Over de vakgroep

De vakgroep Heelkunde, Anesthesie en Orthopedie van de Grote Huisdieren (DI10) is één van de 7 vakgroepen aan de faculteit Diergeneeskunde van de UGent. Al meer dan 25 jaar werken we in de kliniek op de campus in Merelbeke. Vóór 1997 opereerden we vanuit het Casinoplein in hartje Gent.

We verzorgen opleidingen voor studenten en dierenartsen en verdiepen onze kennis verder met onderzoek. Maar bij het brede publiek zijn we vooral gekend als dierenkliniek.

Opleiding

Onze vakgroep verzorgt verschillende onderdelen van de opleiding Diergeneeskunde. Zowel bachelor- als masterstudenten volgen les bij ons en lopen er stage.

Veel van onze lesgevers delen hun expertise jaarlijks in verschillende postacademische opleidingen. De Academie voor Diergeneeskunde en de opleiding Proefdierkunde organiseren onder andere deze lessen.

Afgestudeerde dierenartsen kunnen via een Internship programma voor een jaar bij ons terecht voor een verdere opleiding door verschillende specialisten (Diplomates) van onze vakgroep.

Ook kunnen dierenartsen bij ons verblijven (Residencies) om zich verder te bekwamen in tal van disciplines. We verzorgen opleidingen voor een aantal Europese instellingen.

Onderzoek

Onze vakgroep doet ook eigen onderzoek zowel op klinisch als op preklinisch gebied. We zijn actief in algemene heelkunde, chirurgie, orthopedie, oog- en tandheelkunde, en verdoving en pijnbestrijding.

Dienstverlening

Samen met andere vakgroepen staan we met onze ploeg in de befaamde dierenkliniek ten dienste van de samenleving. Onze vakgroep is gespecialiseerd in kreupelheid, chirurgie en verdoving van de grote huisdieren, vooral van paarden en herkauwers. Maar ook met andere grote dieren kunt u in onze kliniek terecht (schapen, geiten, varkens, lama's...).

Zowel de UGent zelf als externe partijen doen vaak een beroep op onze knowhow voor hulp bij ander wetenschappelijk onderzoek.