Het dierenartsbezoek zelf

In de wachtzaal

Hou uw kat in de transportmand en hou contact met uw kat, zowel visueel als verbaal. Door zelf kalm te zijn en zachtjes te praten, kan u uw kat helpen om ook kalm te blijven. Plaats de transportmand met uw kat erin nooit op de grond, maar liever op een hoger niveau zodat uw kat zich iets veiliger voelt.

In onze wachtzaal is een deel specifiek voor katten gereserveerd en hier kunt u uw kat makkelijk in de hoogte plaatsen. U herkent dit aan het volgende symbool: 

Tips voor katten 9

 

Het verblijf in de dierenkliniek

De Kliniek Kleine Huisdieren heeft een aparte verpleegafdeling voor katten om hun verblijf zo stressvrij mogelijk te houden.  We proberen ook om op alle niveaus zo katvriendelijk mogelijk te werken, opdat de katten kalm en ontspannen zouden blijven.

Tips voor katten 11

 

Probeer zelf om bij elk bezoek aan uw kat iets mee te brengen met de geur van thuis, zoals een doekje, een knuffel of (geur)speeltje, om te kunnen bijdragen aan een algemeen ontspannen gevoel bij uw kat. 

Katten zijn dol op geuren als valeriaan (kalmerend), kattenkruid (opwekkend) of matatabi (rustgevend). Speeltjes met valeriaan zijn ook in de kliniek zelf te verkrijgen.

Tips voor katten 4     Tips voor katten 5

Hier vindt u meer informatie over de thuiskomst na het verblijf in de dierenkliniek en de eventuele thuiszorg.