Nieuws voor alumni

UGent'ers vallen in de prijzen voor hun uitmuntende wetenschapscommunicatie

UGent-onderzoekers zetten zich dagelijks in om hun eigen fascinatie voor wetenschap te delen met de hele samenleving. Dat is ook de KVAB en de Jonge Academie niet ontgaan. Ze bekroonden tien UGent'ers met een Onderscheiding Wetenschapscommunicatie.

Lees verder...

Marleen Temmerman erelid van de American Academy of Arts and Sciences

Als pas de derde Belg ooit is professor Temmerman uitgenodigd om internationaal erelid te worden van de American Academy of Arts and Sciences.

Lees verder...

EU-financiering voor project dat streeft naar gepersonaliseerde behandeling depressie

UGent vormt samen met andere instellingen een internationaal consortium om een technologische doorbraak te realiseren naar gepersonaliseerde behandeling van depressie

Lees verder...

UGent en KU Leuven lanceren postgraduaat Smart Operations and Maintenance in Industry

Vanaf academiejaar 2022-2023 organiseren de UGent en KU Leuven het nieuwe postgraduaat Smart Operations and Maintenance in Industry, een opleiding voor ingenieurs die de transformatie naar Industrie 4.0 waar willen maken.

Lees verder...

Drie UGent'ers genomineerd voor prijs meest belovende onderzoeker 2022

Wie is dé beloftevolle jonge onderzoeker van Vlaanderen? Eos maakte vijf laureaten bekend die strijden om de Eos Pipet. Stem nu een UGent'er naar de publieksprijs!

Lees verder...

Europa investeert in innovatief UGent-onderzoek naar vroege opsporing en behandeling van gehoorschade

Met een Transition Grant van de European Innovation Council (EIC) hoopt UGent-onderzoeker Sarah Verhulst dankzij artificiële intelligentie een nieuw type hoorapparaat te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Lees verder...

GUM opent expo 'Phallus. Norm & Vorm.'

Op 24 maart opent in het GUM (Gents Universiteitsmuseum) de opvallende expo 'Phallus. Norm & Vorm.'. De expo belooft veel clichés te doorbreken over geslacht, gender, wetenschap en normen.

Lees verder...

UGent'ers ontvangen ERC Consolidator Grant

Vier UGent-onderzoekers krijgen een ERC Consolidator Grant. Met deze belangrijke Europese onderzoeksbeurs kunnen zij hun grensverleggend onderzoek verderzetten.

Lees verder...

Frans Timmermans wordt eredoctor aan de UGent

Op Dies Natalis, dit jaar op 18 maart, reikt de UGent een institutioneel eredoctoraat wegens maatschappelijke verdiensten uit aan Frans Timmermans. Daarnaast kent de UGent zes eredoctoraten toe wegens wetenschappelijke verdiensten.

Lees verder...

Vier eredoctoren delen hun inzichten tijdens publieke lezingen

Naar aanleiding van Dies Natalis 2022 reikt de UGent 7 eredoctoraten uit. Vier eredoctoren geven in aanloop naar Dies Natalis - op woensdag 16 en donderdag 17 maart - een publieke lezing, waarin ze graag hun expertise en inzichten delen.

Lees verder...

Steven Van Gucht is de eerste UGent-alumnus van het jaar

Hij speelt een onwaarschijnlijk belangrijke rol in de bestrijding van de coronapandemie en is niet meer weg te slaan uit de media. En nu mag Steven Van Gucht zichzelf de allereerste UGent-alumnus van het jaar noemen.

Lees verder...

Starting Grants voor UGent-onderzoekers

UGent-onderzoekers Kim Calders (links) en Thomas Mertens (rechts) ontvangen een ERC Starting Grant. Met deze beurs kunnen zij hun onderzoeksgroep uitbouwen en grensverleggend onderzoek doen.

Lees verder...

Twee UGent-onderzoekers krijgen ERC Proof of Concept Grant

UGent-onderzoekers Wim Bogaerts en Bart Kuyken winnen elk een ERC Proof of Concept Grant

Lees verder...

Twee UGent-onderzoekers winnen 2021 ERC Starting Grant

UGent-onderzoeker Paul Michael Kurtz en Alexandra Simonenko ontvangen een ERC Starting Grant. Met deze beurs kunnen zij hun onderzoeksgroep uitbouwen en grensverleggend onderzoek doen.

Lees verder...

Vlaamse regering hernieuwt steun voor Universiteit van de Verenigde Naties in Brugge

De Vlaamse Regering keurt een nieuwe vijfjarige beheersovereenkomst goed met de Universiteit van de VN en twee Vlaamse universiteiten. Dat in Brugge gevestigde instituut bestudeert de rol van regio’s in een context van meerlagig bestuur.

Lees verder...

SolidLab onderzoekt de ontwikkeling, adoptie en nieuwe verdienmodellen van persoonlijke datakluizen

Imec-onderzoekers aan verschillende Vlaamse universiteiten zullen zich de komende 4 jaar in SolidLab toeleggen op onderzoek rond de ontwikkeling van gedecentraliseerde datakluizen als bouwsteen van een innovatieve datagedreven economie in Vlaanderen.

Lees verder...

UGent'ers winnen Eosprijs, Klasseprijs en mtech+prijs

Op dinsdagavond 21 december 2021 vond de uitreiking van de Scriptieprijzen plaats. UGent'ers sleepten zowel de Eosprijs, Klasseprijs, als mtech+prijs in de wacht.

Lees verder...

2021: de UGent in 12 beelden

2021 was (alweer) een jaar als geen ander. Blik terug op enkele van de vele opmerkelijke momenten van afgelopen jaar aan onze universiteit.

Lees verder...

UGent'ers bij finalisten Scriptieprijzen

Een aantal UGent'ers zijn genomineerd voor de verschillende Scriptieprijzen. De uitreiking van de verschillende prijzen vindt plaats op 21 december.

Lees verder...

Spin-off Trince maakt veiligere, goedkopere en snellere gepersonaliseerde kankertherapieën mogelijk

UGent-spin-off Trince creëert nieuwe technologie om veiliger, goedkoper en sneller gepersonaliseerde kankertherapieën te produceren.

Lees verder...

Nieuwe street art op campus Sterre voor 60ste verjaardag Amnesty International

De UGent doneerde een muur van campus Sterre aan een street art project van Kitsune Jolene om de 60ste verjaardag van Amnesty International te vieren.

Lees verder...

Meer veerkracht dankzij de tweerichtingsroute tussen je brein en je hart

UGent-onderzoekers stellen voor om de rol van de nervus vagus in stress beter te onderzoeken

Lees verder...

Henry van de Velde Award voor serious game 'Silver'

Bij de Henry van de Velde Awards hoort ook een Public Gold award, en je kunt hiervoor nu op Silver stemmen.

Lees verder...

Voor Vlaamse mediabedrijven is de digitale uitdaging nog maar net begonnen

In het kader van de leerstoel ‘Media in een samenleving in transitie’, een samenwerking tussen VRT, Vrije Universiteit Brussel (VUB) en Universiteit Gent (UGent), verscheen het nieuwe boek “Media en innovatie in een veranderende samenleving”.

Lees verder...

EOS zoekt jonge, beloftevolle wetenschappers

De EOS Pipet bekroont een jonge, beloftevolle onderzoeker. Stel je nu kandidaat!

Lees verder...