Nieuws voor alumni

UGent opnieuw beste Belgische universiteit volgens Academic Ranking of World Universities

De UGent stijgt dit jaar opnieuw in de Academic Ranking of World Universities en gaat van plaats 69 naar plaats 61. De UGent behoudt zo haar positie als beste Belgische universiteit in deze wereldwijde ranking van onderzoeksinstellingen.

Lees verder...

Continuo zoekt muzikanten!

Wist je dat de Universiteit Gent een alumni- en personeelsorkest heeft? Continuo verenigt sinds 2015 alumni en personeelsleden in een heus kamerorkest o.l.v. oud-student Kevin Hendrickx.

Lees verder...

28 x top-100 en diergeneeskunde opnieuw op 1 in Shanghai Ranking of Academic Subjects

De UGent scoort opnieuw zeer goed in de recente Shanghai Ranking of Academic Subjects, met maar liefst 28 disciplines in de top-100 van hun ranking en de opleiding diergeneeskunde voor het tweede jaar op rij op nummer één.

Lees verder...

Last call: laat studenten Neerlandistiek bij jou aan tafel schuiven op 3 augustus

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) de Taalunie Zomercursus Nederlands. In het kader hiervan worden personen of gezinnen gezocht bij wie deelnemende studenten op 3 augustus aan tafel mogen schuiven.

Lees verder...

UGent-alumni op kousenvoeten de wereld in

Proficiat aan alle pas afgestudeerden! Sluit je aan bij het UGent-alumninetwerk.

Lees verder...

Universiteiten van Gent, Gottingen, Groningen, Uppsala en Tartu worden een Europese Universiteit

De universiteiten van het U4 netwerk (UGent en haar partners in Göttingen, Groningen en Uppsala) bundelen de krachten met de Universiteit van Tartu (Estland) om samen een 'European University' te vormen.

Lees verder...

UGent wordt meter van 8 graven van oud-professoren

De Universiteit Gent ondertekent op 20 juni op de Westerbegraafplaats een overeenkomst met de Stad Gent voor het onderhoud van 8 historische grafmonumenten van voormalige UGent-professoren.

Lees verder...

Personeels- en alumniorkest 'Continuo' brengt Schubert en Mendelssohn op 16 en 17 juni

Continuo zal op 16 en 17 juni hun zomerconcert brengen in de Gentse Sint-Pauluskerk. Op het programma: Schubert en Mendelssohn. Ze delen het podium met maar liefst vier koren, onder leiding van Pascal Lestaeghe en Kevin Hendrickx.

Lees verder...

200 jaar UGent-merchandise sale!

Nu de festiviteiten voor ons 200-jarig bestaan tot een einde gekomen zijn, worden de laatste items van de limited edition merchandise afgeprijsd!

Lees verder...

Heel wat UGent'ers op 27 mei op podium van eerste openlucht wetenschapsfestival in Vlaanderen

Sound of Science is het allereerste Belgische wetenschapsfestival in openlucht en dé place to be, voor elke leeftijd. Denk aan tenten, foodtrucks, muziek en natuurlijk veel wetenschap. Van de pot gerukt, op een wetenschappelijk verantwoorde manier.

Lees verder...

Nocturne In Flanders Fields Museum op 31 mei

Op donderdag 31 mei zijn de UGent-alumni te gast in het 'In Flanders Fields Museum' te Ieper, voor de tentoonstelling “Sporen van Oorlog”.

Lees verder...

Herpositionering UGent Campus Kortrijk leidt tot nieuwe en unieke opleidingstrajecten voor ingenieurs

De UGent Campus Kortrijk wil nog nauwer samenwerken met de regio en de industrie. Samen met de reeds bestaande richting industrieel ontwerpen worden er twee gloednieuwe opleidingstrajecten voor industrieel ingenieurs aangeboden.

Lees verder...

Vertegenwoordig de UGent op de Stadsloop De Gentenaar

Op zondag 20 mei vindt de Stadsloop De Gentenaar plaats. Ook dit jaar kunnen de alumni en personeelsleden van de UGent deelnemen in een exclusief UGent-loopshirt.

Lees verder...

Alumni Rechten en Criminologie maken studiekiezers wegwijs

In de faculteit Recht & criminologie maken alumni studiekiezers wegwijs doorheen de beroepsmogelijkheden na Rechten en/of Criminologische Wetenschappen.

Lees verder...

Nieuwe campagne gaat op zoek naar vragen van Vlaming voor de wetenschap

Op welke vragen wil de Vlaming dat de wetenschap een antwoord biedt? Dat is het uitgangspunt van de campagne ‘Vraag voor de wetenschap’ die vandaag in Brussel werd gelanceerd, door Vlaams minister voor Innovatie Philippe Muyters.

Lees verder...

Leo de vinvis blijft nog tot na de zomer in de Sint-Baafskathedraal

Tentoonstelling ‘Out of the Box’ wordt verlengd in de kathedraal wegens groot succes

Lees verder...

Bezoek Guy Verhofstadt aan VRG Alumni Gent

Op 21 maart 2018 bracht VRG Alumni Gent, de alumnivereniging van de faculteit Recht en Criminologie, de lente binnen op onze universiteit met een prominente alumnus: Guy Verhofstadt, Europarlementslid en voormalig Eerste Minister.

Lees verder...

Dichter Leonard Nolens is eredoctor aan de UGent

De Vlaamse dichter Leonard Nolens (1947) ontving op dinsdag 17 april het diploma van doctor honoris causa voor een indrukwekkend literair oeuvre dat in een halve eeuw tot stand is gekomen.

Lees verder...

Belgische senioren zijn het gelukkigst, Generatie X hinkt achterop

Hoe is het gesteld met het geluk van de Belg? De UGent en levensverzekeraar NN brengen Het Geluk van België in kaart.

Lees verder...

Rector Rik Van de Walle en vicerector Mieke Van Herreweghe op staatsbezoek naar Canada

Rector Rik Van de Walle en vicerector Mieke Van Herreweghe reizen van 11 tot 17 maart 2018 mee met het Belgische koningshuis op staatsbezoek naar Canada.

Lees verder...