Nieuws voor alumni

Stoelgangstransplantatie biedt hoop voor de ziekte van Parkinson

Klinische studie toont aan dat stoelgangstransplantatie van gezonde darmbacteriën de symptomen van de ziekte van Parkinson verminderen.

Lees verder...

Nieuwe expo GUM: Wonderkamer van de WAARHEID

Op 28 maart 2024 opent het GUM (Gents Universiteitsmuseum) een nieuwe expo over het thema 'waarheid'. Wat is de rol van wetenschap daarin? Vertelt een museum zelf eigenlijk wel de waarheid?

Lees verder...

Voor het eerst in Flanders Expo: de afstudeer- én levenslang leren beurs

Ben je (bijna) afgestudeerd als bachelor of master? Of heb je werkervaring en wil je bijscholen? Kom dan op 28 maart naar Flanders Expo en ontdek alle mogelijkheden om een opleiding te volgen.

Lees verder...

Green Guide bundelt adresjes en tips rond duurzaamheid in Gent

Alle Gentse hogeronderwijsinstellingen en Visit Gent lanceren op 28 maart samen online gids

Lees verder...

Kristof Van Hecke wordt 'Fellow' van Chemistry Europe

De jongste groep 'Fellows' van Chemistry Europe bestaat uit tweeëntwintig uitmuntende onderzoekers, en daar is UGent-professor Kristof Van Hecke één van.

Lees verder...

De theorie van de 1 of 2: Ish Ait Hamou in dialoog met UGent'ers

Op donderdagavond 21 maart 2024 gaat Ish Ait Hamou in dialoog met het publiek rond zijn ‘Theorie van de 1 of 2’.

Lees verder...

UGent & FTI brengen technologisch spektakel in het Wintercircus

In een zesdaags technologiefestival, van 16 tot 21 maart, viert Flanders Technology & Innovation (FTI) onze stad en regio als broeiplaats voor technologische creativiteit en innovatieve ideeën, mét uiteraard verschillende UGent’ers op het programma.

Lees verder...

Een fietsprofessor voor Vlaanderen: Dr. Meredith Glaser aangesteld als academisch expert voor meer en veiliger fietsverkeer in Vlaanderen

Dr. Meredith Glaser, experte in duurzame mobiliteit, start op 1 februari 2024 bij de UGent als leerstoelhouder van de nieuwe leerstoel Fiets. De leerstoel moet het ambitieuze Vlaamse fietsbeleid versterken met academische kennis en inzichten.

Lees verder...

Het ABC van 5G: een snelcursus over snelle telecommunicatie

Bedrijfsleiders en managers wegwijs maken in de wereld van 5G-technologie. Dat is het doel van The ABC of 5G. Technical, Business and Regulation Perspectives, een nieuwe opleiding van drie dagen, aangeboden door de UGent, VUB en UAntwerpen.

Lees verder...

Vlaamse Scriptieprijs voor architect die droomt van meer zwembaden in Brussel

Nicolas De Wispelaere van de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur heeft de Vlaamse Scriptieprijs gewonnen, goed voor 2.500 euro.

Lees verder...

DNA toont aan: bacteriën en algen op Zuid- en Noordpool nog unieker dan gedacht

Internationaal onderzoeksteam onder leiding van UGent-biologen voerde eerste grootschalige onderzoek naar biodiversiteit en evolutionaire geschiedenis van micro-organismen in Arctische, sub-Antarctische en Antarctische meren gebruik makend van DNA

Lees verder...

26 UGent-wetenschappers zijn 'Highly Cited Researcher 2023'

Net als vorig jaar mogen 26 UGent-wetenschappers zich dit jaar ‘Highly Cited Researcher’ noemen. De titel gaat naar wetenschappers die een significante en brede impact hebben binnen hun onderzoeksgebied(en).

Lees verder...

UGent'ers vallen in de prijzen door hun uitmuntende wetenschapscommunicatie

UGent-onderzoekers zetten zich dagelijks in om hun eigen fascinatie voor wetenschap te delen met de hele samenleving. Dat is ook de KVAB en de Jonge Academie niet ontgaan. Ze bekroonden drie UGent'ers met een Onderscheiding Wetenschapscommunicatie.

Lees verder...

Wie wordt de UGent-alumnus van het jaar?

Voor het derde jaar op rij verkiest de UGent-community de UGent-alumnus van het jaar. Met deze verkiezing zetten we onze alumni in de kijker, tonen we dat we trots op hen zijn en vergroten we de betrokkenheid van onze UGent-community.

Lees verder...

UGent zoekt directeur Human Resources

De UGent zoekt een nieuwe directeur Human Resources, die tijdens en na de transformatie van de centrale administratie het HR-beleid van onze universiteit in goede banen zal leiden.

Lees verder...

UGent op Dag van de Wetenschap 2023

Tal van kennisinstellingen, bedrijven, sterrenwachten, doe-centra, musea en labo’s openen op de Dag van de Wetenschap hun deuren. De UGent doet mee met meer dan 150 activiteiten!

Lees verder...