Chemie Academie

Chemie is één van de pijlers van onze moderne maatschappij. Heel wat voorwerpen die we dagelijks gebruiken (gaande van je duurzame brooddoos over je regenbestendige jas naar de (her)oplaadbare batterijen in je smartphone of laptop) kunnen in meer of mindere mate met chemie in verband worden gebracht.  Je kunt wel zeggen dat chemie overal aanwezig is.

Ook het onderzoek in de chemie is in onze moderne maatschappij zeer belangrijk. Als basiswetenschap is kennis en inzicht in chemie essentieel in vele wetenschappelijke disciplines.  Willen we de uitdagingen  zoals klimaatverandering, energievoorzieningen, ziektes,….  waar onze  wereld voor staat aanpakken, willen we  nieuwe, duurzame  en “smart” materialen ontwikkelen, …  dan zullen grondige kennis en inzichten in chemie onmisbaar zijn.

Om jullie een idee te geven welk onderzoek in chemie er wordt gedaan aan de Universiteit Gent, richten we een “Chemie Academie” in die jaarlijks zal doorgaan. In verschillende workshops geven we sterk in chemie-geïnteresseerde jongeren de kans om te proeven van het onderzoek dat doorgaat in chemie-onderzoekgroepen van de Faculteit wetenschappen. Deze workshops gaan telkens door in één van de chemie-gebouwen aan de Krijgslaan in Gent.

Contactpersoon: Anneleen.Tombeux@UGent.be

Welke workshops zijn er?

Hieronder vind je de workshops van de vorige Chemie Academie. Binnenkort worden de nieuwe workshops hier geplaatst.

Er is keuze tussen 7 fascinerende workshops die in verschillende onderzoeksgroepen plaatsvinden.

Wanneer vindt dit plaats?

Alle Chemie Academies vinden plaats op 18/01/2024 en/of 19/01/2024.

Een overzicht van alle precieze tijdstippen vind je in de Agenda.

Registreer nu