Studiebegeleiding en advies

Aan de UGent sta je er niet alleen voor. De universiteit voorziet een uitgebreid aanbod studiebegeleiding en advies tijdens je studies.

Studieadviseurs

De studieadviseurs van de Afdeling Studieadvies begeleiden je bij inhoudelijke vragen over opleidingen, bij vragen over de haalbaarheid van je studies, over keuzemomenten en over flexibel studeren.  Je kan ook bij hen terecht voor advies i.v.m. het veranderen van opleiding (heroriëntering).

Team student & functiebeperking

De medewerkers voorzien specifieke begeleiding en ondersteuning van studenten met een functiebeperking. Ze gaan samen met jou en in overleg met je opleiding op zoek naar redelijke aanpassingen om het studeren beter haalbaar te maken.

Studentenpsychologen

Word je tijdens je studies geconfronteerd met studieproblemen en/of persoonlijke/psychologische problemen, dan kan je terecht bij de studentenpsychologen van de Afdeling Studieadvies voor een persoonlijk gesprek of een groepstraining.

Monitoraten

In elke faculteit nemen de studie- en trajectbegeleiders van het monitoraat initiatieven om het studeren vlotter en efficiënter te laten verlopen. Je krijgt inhoudelijke begeleiding bij vakken, een aanbod studievaardigheden, advies over studievoortgang, geïndividualiseerd traject …

Taalbegeleiding en -advies

Je kan bij de taaladviseurs terecht voor ondersteuning bij academisch schrijven en spreken in het Nederlands en Engels.

Wel in je vel aan de UGent

Zit je met een andere vraag? Je kan voor élke kwestie, hoe klein of onschuldig ze ook lijkt, wel ergens terecht.

Visie

Visie op studentenbegeleiding aan de UGent

Contact

Afdeling Studieadvies