Nieuws voor alumni

26 UGent-wetenschappers zijn 'Highly Cited Researcher 2023'

Net als vorig jaar mogen 26 UGent-wetenschappers zich dit jaar ‘Higly Cited Researcher’ noemen. De titel gaat naar wetenschappers die een significante en brede impact hebben binnen hun onderzoeksgebied(en).

Lees verder...

UGent'ers vallen in de prijzen door hun uitmuntende wetenschapscommunicatie

UGent-onderzoekers zetten zich dagelijks in om hun eigen fascinatie voor wetenschap te delen met de hele samenleving. Dat is ook de KVAB en de Jonge Academie niet ontgaan. Ze bekroonden drie UGent'ers met een Onderscheiding Wetenschapscommunicatie.

Lees verder...

Wie wordt de UGent-alumnus van het jaar?

Voor het derde jaar op rij verkiest de UGent-community de UGent-alumnus van het jaar. Met deze verkiezing zetten we onze alumni in de kijker, tonen we dat we trots op hen zijn en vergroten we de betrokkenheid van onze UGent-community.

Lees verder...

UGent zoekt directeur Human Resources

De UGent zoekt een nieuwe directeur Human Resources, die tijdens en na de transformatie van de centrale administratie het HR-beleid van onze universiteit in goede banen zal leiden.

Lees verder...

UGent op Dag van de Wetenschap 2023

Tal van kennisinstellingen, bedrijven, sterrenwachten, doe-centra, musea en labo’s openen op de Dag van de Wetenschap hun deuren. De UGent doet mee met meer dan 150 activiteiten!

Lees verder...

IOC erkent UGent als olympisch studie- en onderzoekscentrum

Met de erkenning van het Jacques Rogge Olympisch Studiecentrum (JOSC) treedt de UGent toe tot een select wereldwijd netwerk van door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) erkende olympische studie- en onderzoekscentra.

Lees verder...

Marleen Temmerman lid van American Academy of Arts and Sciences

Een wereldautoriteit is Marleen Temmerman al lang dankzij haar onverzettelijke strijd voor vrouwenrechten en -gezondheid. Nu komt daar extra erkenning bij als nieuw lid van de American Academy of Arts and Sciences. En dat als eerste Belgische vrouw.

Lees verder...

Een podcast met allerlei breinweetjes, die moet er komen volgens UGent’er Mathias Celis

Neemt doctoraatsonderzoeker Mathias Celis podcastminnend Vlaanderen binnenkort mee in de wondere wereld van de hersenen?

Lees verder...

Euclid-ruimtetelescoop gaat op zoek naar donkere materie

UGent-sterrenkundigen Sven De Rijcke en Maarten Baes willen met Euclid-foto's de leeftijd van sterrenstelsels bepalen

Lees verder...