Check-in

Fijn, dat je weldra een wooneenheid bij ons huurt! Je kan jouw wooneenheid betrekken vanaf de startdatum vermeld in de huurovereenkomst.

Welke coronamaatregelen en -richtlijnen gelden er in de homes volgend academiejaar?

De universiteit rekent op de volle medewerking van elke student om de coronamaatregelen en –richtlijnen correct en nauwgezet toe te passen, zodat we de gezondheid van iedereen kunnen beschermen. Er zal gecontroleerd en zo nodig gesanctioneerd worden. Lees alles grondig na op onze Corona FAQ.

Mogelijk gelden er overheidsbeperkingen en quarantainemaatregelen: https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/NL/Gidsvandeprocedures/Pages/Reizen%20naar%20Belgi%C3%AB.aspx

Kom je vanbuiten België of ben je in het buitenland op reis geweest? Hou er dan rekening mee dat de Belgische Overheid 14 dagen zelfquarantaine kan eisen bij je aankomst in België, afhankelijk van het land van waaruit je reist. Omdat (een deel van) de voorzieningen in de universitaire homes gedeeld worden, is zelfquarantaine in de homes niet mogelijk. Het is alleen mogelijk als je een studio of flat huurt (geen gedeelde faciliteiten). Dat betekent dat indien zelfquarantaine op jou van toepassing is en jouw huurovereenkomst bijvoorbeeld start op 19 september, je 14 dagen voorafgaand aan je verblijf in de homes in België in zelfquarantaine moet gaan. Met andere woorden, is zelfquarantaine op jou van toepassing mag je je kamer pas betrekken als je een quarantaineperiode van 14 dagen in België en buiten de homes hebt doorlopen (met uitzondering dus van een studio of flat, waar zelf-quarantaine wel is toegestaan). Vragen hierover? .

Afhalen sleutel

Vanaf die dag kan je over de wooneenheid beschikken.

Helaas lukt het niet om vroeger de kamer beschikbaar te stellen.

We zullen je hier verwittigen van updates rond je check-in.

Mogelijk zal je, zoals andere academiejaren,  jouw sleutel en toegangsbadge die dag ophalen op:
Campus Sterre
Gebouw 'S5'
Galglaan 4
9000 Gent
Plattegrond S5, Campus Sterre

Wegens Corona-maatregelen dienen we de veiligheidsafstand te garanderen en zal de check-in mogelijk anders verlopen dan vorige jaren, voor ieders veiligheid.

Indien dit moment niet voor je past, kan je jouw sleutel en badge ook op een later tijdstip ophalen aan het onthaal van de afdeling Huisvesting.
Home Vermeylen
Stalhof 6
9000 Gent

Haal jouw sleutel en badge vanaf die dag op bij het onthaal van de afdeling Huisvesting.

Inchecken kan op de startdatum van je contract zelf pas vanaf 14.00u.

Komt iemand in jouw plaats jouw sleutel en badge afhalen?

Dat kan. Die persoon (bijvoorbeeld jouw ouders) geef je dan een geschreven, ondertekende volmacht én een kopie van je identiteitskaart.
Deze documenten zullen, bij afhaling van de sleutel en badge, door de onthaalmedewerker opgevraagd en bijgehouden worden.

Hou rekening met de verkeerssituatie rondom homes Fabiola, Vermeylen en Heymans.

Vermijd boetes!

De Gentse binnenstad of het gebied binnen de R40 werd vanaf 1 januari 2020 een lage-emissiezone (LEZ).
De meest vervuilende voertuigen mogen de zone niet langer inrijden. Vermijd een boete en check altijd je voertuig voor je naar Gent komt.

Meer info vind je op https://stad.gent/nl/mobiliteit-openbare-werken/lage-emissiezone-2020

Home Fabiola bevindt zich daarenboven in een autovrij gebied. De eerste 50 meter, vanaf het kruispunt Stalhof met de Jan Frans Willemsstraat/Benedictijnenstraat werd echter uit het 'autovrij gebied' gehaald. Dit maakt de toegang tot het home vrij vanuit Stalhof en de Benedictijnenstraat.

Meer info vind je op https://stad.gent/mobiliteitsplan

Welke maatregelen en richtlijnen gelden er in de homes volgend academiejaar?

Lees alles grondig na op onze Corona FAQ.

Verplichte infosessie!

Elk jaar organiseert de afdeling Huisvesting een infosessie voor alle nieuwe bewoners. Op deze infosessie kom je meer te weten over de verschillende aspecten van het homeleven. Je krijgt er heel wat tips en advies.

Plaats en tijdstip worden nog vastgelegd.

Aanwezigheid op deze infosessie is verplicht.

Blijf op de hoogte na je check-in

Doorheen het jaar zullen geplande werken, controles en belangrijke mededelingen via mail en onze elektronische ad valvas op Facebook  worden gecommuniceerd. Word dus zeker lid van de groep van jouw home.

Betaling van de huurfactuur en waarborg

De huurfactuur wordt elke maand via e-mail verzonden naar jouw UGent e-mailadres. Je kan in Oasis eigenhandig een extra e-mailadres toevoegen indien jouw ouders de factuur rechtstreeks wensen te ontvangen. Je betaalt d.m.v. een overschrijving met vermelding van de maandelijkse referentie, of via domiciliëring.

Wens je je betalingen te checken? Dit kan heel eenvoudig. In Oasis, onder de rubriek 'financieel', vind je, in de linkerkolom, een 'stand van zaken' van al je facturen.

De waarborg van 160 of 370 euro voor respectievelijk kamers/studio's en flats wordt gefactureerd bij de 1e maand huur. Het bedrag kan aangewend worden voor het dekken van alle verplichtingen van de huurder.

Koelkastje op kot?

Er is één koelkast van max. formaat ‘tafelmodel’ toegestaan op de kamer. Het A+ label is de minimale vereiste qua energiezuinigheid. De universiteit biedt de mogelijkheid aan om via onze dienst Milieu een dergelijk toestel aan te kopen. Meer informatie kan je hier terugvinden.

Afdeling Huisvesting kijkt er naar uit om je binnenkort te verwelkomen we en wensen je alvast een vlotte start van het academiejaar.

Nieuwbewonersweekend

Niet alleen afdeling huisvesting kijkt ernaar uit om je binnenkort te verwelkomen. De studenten van het Home Konvent organiseren een heus "nieuwbewonersweekend" voor jullie.  Meer informatie en alvast een warme oproep van vorig academiejaar   om deel te nemen kan je in het PDF-bestand terugvinden. Indien er ook dit jaar een nieuwe editie wordt georganiseerd, kom je dit hier te weten.

Voor verdere vragen mag je steeds .