Concert HERMESensemble

16.02.2018

VANDENHOVE Centrum voor architectuur en kunst start zijn activiteiten met een uniek concert. Het HERMESensemble speelt live de compositie die Luc Brewaeys in 1983 componeerde voor de televisiefilm 'Het Raadsel van de Sfinks' over de architectuur van Charles Vandenhove, gerealiseerd voor de toenmalige BRT door regisseur Jef Cornelis en scenarist Geert Bekaert.

Als introductie worden twee korte zwart-wit films van Cornelis en Bekaert over de woning Schoffeniels (1970) en het Institut d'Education Physique van Sart-Tilman (1971) van Vandenhove vertoond.

Rozier 1, Vandenhovezaal, 20u00.
Het concert duurt 55'.

Frank Agsteribbe – dirigent; Geert Callaert – piano & klavecimbel; Pieter Jansen – viool; Peter Merckx – clarinet; Stijn Saveniers – cello; Gaetan La Mela – percussive; Tijmen Govaerts – spreker

Voor het concert zijn, vanaf 18u30, de tentoonstellingen "Omtrent Support/Surfaces" en "Charles Vandenhove, architect" toegankelijk.

Er zijn geen plaatsen meer, deze avond is volzet 

Over het HERMESensemble

HERMESensemble (Antwerpen, BE) opereert in de grensgebieden van hedendaagse muziek en kunst. De kernmusici van het collectief creëren eigentijdse artistieke verhalen in nauwe samenwerking met gastkunstenaars en een divers publiek. HERMESensemble realiseert kruisbestuivingen met oude muziek, jazz, pop-, niet-westerse muziek en elektronische kunst. De producties overstijgen de traditionele concertvorm door de synergiën met theater, dans, beeldende kunsten, video, film en multimedia.
HERMESensemble werd in 2000 opgericht door artistiek directeur Koen Kessels en opereert vanuit de eigen studio in Het Kanaal (Wijnegem).

Over Jef Cornelis

Jef Cornelis (1941°) realiseerde tussen 1963 en 1998 voor de BRT een belangrijk en spraakmakend oeuvre van auteursfilms, reportages en programma's over kunst en architectuur. Voor veel van zijn architectuurfilms, en ook voor de film 'Het Raadsel van de Sfinks' over Charles Vandenhove, heeft hij samengewerkt met de architectuurcriticus Geert Bekaert (1928-2016). Voor een overzicht van het oeuvre van Jef Cornelis: