderlijke e-mail, verstuurd van "Twikey" met ons facturatie-adres.
Wij werken samen met dit bedrijf, dus de mail en de inhoud van de online toepassing zijn 100% betrouwbaar.

Let op: voor een kamer plus in de homes Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury is een SEPA bankdomiciliëring door technische redenen niet mogelijk.

Koelkastje op kot?

Er is één koelkast van max. formaat ‘tafelmodel’ toegestaan op de kamer, maar er is een minimale vereiste qua energiezuinigheid. 

Als je wil, kan je een dergelijk toestel via de UGent aankopen. Details over de levering, en eventuele wijzigingen, worden telefonisch afgesproken met de leverancier, net voor de levering.

Meer informatie kan je hier terugvinden.

Afdeling Huisvesting kijkt er naar uit om je binnenkort te verwelkomen we en wensen je alvast een vlotte start van het academiejaar.

Activiteiten homeraden

Niet alleen afdeling Huisvesting kijkt ernaar uit om je binnenkort te verwelkomen. De studenten van het Home Konvent en de afzonderlijke homeraden organiseren elk jaar activiteiten voor de medebewoners. Zij zijn in de homes aanwezig op zaterdag 25.09.2021: als je vragen hebt, aarzel niet om ze aan hen te stellen.

Hun eerste activiteit? Een warm aanbevolen NieuwBewonersWeekend.

Voor vragen rond participatie en activiteiten mag je steeds .

Annuleren of verbreken van de huurovereenkomst

Indien je de wooneenheid NIET zal betrekken en je je huurovereenkomst voor volgend academiejaar dus alsnog wenst te annuleren of verbreken, lees dan zeker even het luik wooneenheid aanvragen en beheren.