Nieuws voor alumni

De UGent renoveert en breidt uit in de Sint-Pietersnieuwstraat

Deze zomer startte de UGent de werkzaamheden op en rond het studentenplein tussen Ufo, Technicum en De Brug. In het Technicum komt de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen, terwijl studentenrestaurant De Brug vernieuwd en uitgebreid wordt.

Lees verder...

Lezing door dr. Duncan Green (How Change Happens) op donderdag 25 oktober

Op donderdag 25 oktober geeft dr. Duncan Green op vraag van het Ghent Centre for Global Studies een publieke lezing over 'How Change Happens - how understanding power and systems can unlock the path to social change.'

Lees verder...

Bezoek Thaise prinses: faculteit Diergeneeskunde wordt voorbeeld voor nieuwe faculteit

De Thaise prinses Chulabhorn Mahidol bezocht op 8 oktober de faculteit Diergeneeskunde van de UGent. Door haar wereldfaam werd de faculteit gekozen tot voorbeeld bij de opstart van een gloednieuwe faculteit diergeneeskunde in Thailand.

Lees verder...

Stem een UGent-onderzoeker richting de EOS-publieksprijs!

Met 8 UGent'ers op 20 laureaten is de UGent zeer sterk vertegenwoordigd bij de selectie voor de EOS-publieksprijs. Geef jouw favoriet een stem en steun zo de kansen van de betrokken UGent-onderzoekers om de publieksprijs in de wacht te slepen!

Lees verder...

Extra kaarten benefietvoorstelling 'Girl' op 14 oktober - steun UGent-transgenderonderzoek

Wegens enorm succes is op zondag 14 oktober nog een extra zaal opengesteld voor de benefietvoorstelling van 'Girl', de veelgeprezen film van Lukas Dhondt. Koop nog snel je ticket om erbij te zijn en steun zo integraal het UGent-transgenderonderzoek.

Lees verder...

UGent versterkt alumniwerking met tak in Zuid-Afrika

Op maandag 1 oktober lanceerde de UGent een nieuwe alumnitak aan de Universiteit van de West-Kaap in Zuid-Afrika

Lees verder...

Reactie UGent in zaak-Dries Van Langenhove

De UGent heeft vernomen dat de rechter in kort geding zich heeft uitgesproken in de zaak-Dries Van Langenhove.

Lees verder...

UGent gaat op zoek naar 21 topprofessoren

De komende jaren gaan de faculteiten van de UGent nauwer samenwerken om tien interdisciplinaire projecten met grote maatschappelijke impact te realiseren.

Lees verder...

UGent groet student en breekt een week lang uit

Voor het eerst in de geschiedenis van de universiteit wordt de start van het academiejaar gevierd met een eigenzinnige openingsweek onder het motto ‘UGent groet student’.

Lees verder...

Louis Destoop wordt geen plaatsvervanger in de raad van bestuur UGent

Louis Destoop, de UGent-student die eerder dit jaar door de studenten werd verkozen als plaatsvervangend lid van de raad van bestuur vanaf 1 oktober 2018, verzaakt aan zijn mandaat.

Lees verder...

Persuitnodiging: eerstesteenlegging uitbreiding studentenrestaurant De Brug

Op donderdag 13 september 2018 wordt aan de UGent de officiële start gegeven van de werken om het studentenrestaurant De Brug uit te breiden.

Lees verder...

Run4Brain: steun onze UGent’ers!

Op 14 oktober 2018 lopen een aantal UGent’ers samen met rector Rik Van de Walle de 20km van Parijs ten voordele van Run4Brain.

Lees verder...

In het voetbal doen uitteams het beter na late rode kaart

Rode kaarten worden gezien als belangrijke gamechangers. Maar is dat wel zo? UGent-onderzoek nam de proef op de som.

Lees verder...

UGent opnieuw beste Belgische universiteit volgens Academic Ranking of World Universities

De UGent stijgt dit jaar opnieuw in de Academic Ranking of World Universities en gaat van plaats 69 naar plaats 61. De UGent behoudt zo haar positie als beste Belgische universiteit in deze wereldwijde ranking van onderzoeksinstellingen.

Lees verder...

Continuo zoekt muzikanten!

Wist je dat de Universiteit Gent een alumni- en personeelsorkest heeft? Continuo verenigt sinds 2015 alumni en personeelsleden in een heus kamerorkest o.l.v. oud-student Kevin Hendrickx.

Lees verder...

28 x top-100 en diergeneeskunde opnieuw op 1 in Shanghai Ranking of Academic Subjects

De UGent scoort opnieuw zeer goed in de recente Shanghai Ranking of Academic Subjects, met maar liefst 28 disciplines in de top-100 van hun ranking en de opleiding diergeneeskunde voor het tweede jaar op rij op nummer één.

Lees verder...

Last call: laat studenten Neerlandistiek bij jou aan tafel schuiven op 3 augustus

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) de Taalunie Zomercursus Nederlands. In het kader hiervan worden personen of gezinnen gezocht bij wie deelnemende studenten op 3 augustus aan tafel mogen schuiven.

Lees verder...

UGent-alumni op kousenvoeten de wereld in

Proficiat aan alle pas afgestudeerden! Sluit je aan bij het UGent-alumninetwerk.

Lees verder...

Universiteiten van Gent, Gottingen, Groningen, Uppsala en Tartu worden een Europese Universiteit

De universiteiten van het U4 netwerk (UGent en haar partners in Göttingen, Groningen en Uppsala) bundelen de krachten met de Universiteit van Tartu (Estland) om samen een 'European University' te vormen.

Lees verder...

UGent wordt meter van 8 graven van oud-professoren

De Universiteit Gent ondertekent op 20 juni op de Westerbegraafplaats een overeenkomst met de Stad Gent voor het onderhoud van 8 historische grafmonumenten van voormalige UGent-professoren.

Lees verder...