Studentenpsychologen

 

View English version

Team psyHeb je het moeilijk? Je staat er niet alleen voor!

De studentenpsychologen staan voor je klaar. We proberen je zo snel mogelijk te helpen. Tijdens een eerste gesprek trachten we samen jouw hulpvraag te concretiseren en bekijken we met jou wat je nodig hebt.

Onze aanpak is oplossingsgericht en kortdurend. Heb je meer en/of gespecialiseerde hulp nodig? Dan zoeken we samen met jou naar meer gepaste begeleiding. Een gesprek bij de studentenpsycholoog is gratis. 

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Studiegerelateerd

Last van (studie)stress, piekeren, faalangst of uitstelgedrag? Worstel je met je studieaanpak? Ervaar je een gebrek aan motivatie of concentratie?

Heb je daarna nood aan een individueel gesprek? Dan kan je een afspraak maken via het online agendasysteem:

Ben je op zoek naar vakinhoudelijke ondersteuning of heb je vragen over je studietraject? Dan kan je terecht bij het monitoraat van jouw faculteit.

Persoonlijk

In de knoop met jezelf? Kom je nergens meer toe, ondanks je goeie wil? Ervaar je moeilijkheden in je thuissituatie of relaties? ...

Of maak een afspraak voor een individueel gesprek via het online agendasysteem:

! Boek slechts één afspraak in. Eventuele vervolggesprekken zal de studentenpsycholoog samen met jou inplannen.

FAQ

Wat kan ik verwachten van een eerste gesprek?

Tijdens een eerste gesprek trachten we jouw hulpvraag te concretiseren en bekijken we samen met jou wat je nodig hebt. Onze aanpak is oplossingsgericht en kortdurend. Heb je meer en/of gespecialiseerde hulp nodig, dan zoeken we samen met jou naar meer gepaste begeleiding.

Wat kost een gesprek bij de studentenpsycholoog?

De gesprekken bij de studentenpsychologen zijn gratis. Mocht blijken dat voor jou een doorverwijzing buiten de UGent zinvol is, is dat aanbod betalend. Als dat financieel moeilijk is voor jou, zoeken we samen naar een haalbare oplossing.

Is er een wachttijd?

We trachten je zo snel mogelijk te helpen. Het online agendasysteem laat je automatisch het eerstvolgende beschikbare moment zien. Soms loopt de wachttijd op. Raak je er niet aan uit? Neem telefonisch contact op met de infobalie: onze collega's helpen jou graag verder.

Voor zeer dringende hulp kan je hier terecht.

Waar vinden de gesprekken plaats?

Je kan zowel on campus of online een gesprek plannen: aan jou de keuze. On campus gesprekken gaan door bij afdeling Studieadvies: Campus Ufo, gebouw Ufo, 1ste verdieping, Sint-Pietersnieuwstraat 33, Gent.

Kunnen alle studenten bij de studentenpsycholoog terecht?

Alle studenten van de UGent zijn welkom. Studenten die in een vervolgopleiding na een masterdiploma zitten, studenten met een creditcontract of een examencontract en doctoraatstudenten worden na een eerste gesprek begeleid naar gepaste hulp buiten de UGent.

Worden mijn ouders of lesgevers ingelicht?

De studentenpsychologen zijn gebonden aan het beroepsgeheim. Anderen worden dus niet op de hoogte gebracht, tenzij op jouw uitdrukkelijke vraag en na jouw expliciete toestemming.

Waar kan ik met andere vragen terecht?

Ben je op zoek naar vakinhoudelijke ondersteuning of heb je vragen over je studietraject? Dan kan je terecht bij het monitoraat van jouw faculteit. Zit je met iets anders? Bekijk het overzicht van alle mogelijke vragen en de plekken waar je terechtkan voor passende hulp:

Wie zijn we?

Annick Annick Eelbode Astrid Astrid Van Wonterghem
Hannah Hannah De Blaiser  Hanne Hanne Vandercammen
Justine Justine Callens Katrien Katrien Vandenbroucke
Kim Kim Van Durme Suzy Suzy Even

Zelf aan de slag

Wil je in afwachting van een gesprek zelf met materiaal aan de slag?

Noodhulp

Voor zeer dringende hulp kan je hier 24/7 terecht:

  • Algemeen noodnummer: 112
  • Permanentiecentrum UGent: 09 264 88 88
  • Zelfmoordlijn: 1813
  • CAW crisishulp: 09 265 04 90 
  • Huisarts van wacht: 1733

Contact

Twijfel je of een gesprek met een studentenpsycholoog de beste optie is? Vind je jouw weg niet in het aanbod? De medewerkers van de infobalie helpen je graag verder:

Afdeling Studieadvies

Campus Ufo, Ufo, 1ste verdieping
Sint-Pietersnieuwstraat 33, Gent (kaart)
T +32 9 331 00 31
studieadvies@ugent.be