Hydrogeoloog bij De Watergroep

(18-01-2024)

Op veel plaatsen in Vlaanderen gebruikt De Watergroep grondwater als bron voor de drinkwaterproductie. De klimaatverandering, droogteperiodes, kwaliteitsveranderingen en nieuwe stoffen zetten deze bronnen onder druk. Om deze uitdagingen aan te gaan zijn datagedreven inzichten in het watersysteem onmisbaar. Om het team Bronnen en Watersystemen van De Watergroep te versterken zoeken we een gedreven hydrogeoloog. 

Wil je jouw kennis over grondwater, zowel over kwaliteit als kwantiteit,  inzetten om mee te bouwen aan een duurzame drinkwatervoorziening? Kriebelt het om mee te werken aan oplossingen voor uitdagingen zoals de impact van klimaatverandering, de invloed van nieuwe stoffen op en de leveringszekerheid van drinkwater? Dan zijn we op zoek naar jou!

Afdeling:  Innovatie / Wetenschap

Locatie: Brussel 3, BE, 1030 Gent, BE, 9050 Hasselt, BE, 3500

Waar kom je terecht?

Als hydrogeoloog maak je deel uit van een team hydrologen en hydrogeologen binnen de afdeling Strategische Planning. Je werkt nauw samen met de andere teams binnen en buiten de afdeling en met externe partners. Je kan werken vanuit onze gebouwen in  Brussel (op vijf minuten wandelafstand van het treinstation Brussel-Noord), Hasselt of Gent. Ook thuiswerk of vanuit andere gebouwen van De Watergroep is  mogelijk.

Wat zijn jouw opdrachten? Wat staat je te doen?

  • Je ontrafelt de geheimen van het grondwater op basis van geologische gegevens, waterpeilen en waterkwaliteitsgegevens.
  • Je mixt wetenschap en creativiteit om duurzame grondwaterwinningssytemen te ontwerpen.
  • Je volgt de boringen en pomptesten op en stelt hierover een deskundig verslag op.
  • Je evalueert en rapporteert over de kwantitatieve en kwalitatieve toestand van de drinkwaterwinningen.
  • Je stelt adviezen op om de grondwaterwinningen op een duurzame manier te exploiteren.
  • Je voert risicoanalyses uit, in nauw overleg met de overheid, voor de ontwikkeling van een doeltreffend korte- en langetermijnbeleid voor bronbescherming.
  • Je staat mee in voor het opstellen en uitvoeren van het programma voor onderzoek en ontwikkeling.
  • Je werkt mee aan het beheer en de bescherming van de drinkwaterbronnen.
  • Je deelt jouw expertise binnen het team en maakt deze op een klantgerichte manier beschikbaar binnen de organisatie en daarbuiten.. 

Wie ben je en wat breng je mee?

  • Je bent opgeleid in een wetenschappelijke richting die aansluit bij de vacature zoals geologie, fysische geografie, bio-ingenieur,….
  • Je hebt een grondige kennis van de geologie van België, hydrogeologie, hydrogeologisch modelleren, tijdreeksanalyse en GIS-software.
  • Kennis van een programmeertaal voor data-analyse, zoals Python, Matlab of R is een pluspunt.
  • Kennis van de (milieu)wetgeving in relatie met grond- en oppervlaktewinning is een pluspunt.
  • Je hebt een passie voor duurzaamheid en het vermogen om innovatieve oplossingen te bedenken.
  • Laatstejaarsstudenten kunnen ook deelnemen aan de selectieprocedure.
  • Je voldoet aan de formele deelnemingsvoorwaarden (rijbewijs, goed gedrag, burger EER). 

Waar mag je op rekenen?

In ruil voor jouw talent bieden we je graag een plaats bij het grootste drinkwaterbedrijf in Vlaanderen.. Voor deze functie bieden we jou een contract van onbepaalde duur, met de mogelijkheid tot statutaire aanstelling. Het loon wordt aangevuld met maaltijd- en ecocheques, eindejaarstoelage, vakantiegeld, 100% terugbetaald transport met het openbaar vervoer en/of fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering, ambulante kostenverzekering en een groot aantal vakantiedagen.

Daarnaast biedt De Watergroep ruime opleidingskansen en een leuke werkomgeving.

Interesse?

Solliciteer uiterlijk op 14/02/2024 met je CV en motivatiebrief. Als je in aanmerking komt, contacteren we je voor het inplannen van een jurygesprek.

Lees de vacature na op de website van de watergroep.

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Simon Six, Teammanager Bronnen en Watersystemen , op het nummer 0487 52 06 37. Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden kan je mailen naar staffing@dewatergroep.be

Hoe verloopt jouw sollicitatie?

Leuk dat je bij ons wilt solliciteren! Elke sollicitatie is anders natuurlijk, maar over het algemeen zal je onderstaande stappen doorlopen*:

*Heb je een arbeidshandicap en wens je meer informatie over de procedure? Laat het ons weten via staffing@dewatergroep.be

De Watergroep vindt het belangrijk om talentvolle medewerkers met verschillende achtergronden aan te werven en te laten doorgroeien.

Wij benutten verschillen en dragen bij tot meer creativiteit en innovatie. Wij respecteren ieders eigenheid en bieden vanuit die houding gelijke kansen aan (toekomstige) medewerkers ongeacht hun leeftijd, afkomst, arbeidshandicap, geslacht of seksuele geaardheid. Ongewenste gedragingen tussen medewerkers of tussen medewerkers en klanten, worden niet geduld.