Signe/Trace: schilders uit de collectie Vandenhove

Wanneer
03-09-2020 tot 03-10-2020
Waar
Rozier 1, 9000 Gent
Openingsuren
Donderdag: 14.00 - 18.00 u.
Vrijdag: 14.00 - 18.00 u.
Zaterdag: 14.00 - 18.00 u.

Signe/Trace: schilders uit de collectie VandenhoveDe kunstcollectie VANDENHOVE bestaat voornamelijk uit Europese en Franse schilderkunst uit de periode 1960 tot 2000. Uit de collectie zijn een twintigtal werken gekozen die een beeld geven van het brede spectrum aan picturale benaderingen, gaande van het vinden van geheimtekens tot het maken van sporen, en van het schrijven en signeren tot het boetseren van de verfmassa. Met werken van Rogier Bissière, Olivier Debré, Luis Feito, Loïc Le Groumellec, Simon Hantaï, Alfred Manessier, André Marfaing, Henri Michaux, Gérard Schneider en Pierre Soulages.

De tentoonstelling is voorbereid in een onderzoeksseminar van de masteropleiding ingenieur-architect van de UGent door Helinde Casteels, Carole de Buck Van Overstraeten, Louise Deprez, Seppe Feijen, Gust Hamelinck, Emma Leten, Jannes Vandercammen, Anton Vanneuville en Wout Vermijs, onder begeleiding van prof. Bart Verschaffel.

Het bezoek aan de tentoonstelling geschiedt volgens de covid-regels voor tijdelijke tentoonstellingen inzake registratie, verplichte mondmaskers, circulatie, en beperking van het bezoekersaantal. Er is de mogelijkheid om vooraf per email te reserveren (niet voor groepen): .