Nieuws voor alumni

Krijgen we de griep ooit de wereld uit?

Het snotterseizoen komt eraan: binnenkort lopen we met z’n allen weer het risico op een fikse griep. Verschillende UGent-onderzoeksgroepen proberen daar iets aan te doen. Maar de griep is een taai beestje, zo blijkt.

Lees verder...

World Agriculture Prize voor Dirk Inzé

Professor Dirk Inzé (vakgroep Plantenbiotechnologie en Bio-informatica, VIB-UGent Center for Plant Systems Biology) ontvangt op 28 oktober 2017 de prestigieuze World Agriculture Prize.

Lees verder...

University for You: debatteer mee over de maatschappelijke rol van de UGent

Naar aanleiding van haar 200e verjaardag wil de UGent mee het debat voeren over haar eigen maatschappelijke rol. Schrijf nu in voor 'University for You'!

Lees verder...

Durf Denken: UGent'ers over hun wetenschapsheld

Veel UGent’ers hebben een persoonlijk icoon, een wetenschapsheld naar wie ze opkijken, die hen inspireert en hen ertoe aanzet nieuwe wegen te verkennen. Vijf van hen stellen hun wetenschapsheld voor in de nieuwe Durf Denken.

Lees verder...

Alumnidatabank tijdelijk onbereikbaar

Door een probleem met de server waarop de UGent-alumnidatabank draait, is de applicatie momenteel alleen intern (binnen de UGent) beschikbaar.

Lees verder...

Iedereen UGent!: meer dan 25 000 mensen bezoeken stadsfestival

Op zondagavond 8 oktober 2017 stond de bezoekersteller van het stadsfestival ‘Iedereen UGent!’ op meer dan 25.000 bezoekers.

Lees verder...

UGent opent nieuw academiejaar exact 200 jaar na stichting

Op 9 oktober 2017, pal op haar 200e verjaardag, opent de UGent plechtig én feestelijk het nieuwe academiejaar. Het rector- en vicerectorschap wordt daarbij protocollair overgedragen aan Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe.

Lees verder...

200 jaar UGent: schrijvers-alumni keren terug naar faculteit Letteren en Wijsbegeerte

Vanaf 8 oktober 2017 vindt aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte een reeks voordrachten plaats van schrijvers-alumni die aan de faculteit een opleiding volgden.

Lees verder...

10 redenen om naar Iedereen UGent! te gaan

Komende zondag 8 oktober vindt het orgelpunt plaats van ‘200 jaar UGent’: het gratis en bruisend stadsfestival Iedereen UGent! We geven je tien redenen waarom je op dit feest niet mag ontbreken.

Lees verder...

UGent-gebouwen ontwaken in feeststemming voor nakende 200ste verjaardag

Een aantal UGent-gebouwen ontwaakt op woensdagmorgen 27 september in feeststemming voor de nakende 200e verjaardag van de UGent.

Lees verder...

Universiteit van Vlaanderen vandaag officieel van start

Vzw Universiteit van Vlaanderen, VRT, de 5 Vlaamse universiteiten, Knack magazine en Jonge Academie tekenen unieke samenwerking

Lees verder...

Lady Linn, Jef Neve, Sioen en Big Band ‘t Mouvement sluiten Iedereen UGent! af met knallende slotshow

De line-up van de slotshow van Iedereen UGent! op zondag 8 oktober is bekend.

Lees verder...

Open Monumentendag: bezoek de Aula, Het Pand en Campus Brugge

Op Open Monumentendag op zondag 10 september 2017 kan je Het Pand en de Aula vrij bezoeken. Ook Campus Brugge, waar de UGent partner is in UNU-CRIS, neemt deel aan de Open Monumentendagen.

Lees verder...

Unieke postzegel van bpost voor 200ste verjaardag van de UGent vanaf 21 augustus verkrijgbaar

De postzegel staat op één blaadje met de postzegel van de Université de Liège, die dit jaar ook haar 200ste verjaardag viert.

Lees verder...

UGent opnieuw beste Belgische universiteit volgens Academic Ranking of World Universities

Met een 69e plaats bestendigt de UGent haar positie als beste Belgische universiteit in de Academic Ranking of World Universities, beter bekend als de Shanghai ranking.

Lees verder...

UGent tijdens de Gentse Feesten: kunst in de Aula

Naar aanleiding de 200ste verjaardag van de UGent organiseert de Koninklijke Personeelsbond, die overigens dit jaar 100 jaar bestaat, een tentoonstelling met werk van kunstenaars die verbonden zijn aan de UGent en/of het UZ Gent.

Lees verder...

UGent tijdens de Gentse Feesten: activiteiten in de Plantentuin en kunst in de Aula

Tijdens de Gentse Feesten worden er traditiegetrouw in de Plantentuin elke dag activiteiten georganiseerd. In de Aula in de Voldersstraat is er een tentoonstelling met werk van kunstenaars die verbonden zijn aan de UGent en/of het UZ Gent.

Lees verder...

Sluit je aan bij ons UGent-alumninetwerk

Dit jaar worden circa 4.500 studenten geproclameerd aan de UGent. We nodigen de pas afgestudeerden graag uit om aan te sluiten bij ons alumninetwerk!

Lees verder...

UGent viert 200ste verjaardag met bruisend stadsfestival: Iedereen UGent!

Op zondag 8 oktober 2017 viert de UGent haar 200ste verjaardag met een bruisend stadsfestival. Iedereen wordt UGent, tijdens een dag vol beleving en ontdekking, voor jong en oud.

Lees verder...

Special Award Live Action voor imagofilm UGent op Belgian Corporate Video Festival

Op 1 juni werd 'A knowledge love story', de imagofilm van de UGent, onderscheiden met de Special Award Live Action op het Belgian Corporate Video Festival in Kinepolis Brussel.

Lees verder...