Nieuws voor alumni

Milieuvriendelijker vlees dankzij eendenkroos

Eendenkroos kan mest filteren en omzetten naar veevoeder. Dat kan de ecologische voetafdruk van de vleesproductie verbeteren.

Lees verder...

Kom van 30/11 tot 6/12 naar de optredens van het GUK, GUSO en GUHO

Van 30 november tot 6 december kan je de optredens bijwonen van het GUK, GUSO en GUHO. De orkesten en het koor van de UGent gaan voor licht, warmte en goddelijke muziek, maar ook voor swingende, wederkerende klanken.

Lees verder...

Nieuwe boost voor blauwe economie aan de Noordzee

De Universiteit Gent, POM West-Vlaanderen en het autonoom gemeentebedrijf Haven Oostende richtten vandaag de nv Ostend Science Park op.

Lees verder...

China: een hotspot voor de internationale ambities van de UGent

Van 6 tot en met 12 november brengt rector Rik Van de Walle samen met een UGent-delegatie een bezoek aan China. Het volledige programma vind je in de interactieve kaart, onderaan dit bericht. We sommen alvast een aantal hoogtepunten van de reis op.

Lees verder...

Toekomstige ingenieurs en juristen van de UGent slaan handen in elkaar

Studenten rechten en ingenieurswetenschappen en ICT van de Universiteit Gent zoeken van 9 tot 11 november 2018 naar technologische oplossingen voor juridische problemen in de allereerste UGent Legal Techathon.

Lees verder...

UGent gaat voor structurele samenwerking met onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Zeeland

Op 5 november ondertekenden de Universiteit Gent en Campus Zeeland een intentieverklaring om samen te werken.

Lees verder...

Op kousenvoeten afstuderen en klaar voor de job!

De plechtige proclamaties van het voorbije academiejaar 2017-2018 zijn voorbij. Onze UGent-alumni verlaten de UGent in stijl en blijven verbonden…

Lees verder...

Nacht van de Vrijdenker verzamelt 30 topdenkers

Op 10 november kan je in de Bijloke en het KASK terecht voor de Nacht van de Vrijdenker. Het filosofiefestival verzamelt toonaangevende denkers uit binnen- en buitenland. Ook de UGent zendt haar filosofen uit.

Lees verder...

Fonds HIV Ontrafelen steunt baanbrekend hiv-onderzoek

In de zoektocht naar een geneesmiddel tegen hiv levert het HIV Cure Research Center van het UZ Gent baanbrekend werk. Het fonds HIV Ontrafelen van de UGent is een onmisbare schakel om dit onderzoek ook in de komende jaren mogelijk te maken.

Lees verder...

Eerste lichting afgestudeerden van 6-jarige opleiding Geneeskunde UGent presteert uitstekend op Europees examen

Op zaterdag 27 oktober 2018 promoveren in Gent 222 studenten Geneeskunde. Zij behoren tot de eerste lichting studenten die hun basisopleiding arts in 6 jaar tijd heeft afgewerkt.

Lees verder...

De UGent renoveert en breidt uit in de Sint-Pietersnieuwstraat

Deze zomer startte de UGent de werkzaamheden op en rond het studentenplein tussen Ufo, Technicum en De Brug. In het Technicum komt de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen, terwijl studentenrestaurant De Brug vernieuwd en uitgebreid wordt.

Lees verder...

Lezing door dr. Duncan Green (How Change Happens) op donderdag 25 oktober

Op donderdag 25 oktober geeft dr. Duncan Green op vraag van het Ghent Centre for Global Studies een publieke lezing over 'How Change Happens - how understanding power and systems can unlock the path to social change.'

Lees verder...

Bezoek Thaise prinses: faculteit Diergeneeskunde wordt voorbeeld voor nieuwe faculteit

De Thaise prinses Chulabhorn Mahidol bezocht op 8 oktober de faculteit Diergeneeskunde van de UGent. Door haar wereldfaam werd de faculteit gekozen tot voorbeeld bij de opstart van een gloednieuwe faculteit diergeneeskunde in Thailand.

Lees verder...

Stem een UGent-onderzoeker richting de EOS-publieksprijs!

Met 8 UGent'ers op 20 laureaten is de UGent zeer sterk vertegenwoordigd bij de selectie voor de EOS-publieksprijs. Geef jouw favoriet een stem en steun zo de kansen van de betrokken UGent-onderzoekers om de publieksprijs in de wacht te slepen!

Lees verder...

Extra kaarten benefietvoorstelling 'Girl' op 14 oktober - steun UGent-transgenderonderzoek

Wegens enorm succes is op zondag 14 oktober nog een extra zaal opengesteld voor de benefietvoorstelling van 'Girl', de veelgeprezen film van Lukas Dhondt. Koop nog snel je ticket om erbij te zijn en steun zo integraal het UGent-transgenderonderzoek.

Lees verder...

UGent versterkt alumniwerking met tak in Zuid-Afrika

Op maandag 1 oktober lanceerde de UGent een nieuwe alumnitak aan de Universiteit van de West-Kaap in Zuid-Afrika

Lees verder...

Reactie UGent in zaak-Dries Van Langenhove

De UGent heeft vernomen dat de rechter in kort geding zich heeft uitgesproken in de zaak-Dries Van Langenhove.

Lees verder...

UGent gaat op zoek naar 21 topprofessoren

De komende jaren gaan de faculteiten van de UGent nauwer samenwerken om tien interdisciplinaire projecten met grote maatschappelijke impact te realiseren.

Lees verder...

UGent groet student en breekt een week lang uit

Voor het eerst in de geschiedenis van de universiteit wordt de start van het academiejaar gevierd met een eigenzinnige openingsweek onder het motto ‘UGent groet student’.

Lees verder...

Louis Destoop wordt geen plaatsvervanger in de raad van bestuur UGent

Louis Destoop, de UGent-student die eerder dit jaar door de studenten werd verkozen als plaatsvervangend lid van de raad van bestuur vanaf 1 oktober 2018, verzaakt aan zijn mandaat.

Lees verder...