Milieu – en GEO ICT Coordinator Milieu | Wienerberger, Kortrijk

(16-01-2024) Milieu – en GEO ICT Coordinator Milieu | Wienerberger, Kortrijk (HQ)

Functieomschrijving

Momenteel zijn we, voor ons hoofdkantoor in Kortrijk, op zoek naar een enthousiaste Milieu – en GEO-ICT Coördinator

Als milieucoördinator bij Wienerberger heb je een veelzijdige en cruciale rol. Je waakt over de naleving van de milieuwetgeving van onze groeves, waarbij je samenwerkt met de plant manager, grondstoffenverantwoordelijke & aannemers. Je faciliteert hierbij een aantal deelprocessen van de ontginning zoals archeologie, stabiliteit, opvulling, opvolgen biodiversiteit & het realiseren van de nabestemming.

Daarnaast begeleid je ook de opmaak van de milieudossiers, wat wil zeggen dat je regelmatig overlegt met stakeholders zoals studiebureaus, buurtbewoners en overheidsinstanties over dossiers zoals mileueffectenrapporten (MER) en vergunningsaanvragen.

Je beheert ook de administratieve opvolging van de groeves, zoals de opmaak van de voortgangsapporten en milieujaarsverslagen. Verder volg je de milieuklachten op en voer je de nodige metingen & analyses uit die gelinkt zijn aan onze exploitaties.

Een ander belangrijk onderdeel van je functie is de verwerking, het beheer & ter beschikiing stellen van de geodata gerelateerd aan milieu, grondstoffen & vastgoed. Je beheert deze data vanuit een performant GIS-systeem, waarin je datalagen combineert, bevraagt en voorstelt volgende principes van de cartografie.

Je rapporteert aan de Manager Operations Environment.

Jouw profiel

Met jouw Masterdiploma in Milieu/Geologie/Geografie/Wetenschappen en je passie voor duurzaamheid en milieu ben je klaar om een significante impact te maken bij Wienerberger.  Idealiter ben je al milieucoördinator A of ben je bereid om op korte termijn deze studie aan te vatten. Je bent een sterke communicator en je weet hoe je anderen kunt meenemen in jouw visie over milieuverantwoordelijkheid. Teamwerk en zelfstandigheid gaan bij jou hand in hand, en je bent niet bang voor wat administratieve taken.

Je ervaring met GIS, zorgt ervoor dat je een waardevolle aanwinst bent voor ons team. Je geniet van het werken op verschillende locaties, waaronder onze hoofdzetel in Kortrijk en onze groeves door heel België (voornamdelijk Vlaanderen), wat zorgt voor een dynamische en invloedrijke rol binnen onze organisatie.

Ons aanbod

Je komt terecht in een internationaal gerenommeerde organisatie met een familiaal karakter. In deze uitdagende job krijg je de ruimte om initiatief te nemen en je functie verder te ontwikkelen. Duurzaamheid staat centraal, zowel in onze producten als in ons personeelsbeleid.

In ruil voor je expertise en engagement bieden wij een aantrekkelijk salarispakket aan, inclusief extralegale voordelen zoals 33 vrij te kiezen verlofdagen, bedrijfswagen, maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, tandverzekering, ecocheques en kan je ook tal van opleidingen volgen.

Solliciteer nu!

Download deze vacature (pdf)

Contact

Vincent Landuyt

Recruitment Manager

T. +32 498 17 67 21