Studentenpsychologen

Afdeling Studieadvies sluit van 17 juli t.e.m. 1 augustus 2021 even de deuren. Vanaf 2 augustus staan we opnieuw klaar om je verder te helpen.
  • Loop je vast bij het studeren of heb je het even moeilijk? Je vindt heel wat tips & tricks terug op de Uforasite student@warmUGent.
  • Voor elk probleem kan je ergens terecht. Neem een kijkje op wel in je vel.
  • Voor dringende psychische hulpvragen kan je terecht bij CAW crisishulp (24/24u., 7/7) op T09 265 04 90.

Je studententijd is een periode met veel uitdagingen. Daarom is het als student belangrijk goed voor jezelf te zorgen. De studentenpsychologen zijn er voor jou als je hulp kan gebruiken.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Eigenlijk kan je met eender wat terecht bij de studentenpsychologen:

  • Last van stress, faalangst of uitstelgedrag? 
  • Zit je in de knoop met jezelf?
  • Kom je nergens meer toe, ondanks je goeie wil?
  • Ervaar je problemen in je thuissituatie of relaties?
  • Worstel je met je studieaanpak? Gebrek aan motivatie?
  • ...
! We organiseren rond sommige thema's ook groepstrainingen. Bekijk voor je een individuele afspraak maakt eerst of een training je misschien vooruit kan helpen. Wil jij graag ervaringen uitwisselen met andere studenten? Een traject volgen van een of meerdere sessies waarbij je bruikbare tips kan toepassen en kan evalueren in een terugkeermoment? Dan is een groepstraining iets voor jou!

Maak een afspraak

Contacteer de infobalie van afdeling Studieadvies. Zij maken bij voorkeur telefonisch met jou een afspraak bij een studentenpsycholoog. Wij proberen je volgens beschikbaarheid zo snel mogelijk te helpen.

Afdeling Studieadvies
T +32 9 331 00 31
Campus Ufo, Ufo, 1e verdieping
Sint-Pietersnieuwstraat 33, Gent
studieadvies@ugent.be

Momenteel gaan omwille van de coronamaatregelen de gesprekken bij voorkeur online door via Teams. Je ontvangt na het maken van je afspraak een e-mail met een link. Reken op een halfuur tot een uur voor je gesprek.

FAQ

Wat kost een gesprek bij de studentenpsycholoog?

De gesprekken bij de studentenpsychologen zijn gratis. Indien doorverwijzing buiten de UGent nodig is, is het aanbod betalend. Is dit financieel moeilijk voor jou, dan zoeken we samen naar een haalbare oplossing.

Hoe lang moet ik wachten voor ik terecht kan voor een gesprek?

We trachten je zo snel mogelijk een afspraak te geven. Soms loopt de wachttijd op tot een tweetal weken. Neem contact op met de infobalie en zij informeren jou verder.

Hoe gaan de gesprekken door?

Momenteel vinden alle gesprekken online plaats. Lukt dit voor jou om een of andere reden moeilijk (vb. slechte verbinding, weinig privacy, ...)? Neem contact op met de infobalie en we zoeken samen naar een oplossing.

Wat kan ik verwachten van een 1ste gesprek?

Tijdens een eerste gesprek trachten we jouw hulpvraag te concretiseren en bekijken we samen met jou wat je nodig hebt. Onze aanpak is dus oplossingsgericht en kortdurend. Heb je meer of andere hulp nodig, dan begeleiden we jou naar meer gepaste begeleiding.

Kunnen alle studenten bij de studentenpsycholoog terecht?

Alle studenten van de UGent zijn welkom. Studenten die al een masterdiploma behaald hebben, met een creditcontract of een examencontract en doctoraatstudenten worden na een eerste gesprek begeleid naar gepaste hulp buiten de UGent.

Worden mijn ouders of lesgevers ingelicht?

Psychologen zijn gebonden aan het beroepsgeheim. Anderen worden dus niet op de hoogte gebracht, tenzij op jouw uitdrukkelijke vraag en na jouw expliciete toestemming.

Waar kan ik met andere vragen terecht?

Bekijk het overzicht van alle mogelijke vragen en de plekken waar je terecht kan voor passende hulp:

Zelf aan de slag?

Wil je in afwachting van een gesprek al zelf met materiaal aan de slag?

Contact

Afdeling Studieadvies
Tel 09 331 00 31