The Eye on the Skin: On Architecture, Film, and Video

Deze pagina maakt deel uit van ons tentoonstellingsarchief. De betreffende tentoonstelling werd gehouden van 06-12-2019 tot 7-12-2019

The Eye on the Skin: On Architecture, Film, and VideoVernissage: donderdag 5 december om 19.00 uur.

De tentoonstelling “The Eye on the Skin: On Architecture, Film and Video” onderzoekt de filmische perceptie van architectuur. Kunstenaars en cineasten gebruiken het camera-oog om de menselijke blik op architectuur in zijn bouwtechnische, sociale, artistieke en subjectieve verschijningsvormen gestalte te geven. Een selectie films werd opgedeeld in vijf thema’s: Constructie, Leven in Architectuur, Kunst als Architectuur, In-zicht en Sporen van herinnering. Op tien schermen, opgesteld in het atelier van VANDENHOVE, zijn doorlopend films te zien van onder meer James Casebere, Robbrecht Desmet, Charles & Ray Eames, Ellen Harvey, Hans Op de Beeck, Anne-Mie Van Kerckhoven, Agnes Varda en Rachel Whiteread.

De tentoonstelling wordt gecureerd door masterstudenten Kunstwetenschappen in het kader van het onderzoeksseminarie Moderne en Actuele Kunst van Prof. Dr. Wouter Davidts en Prof. Dr. Steven Jacobs.

Met medewerking van Griet Bonne, Anton Pereira Rodriguez, Joséphine Vandekerckhove en Bram Vandeveire.

Op 6 en 7 december kan men op de tweede verdieping van VANDENHOVE ook de tentoonstelling © COBRA: fotografie, film en drukwerk bezoeken.

Gerelateerde inhoud