Nieuws voor alumni

UGent'ers op VESTROCK

Lees verder...

UGent'ers nemen deel aan Nerdland Festival

Van 26 tot 28 mei slaat Nerdland Festival de tenten op in Puyenbroeck, Wachtebeke voor drie dagen vol wetenschap, muziek en gezelligheid. Ontdek hieronder welke UGent'ers de affiche sieren.

Lees verder...

Twee UGent-onderzoekers krijgen ERC Proof of Concept Grant

UGent-onderzoekers Thomas Van Leeuwen (rechts) en Pieter De Frenne (links) winnen een Proof of Concept Grant. Hiermee kunnen zij de kloof overbruggen tussen hun baanbrekend onderzoek en de eerste fasen van een commercieel of maatschappelijk project.

Lees verder...

James Webb ruimtetelescoop onthult nooit eerder geziene details in Cassiopeia A

UGent-onderzoeker Ilse De Looze: "Deze nieuwe beelden kunnen ons meer vertellen over hoe stof, dat ontstaat na de explosie van een massieve ster in een supernova, ook gebruikt wordt als bouwmateriaal voor planeten en het leven op aarde”

Lees verder...

Internationaal erkende onderzoekers komen dankzij Odysseusprogramma naar UGent

UGent scoort uitstekend bij de toekenning van de Odysseus-mandaten. Kevin Coulembier, Peter Prinzie, Sara Mondini en Inge Verstraeten komen dankzij het Odysseusprogramma naar de UGent.

Lees verder...

Advanced Grants voor UGent-onderzoekers

UGent-onderzoekers An Martel, Frank Verstraete en Nico Callewaert ontvangen een ERC Advanced grant. De UGent sluit hiermee een uiterst succesvol oproepjaar 2022 af met in totaal 22 nieuwe ERC grants en bereikt zo de Europese top.

Lees verder...

De UGent geslaagd over de hele lijn voor de Instellingsreview

Net voor onze Dies Natalis krijgen we het mooie nieuws dat de UGent een positief rapport krijgt van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Lees verder...

UGent-alumnidag op zondag 26 maart

Mis je je studententijd of wil je oude studiegenoten terugzien? Kom naar de allereerste Alumnidag op zondag 26 maart voor een flinke dosis nostalgie!

Lees verder...

Drie nieuwe ERC Starting Grants aan de UGent

In de ERC 2022 calls won de UGent 13 nieuwe ERC Starting Grants en 6 nieuwe Consolidator Grants.

Lees verder...

Deze twee studenten willen de wereld verbeteren met duurzame hondenvoeding

In 2021 werden Jack en Achilles finalist in Expedition DO!, een uniek start-up programma voor ondernemend talent aan de UGent. Vandaag ligt hun product Gutsy in 35 winkels.

Lees verder...

Faculteit Economie en Bedrijfskunde behaalt internationale AACSB-accreditatie

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) wordt na jarenlange inzet beloond met de prestigieuze, internationale AACSB-accreditatie en wordt zo lid van AACSB International—The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB).

Lees verder...

Zes UGent'ers ontvangen ERC Consolidator Grant

Zes UGent-onderzoekers krijgen een ERC Consolidator Grant. Met deze belangrijke Europese onderzoeksbeurs kunnen zij hun grensverleggend onderzoek verderzetten.

Lees verder...

Scriptieprijs 2022: drie UGent'ers in de prijzen

Studenten geneeskunde Emma Coene en Frédéric Claerhoudt winnen de Eosprijs 2022 en bio-ingenieur Noah Fuhrmann wint de Klasseprijs 2022.

Lees verder...

UGent neemt deel aan Belgische economische missie naar Japan

Van 4 tot 9 december 2022 neemt een UGent-delegatie deel aan de Belgische economische missie naar Japan. Met meer dan 570 deelnemers is dit een van de grootste economische missies naar Azië die vanuit Brussel vertrekt.

Lees verder...