Projectmedewerker hydrogeologie bij Tractebel

(10-11-2023)

Tractebel is een wereldwijd actief engineering- en consultancybedrijf dat geïntegreerde oplossingen biedt voor duurzame energieprojecten en de gebouwde omgeving. Onze expertise wordt wereldwijd erkend in de meest diverse sectoren waaronder nucleaire en hernieuwbare energie, gas, elektriciteitsnetwerken, waterkrachtcentrales & dammen, waterbronnen, ontzilting, complexe & hoogtechnologische gebouwen, transportinfrastructuur en havens & waterwegen.

Door strategie, ontwerp, engineering, sociale & milieustudies, projectbeheer en interne digitale toepassingen te verbinden, werken we samen met bedrijven en overheidsinstanties om een positieve impact te creëren op mens en planeet.

Gesteund door meer dan 150 jaar ervaring is Tractebel vandaag een gemeenschap van meer dan 5.500 gepassioneerde experts over de hele wereld, toegewijd aan ethisch zakendoen en de strijd tegen klimaatverandering. Tractebel maakt deel uit van de ENGIE Groep, een wereldwijde referentie op het gebied van koolstofarme energie en diensten.

Werkomgeving

TRACTEBEL staat aan het roer van de energietransitie en biedt een volledig dienstenpakket aan gedurende de hele levenscyclus van de projecten van zijn klanten. Als een van 's werelds grootste ingenieursbureaus en met meer dan 150 jaar ervaring kunnen wij onze klanten multidisciplinaire oplossingen bieden op het gebied van energie, water en infrastructuur. Onze brede waaier van expertise strekt zich uit over Europa, Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika, zodat wij de meest veeleisende uitdagingen van onze klanten kunnen aangaan met dezelfde hoogwaardige ingenieurs- en adviesdiensten, ongeacht waar hun projecten zich bevinden.

Je komt terecht in het Rehabilitation of Industrial Sites (RIS) team van Tractebel. RIS is een internationaal en multidisciplinair team met vele jaren ervaring in het uitvoeren van studies over asbestverwijdering, sloop, bodem- en grondwatersanering, grondwateronderzoeken en herontwikkeling van Brownfield Sites. Wij leveren oplossingsgerichte studies en advies en zijn een betrouwbare partner bij de realisatie van complexe en uitdagende projecten. Je wordt intensief begeleid doorcollega’s met tien jaar ervaring en werkt samen met senior experts.

Functiebeschrijving

Je bent verantwoordelijke voor de uitvoering van zeer diverse hydrogeologische studies bij het ontwerp van bijvoorbeeld gebouwen, infrastructuur of havenbouw. Het gaat dan voornamelijk om bemalingsstudies waarbij de effecten van de tijdelijke grondwaterverlaging onderzocht worden en waarbij grondwaterverontreinigingen zoals PFAS een belangrijke rol spelen. Je staat dan ook in voor het uitwerken en implementeren van mitigerende maatregelen om de impact zo veel mogelijk te beperken. Het begeleiden van deze werkzaamheden tijdens uitvoering van een project behoort ook tot jouw takenpakket. Je stelt ook hydrogeologische studies op in functie van de ontworpen situatie waarbij bijvoorbeeld de waterhuishouding onderzocht wordt of het ramen van het ontworpen drainagedebiet. Je opereert in grootschalige projecten in samenwerking met een projectteam van experten. Je werkt ook mee aan bodemonderzoeken waarbij je middels 3D grondwaterstromingsmodellen het verspreidingsgedrag van grondwaterverontreinigingen onderzoekt.

Het takenpakket bestaat uit:

  • Voorbereiden van de offertes en contact met de opdrachtgevers;
  • Ondersteuning bij de uitvoering van grondonderzoeken op locatie;
  • Interpreteren van grondwatergegevens en de analyseresultaten;
  • Uitvoeren van berekeningen op basis van analytische formules of 3D grondwaterstromingsmodellen door gebruik te maken van de MODFLOW code
  • Je verwerkt alle resultaten en berekeningen in een gestructureerde nota met duidelijke conclusies;
  • Je geeft algemene en technische ondersteuning aan de projectleiders;
  • Je blijft op de hoogte van nieuwe technieken en evoluties in je vakgebied.

Profiel

  • Bachelor- of masterdiploma in toegepaste wetenschappen (geologie, bio-ingenieur, biologie, chemie, milieutechniek, etc.);
  • Ervaring is een pluspunt maar geen vereiste. Je wordt ondersteund en gesuperviseerd door een projectmanager. Je doorloopt een intensief opleidingsprogramma;
  • Je kan oplossingsgericht denken en bent goed in dataverwerking;
  • Communicatief ben je sterk aangelegd en bovendien ben je klantgericht;
  • Woorden als team-player, dynamisch, accuraat en creatief omschrijven jou;
  • Je kan vloeiend communiceren in het Nederlands en Engels;

Tractebel verwelkomt kandidaten van alle achtergronden, en bevordert actief diversiteit in het personeelsbestand.

Bekijk deze vacature op de website van LinkedIn