Bereid je digitaal voor

Welke laptop heb je nodig? Hoe werkt de wifi op de campus? Hoe kan je inloggen? Hoe krijg je je studentenkaart?

Laptop

Je zal een laptop nodig hebben. Voor de meeste opleidingen is een goed werkende basislaptop voldoende.

Opgelet! Voor sommige opleidingen zijn er specifieke vereisten en is een meer geavanceerd model noodzakelijk. Informeer je in dat geval vooraf bij jouw faculteit:

UGent-account

Als student krijg je een persoonlijke login en wachtwoord waarmee je zal kunnen aanmelden op al onze toepassingen.

Voor extra beveiliging maken onze systemen gebruik van 'multi-factor authenticatie (MFA)'. Bij het aanmelden geef je dus niet alleen je UGent-account en wachtwoord in, maar ook een tweede factor, zoals een sms-code of een verificatie via een app op je smartphone.

UGent-e-mailadres

Als student krijg je een persoonlijk e-mailadres met jouw 'voornaam.achternaam@ugent.be'. Je kan inloggen op die mailbox met je UGent-account. Alle mails van de UGent (berichten van professoren, je faculteit, financiële berichten enz.) worden naar dit e-mailadres gestuurd. Check dus regelmatig je mailbox!

Studentenkaart en campuskaart

Na je definitieve inschrijving ontvang je automatisch je studentenkaart per post. Deze blijft 6 jaar geldig. Heb je hoofdzakelijk les op campus Schoonmeersen of campus Mercator, dan krijg je ook een campuskaart.

  Wifi via Eduroam

  Op al onze campussen kan je gratis wifi gebruiken via het Eduroam-netwerk. Dat werkt trouwens ook op alle andere Europese universiteiten en hogescholen!

   1. Selecteer het Eduroam netwerk bij je Wifi instellingen. Vul 'loginnaam@ugent.be' (of je UGent e-mailadres) en je UGent wachtwoord in.
   2. Accepteer daarna het certificaat.

   Ufora VisualUfora - online leeromgeving

   Hier vind je informatie en studiemateriaal met betrekking tot je opleiding, aankondigingen van de lesgevers over hun vak en kan je communiceren met medestudenten .

   Oasis - administratieve omgeving

   Hier staan je administratieve gegevens verzameld. Log in met je UGent-account en wachtwoord.

     • Je vakkenpakket (=curriculum) zien en goedkeuren (handleiding goedkeuren curriculum)
     • Je persoonlijke lesrooster bekijken
     • Attesten downloaden (inschrijvingsbewijs, attest voor NMBS)
     • Geef in de rubriek 'contactpersonen' de gegevens door van de personen die we in geval van nood best contacteren.
     •  Ga naar Oasis
   Ben je kotstudent? Controleer je kotadres in Oasis en pas aan indien nodig. Zorg dat je kotadres steeds up-to-date is, zodat de UGent je in geval van nood kan bereiken.

   Onderwijstools en lesopnames

   Aan de UGent krijg je een doordachte en goed op elkaar afgestemde mix van online onderwijs en on campusonderwijs. Hiervoor worden diverse digitale toepassingen en platformen gebruikt. Een overzicht van de meest courante tools op een rijtje en info over het gebruik van lesopnames: