Nieuwsberichten

Snellere analyse van microdeeltjes met fotonica

Kunnen microdeeltjes zoals bloedcellen of microben sneller en goedkoper bestudeerd worden dankzij artificiële intelligentie? Alessio Lugnan zocht het uit in zijn doctoraat.

Lees verder...

Nele De Belie elected RILEM vice-president

During the 75th RILEM annual week in Merida (hybrid mode), 29 August to 3 September 2021, Prof. Nele De Belie was elected as the new RILEM vice-president.

Lees verder...

Een computer als DJ op je volgende feestje?

Muziek en computers zijn alomtegenwoordig in de samenleving. Deze combinatie zorgt voor interessante toepassingen: bijvoorbeeld de gepersonaliseerde suggesties van de muziekapp op je smartphone of artificiële intelligentie die zelf muziek componeert.

Lees verder...

Duurzamere bruggen in de toekomst?

Stalen bruggen zijn gevoelig voor vermoeiingsschade op plaatsen waar de onderdelen van het brugdek aan elkaar zijn bevestigd. In zijn doctoraat onderzoekt Heng Fang hoe de vermoeiingsweerstand in de toekomst kan worden verbeterd.

Lees verder...

Bachelorbeurs en infodagen on campus

Twijfel je nog over je studiekeuze? Kom in september naar onze infomomenten. We ontmoeten je heel graag op de campus!

Lees verder...

150 kinderen van zomerschool op verkenning in kinderuniversiteit UGent

150 kinderen zetten op 23 en 24 augustus 2021 hun eerste stappen in de wereld van de technologie in de kinderuniversiteit van de UGent op Technologiecampus Ardoyen in Zwijnaarde.

Lees verder...

Kan een overstromingslabel mensen beter beschermen tegen de klimaatverandering?

Overstromingen behoren tot de meest voorkomende en duurste natuurrampen in Europa. Onder invloed van de klimaatverandering en intensieve verstedelijking zullen overstromingen zich in de nabije toekomst wellicht vaker voordoen.

Lees verder...

Veiliger en efficiënter tunnels boren in de toekomst

Bij het boren van een tunnel in een zachte ondergrond voor bijvoorbeeld de aanleg van een spoorweg is het niet evident om de boor stabiel te houden. In dit doctoraat onderzoekt Dongzhu Zheng hoe deze stabiliteit kan verbeterd worden.

Lees verder...

In de toekomst betere elektrische auto’s dankzij onderzoek Chenwei Ma?

Chenwei Ma zoekt in zijn doctoraat naar oplossingen die beter kunnen voorspellen hoe aandrijfsystemen van voertuigen reageren op synchrone motoren met permanente magneetbekrachtiging.

Lees verder...

Extreme wateroverlast zal vaker voorkomen: hoe kunnen we ons er beter tegen wapenen?

Hanne Glas is onderzoeker aan onze faculteit en heeft net een doctoraat klaar over het risico op overstromingen. Volgens haar krijgen we in de toekomst ongetwijfeld vaker met dit soort extreme regenval te maken. Kunnen we er iets tegen doen?

Lees verder...

8 UGent-studenten nemen deel aan de Olympische Spelen in Tokio

Topsport combineren met studeren: het is niet eenvoudig. Maar enkele UGent-studenten doen het met succes. Dit jaar trekken niet minder dan 8 studerende UGent'ers naar de Olympische Spelen in Tokio.

Lees verder...

Nieuwe en belangrijke onderzoeksresultaten met het oog op betere preventie van hart- en vaatziekten

Daimé Campos Arias onderzoekt in haar doctoraat de impact van veroudering op de bloedstroom van aanvoerende slagaders en komt tot nieuwe en belangrijke onderzoeksresultaten hierover.

Lees verder...

Zijn we klaar voor nog snellere en betere draadloze netwerken?

Kamil Yavuz Kapusuz onderzoekt in zijn doctoraat hoe onze draadloze netwerken nog sneller en performanter kunnen worden.

Lees verder...

Steeds meer via het internet en steeds sneller. Mede dankzij onderzoek van Jochem Verbist kan dat ook

In zijn doctoraat onderzoekt Jochem Verbist hoe betere en compactere zendontvangers voor optische verbindingen gerealiseerd kunnen worden voor datacentra.

Lees verder...

UGent drukt stempel op energietransitie met vijf nieuwe projecten

UGent is projectleider of partner in vijf projecten van het jongste Energietransitiefonds en haalt hiermee 3,7 miljoen euro binnen

Lees verder...

Hoe kan de overheid via webtechnologie een optimale dienstverlening realiseren?

In zijn doctoraat ‘Het verhogen van semantische en technische interoperabiliteit in de publieke sector’ onderzoekt Raf Buyle hoe overheden een optimale dienstverlening kunnen bieden aan burgers en ondernemers door ‘slim’ data te delen.

Lees verder...

Betere hoorapparaten in de toekomst dankzij onderzoek Sarineh Keshishzadeh

In haar doctoraat onderzoekt Sarineh Keshishzadeh of AI kan helpen bij het ontwikkelen van een betere diagnose van verschillende soorten gehoorstoornissen.

Lees verder...

Kunnen onderdelen duurzamer worden door het effect van oneffenheden op wrijving beter te voorspellen?

In zijn doctoraat ‘Micro- en macro-eindige-elementenanalyses van fretting vermoeiing’ onderzoekt Qingming Deng welke invloed oneffenheden hebben op fretting.

Lees verder...

Minder scheuren in betonconstructies dankzij superabsorberende polymeren?

José Roberto Tenório Filho onderzocht in zijn doctoraat of superabsorberende polymeren kunnen zorgen voor minder scheuren in betonconstructies.

Lees verder...

Een beter Internet of Things dankzij Thomas Ameloot

In zijn doctoraat ‘Technieken voor het karakteriseren en verbeteren van draadloze langeafstandssensornetwerken’ onderzocht Thomas Ameloot hoe draadloze communicatie nog verbeterd kan worden.

Lees verder...

Minder bruggen die instorten dankzij artificiële intelligentie?

In haar doctoraat ‘Monitoring van Vietnamese bruggen met behulp van op trillingen gebaseerde schadedetectiemethode en machinaal leren’ onderzoekt Huong Duong Nguyen hoe AI kan bijdragen tot een snellere vaststelling van schade aan bruggen.

Lees verder...

Betere elektrocardiogrammen dankzij onderzoek Dieter De Paepe

In zijn doctoraatsonderzoek ’Inzichtsverwerving in tijdsreeksgegevens met toepassingen voor anomaliedetectie’ gaat Dieter De Paepe op zoek naar technieken om de analyse van tijdsreeksen (bv elektrocardiogrammen) te optimaliseren.

Lees verder...

Zal onze Belgische kust voldoende beschermd zijn tegen de zeespiegelstijging?

Met zijn doctoraatsonderzoek ‘Hydrodynamische modellering van golfinteracties met zeedijken op ondiepe voorlanden: een systematische benadering met fysische en numerieke modellering’ wil Vincent Gruwez hier alvast toe bijdragen.

Lees verder...

Kan slijtage door wrijving beter voorspeld worden in de toekomst?

In zijn doctoraat ‘Numerieke analyse van fretting-slijtage en de interactie met fretting-vermoeiing’ onderzoekt Shengjie Wang of slijtage door wrijving beter voorspeld kan worden.

Lees verder...

5.000 tests om automatische piloot voor grote schepen te bestuderen

In het kader van zijn doctoraat ‘Numeriek en experimenteel onderzoek van controle-algoritmen voor schepen in ondiep water’ voerde Changyuan Chen 5000 sleeptanktests uit om automatische piloten voor grote schepen in ondiep water te bestuderen.

Lees verder...

Verstedelijking van grote agglomeraties begin 20e eeuw

In zijn proefschrift ‘Urbanisons! Het verstedelijken van de Antwerpse agglomeratie, 1907-1939’ onderzoekt Tom Broes de verstedelijking van grote agglomeraties begin 20e eeuw.

Lees verder...

Wat zijn belangrijke pijnpunten bij 3D printen van gebouwen?

Dat onderzoekt Jolien Van Der Putten in haar doctoraat ‘Mechanische eigenschappen en duurzaamheid van 3D-geprinte cementgebonden materialen’.

Lees verder...

Artificial intelligence in art conservation and preservation: Experience from the Ghent Altarpiece

Lees verder...

Leiden investeringen in duurzaam vervoer tot stedelijke transitie?

In zijn doctoraatsonderzoek zoekt Muhammad Basheer uit of transportinvesteringen leiden tot stedelijke transitie.

Lees verder...

Onderzoeksgroep Kernfusie ontwikkelt nieuwe standaard voor de performantie van fusiereactoren

Een nieuwe internationale standaard om de energie-opsluiting in fusiemachines te vergelijken en te voorspellen werd mogelijk gemaakt door statistische methodes ontwikkeld binnen de Gentse onderzoeksgroep infusion.

Lees verder...

Studenten gaan voor circulair water

Ingenieursstudenten werken mee om circulair water aan de UGent mogelijk te maken.

Lees verder...

Hoe kan men ingenieursteams beter laten samenwerken?

Michiel Haemers zoekt in zijn doctoraat uit of het samenwerken van verschillende ingenieursteams bij ontwerpen van machines geoptimaliseerd kan worden.

Lees verder...

Kunnen lasers op chips nog efficiënter en goedkoper gemaakt worden?

Bahawal Haq onderzoekt in zijn doctoraat of lasers op chips efficiënter en goedkoper kunnen gemaakt worden.

Lees verder...

Betere positiebepaling van je gsm binnenshuis dankzij onderzoek Shengqiang Shen

In het doctoraatsonderzoek van Shengqiang Shen worden algoritmen ontwikkeld die de positionering van je gsm binnenshuis via licht optimaliseert.

Lees verder...

Kernfusie een stapje dichterbij dankzij 3 onderzoekers UGent

De doctoraatsonderzoeken van Carlo Poggi, Sylvestre Denizeau en Dimitri Voltolina helpen aantonen dat kernfusie voor energieopwekking haalbaar is.

Lees verder...

In memoriam: Carl Dekoninck

Op 10 mei 2021 is prof. ir. Carl Dekoninck ons ontvallen.

Lees verder...

Minder risico op slachtoffers bij overstromingen dankzij onderzoek Hanne Glas

Tijdens haar doctoraatsonderzoek ontwikkelde Hanne Glas een methode om de overstromingsrisico's van 'kleine eilandstaten in ontwikkeling’ beter in kaart te brengen.

Lees verder...

Pas afgestudeerde Rembrandt Perneel wint thesisprijs biologische landbouw

Rembrandt Perneel ontwikkelde samen met landbouwers een robot voor arbeidsintensieve taken op kleinschalige bedrijven en ontving hiervoor de thesisprijs biologische landbouw en agro-ecologie.

Lees verder...

Neurale netwerken verhogen accuraatheid in PET scanners

Lees verder...

Onderzoekers ontwikkelen nieuw soort herbruikbare en efficiënte schokdempers

UGent-onderzoekers zijn erin geslaagd om een nieuw soort schokdempers te bouwen, waardoor schokdempers duizenden malen herbruikbaar zijn én efficiënter worden bij grotere schokken.

Lees verder...

TRANSFIRM brengt student-ondernemers uit Noord-Frankrijk, Vlaanderen en Henegouwen online samen

Student-ondernemerschap zonder grenzen stimuleren: dat is waar Interreg-project TRANSFIRM, een driedaags intensief traject, om draait.

Lees verder...

Alumni willen met Deliverect leiderspositie wereldmarkt

Oud-studenten Zhong Xu en Jan Hollez halen met hun bedrijf Deliverect, dat software maakt om online bestellingen van horecazaken te beheren, 54 miljoen euro op om de leiderspositie op de wereldmarkt te claimen.

Lees verder...

Jonge alumni willen KAA Gent-spelers met nieuwe technologie naar hoger niveau tillen

Kan je van elke speler een Kevin De Bruyne maken? Ongetwijfeld niet maar Tanguy Ongena (22), Matthias Seghers (24) en Oliver Francx (26) willen met hun start-up SCARAB Sports sporters tijdens hun training wel technisch en cognitief vooruit helpen.

Lees verder...

Joannes Laveyne ziet geen heil in peperdure nieuwe kerncentrales

De resultaten van vijftig jaar nucleaire energie zijn teleurstellend. Daarom ziet Joannes Laveyne (Vakgroep Elektromechanica, Systeem- en Metaalengineering) geen heil in peperdure nieuwe centrales.

Lees verder...

Stem Didier Snoeck tot Wetenschapstalent 2021!

UGent-postdoctoraal onderzoeker Didier Snoeck is door New Scientist genomineerd voor het Wetenschapstalent 2021. Stem hem nu naar de top-5, waaruit een jury de winnaars selecteert.

Lees verder...

Alumnus en toparchitect Xavier De Kestelier denkt mee over architectuur op de maan

‘Architecten moeten een belangrijke rol spelen in de ruimtevaart’, zegt Xavier De Kestelier, Gentenaar en toparchitect in Londen.

Lees verder...

VTK bouwt multifunctioneel studentengebouw

Over een paar jaar verhuizen de studenten burgerlijk ingenieur en industrieël ingenieur naar Campus Ardoyen/Tech Lane. Daarom neemt VTK het initiatief om op de site een polyvalente studentenhub te bouwen.

Lees verder...

Onderzoek van Yera Ussembayev op de cover van Nanomaterials journal

Het onderzoek van Yera Ussembayev en zijn collega's van de LCP en PCN onderzoeksgroepen staat op de cover van Nanomaterials journal.

Lees verder...

Hoe zorg je voor gezonde binnenlucht?

Voor het meten van de luchtkwaliteit en het ventilatieniveau in gebouwen zijn vaak milieuonvriendelijke stoffen of ingewikkelde en dure apparatuur nodig. Daarom ontwikkelt Sarah Lima Paralovo een eenvoudige methode om ventilatie te meten...

Lees verder...

Academies vormen stevige fundamenten voor levenslang leren aan de UGent

In het kader van het interuniversitaire project Levenslang Leren werden in alle faculteiten van de UGent de ‘academies’ verankerd.

Lees verder...

Georgios Spyropoulos haalt prestigieuze Odysseusbeurs naar onze faculteit

Het Odysseusprogramma is het vlaggenschip van het FWO, met als doelstelling uitstekende onderzoekers die buiten Vlaanderen een carrière hebben opgebouwd, naar Vlaanderen (terug) te halen.

Lees verder...

Methusalem-financiering doet onderzoekers grenzen verleggen

Baanbrekend en impactvol onderzoek steunen dat een wezenlijk verschil zal maken in de samenleving. Dat is het uitgangspunt van het Methusalem-programma.

Lees verder...

'Da’s Geniaal' wil jongeren inspireren voor STEM

Da’s Geniaal wil jongeren tussen 10 en 14 jaar - met een bijzondere aandacht voor meisjes en kinderen uit kwetsbare groepen - inspireren voor STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Lees verder...

Verkeer naar en in Technologiepark Zwijnaarde wordt makkelijker

Betere fietsverbindingen, een grotere bereikbaarheid met het openbaar vervoer en meer parkeerplaatsen zouden het verkeersprobleem rond en in het Technologiepark in Zwijnaarde moeten oplossen.

Lees verder...

9de green deal ondertekend rond klimaatvriendelijke koeling

In aanwezigheid van onze collega Steven Lecompte (Vakgroep Elektromechanica, Systeem- en Metaalengineering) werd de 9e green deal rond klimaatvriendelijke koeling ondertekend.

Lees verder...

Zeegrasvelden voor kustbescherming en beperking van de gevolgen van klimaatverandering

De UGent - met copromotoren Peter Troch en Vicky Stratigaki van onze faculteit - en het Portugees maritiem instituut CCMAR ontvangen een VLAIO Baekeland –mandaat voor onderzoek naar de duurzame bescherming van kwetsbare kustgebieden.

Lees verder...

Alumnus en CEO Total Antwerpen Jacques Beuckelaers over energietransitie

Total Antwerpen wil zijn CO2-voetafdruk verkleinen.

Lees verder...

Coronavirus: facultaire maatregelen

Hieronder vind je een overzicht van de facultaire richtlijnen en beslissingen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees verder...

Nieuwe optische componenten dankzij Inge Nys

In de onderzoeksgroep Liquid Crystals and Photonics werden door Inge Nys en haar collega's recent verschillende mogelijkheden onderzocht om met behulp van foto-uitlijning nieuwe optische componenten te realiseren.

Lees verder...

Ontdek knappe projecten van onze studenten industrieel ingenieur

Ook tijdens corona hebben onze studenten van Campus Kortrijk een zeer knappe prestatie neergezet binnen het interdisciplinair vak Mechatronisch Ontwerpen.

Lees verder...

Kleine kerncentrales, grote toekomst?

Microsoft-miljardair Bill Gates stelt dat kleine bouwpakketcentrales onmisbaar zijn voor de beteugeling van de opwarming van de aarde. Zijn ze ook iets voor ons land?

Lees verder...

Infodagen in maart en april

De Universiteit Gent organiseert online infodagen voor toekomstige studenten in maart en april 2021. Door de coronamaatregelen kunnen we je helaas nog niet fysiek verwelkomen op onze campussen.

Lees verder...

Emeritus Luc Taerwe te gast op de Facultad de Ingeniería van de Universidad El Bosque in Bogota (Colombia)

Luc Taerwe gaf op 1 februari een online lezing over “Challenges and Opportunities for Engineering during and after the COVID-19 pandemic” voor de collega’s van de Facultad de Ingeniería van de Universidad El Bosque in Bogota (Colombia).

Lees verder...

Minister Peeters wil werk maken van betere mobiliteit in Zwijnaarde

Tijdens haar werkbezoek aan Gent bezocht Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters Zwijnaarde. Een eerste stop werd gehouden op Campus Ardoyen waar zij vanop de 11e verdieping van de UGent-toren goed zicht kreeg op de omgeving.

Lees verder...

Studente Nathalie Casteels genomineerd voor DiverGent Scriptieprijs

Nathalie Casteels werd genomineerd voor haar masterscriptie 'Diversiteit in Sociale Huisvesting: Stadsvernieuwing vs. Stadsontwikkeling. Stadsverbreding als een strategie om sociale huisvesting een plaats te geven in Gent (Case Watersportbaan).'

Lees verder...

Nieuw excellentieprogramma faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur

Vanaf het academiejaar 2021–2022 biedt de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur aan haar studenten een nieuw excellentieprogramma aan.

Lees verder...

Architectuuropleiding verhuist naar Technicum

Onze architectuuropleiding verhuist van de Plateau naar het Technicum 4 aan de Muinkschelde.

Lees verder...

Open Lessen tijdens de krokusvakantie

Ben je nieuwsgierig hoe een les aan de universiteit verloopt? Tijdens de krokusvakantie kan je als toekomstige student online Open Lessen volgen aan de Universiteit Gent.

Lees verder...

Onderzoek CMM grote stap voorwaarts in blootleggen atomaire geometrie next-gen materialen

Het onderzoek van het CMM aan de UGent gebruikt kwantummechanische berekeningen in het ontwerp van next-generation materialen, wat een enorme doorbraak betekent in het kiezen van de correcte atomaire structuur voor modulaire materialen.

Lees verder...

Gezocht: 200 studenten die anders naar de wereld kijken

UGent Campus Kortrijk stelt verrassende vragen aan toekomstige ingenieursstudenten.

Lees verder...

Supersnel computermodel menselijk gehoor: grote stap in ontwikkeling hoorapparaten en spraakherkenning

UGent-onderzoekers ontwikkelden een nieuwe manier om de werking van ons gehoor 'na te bouwen'. Met deze technologie verbeteren ze de ontwikkeling van hoorapparaten en spraakherkenning.

Lees verder...

Young ICT Lady of the Year 2021: oud-studente van onze faculteit Ayla Cremmery

Ayla Cremmery mag zich de tiende Young ICT Lady of the Year noemen. Zij wil vooral komaf maken met de idee dat je in een bepaald stereotype moet passen om in ICT te kunnen starten.

Lees verder...

Alumnus Gregor Strobbe stuwt het wereldwijde onderzoek naar epilepsie de toekomst in

Lees verder...

IDLab gaat samen met de UCI het wielrennen veiliger maken

Lees verder...

Nieuw computermodel legt de tot nu toe ongrijpbare atomaire structuur van materialen bloot

Lees verder...

Tim Bomberna toont hoe computersimulaties de weg naar tumoren plaveien

Lees verder...

Vliegen we binnenkort op gerecycleerde CO2?

Lees verder...

Vermindert de efficiëntie van warmtepompen als iedereen warmte uit de grond haalt?

Lees verder...

Lisa Van Gulck bewijst met harde cijfers dat circulair bouwen loont

Lees verder...

Oud-student Ward Haeck start bedrijf waar je een abonnement op sokken kan nemen

Lees verder...

Naar een beter 'internet of things' dankzij Lieven Eeckhout

Lees verder...

Rembrandt Perneel wint Agoria publieksprijs

Lees verder...

Bezoek de UGent op de virtuele SID-in beurs

De SID-in beurs (Studie Informatie Dagen) is dit jaar door coronamaatregelen een online evenement. De Universiteit Gent verwelkomt alle toekomstige studenten en ouders tot 28 februari in Hal 2, stand 16 en 17.

Lees verder...

Twee UGent onderzoekers ontvangen 'Proof of Concept' beurs

Kevin Braeckmans en Lieven Eeckhout ontvingen 'Proof of Concept' financiering om het commerciële of maatschappelijke potentieel van hun onderzoek te verkennen.

Lees verder...

20 van 2020: Patrick heeft diep respect voor de inspanningen van studenten

Het bijzondere en bevreemdende jaar 2020 nadert zijn einde. Tijd voor een stand van zaken.

Lees verder...

ie-net visienota over elektrische voertuigen

Op 10 december 2020 werd naar aanleiding van het energiedebat in het Ingenieurshuis de ie-net visienota over Elektrische Voertuigen voorgesteld in aanwezigheid van federaal minister Tinne Van der Straeten.

Lees verder...

Babette Lamote wint Eosprijs 2020

UGent'er Babette Lamote wint met haar scriptie over bio-brandstof de Eosprijs 2020.

Lees verder...

In memoriam professor Jan Melkebeek

Lees verder...

Nature Review paper over programmeerbare fotonische circuits

Programmeerbare fotonische circuits zijn een nieuw soort chips die men kan herconfigureren om verschillende bewerkingen uit te voegen op lichtsignalen.

Lees verder...

Mensenrechtenweek focust op koloniale erfenissen en dekolonisatieprocessen

Het interdisciplinair onderzoeksconsortium UGent Human Rights Research Network (HRRN) organiseert de Mensenrechtenweek van 7 tot 11 december 2020.

Lees verder...

Masterstudenten bouwkunde winnen Golden Generation Arena Award

Met hun project 'Modular seats' sleepte de groep studenten bouwkunde de eerste prijs in de categorie 'Hybrid Funcions' in de wacht.

Lees verder...

Het CMM met cMACS in Nature Catalysis

Het nieuw ontwikkelde katalysator systeem van het CMM kan een groenere productie van fijne chemicaliën teweegbrengen.

Lees verder...

430.000 euro steun voor onderzoeksplatform CAPTURE om hergebruik van CO2, plastics en water vooruit te stuwen

Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits kent 430.000 euro steun toe aan CAPTURE, het onderzoeksplatform van de UGent, VITO, UAntwerpen en VUB. CAPTURE focust op onderzoek rond circulair gebruik van CO2, plastic en water.

Lees verder...

Ontdek UGent-onderzoek(ers) op Dag van de Wetenschap

Dit jaar gaat de Dag van de Wetenschap helemaal digitaal. UGent onderzoekers geven het beste van zichzelf op www.dagvandewetenschap.be

Lees verder...

Hoe maak je een studiekeuze in coronatijden?

Een opleiding kiezen aan de UGent in Gent of Kortrijk is niet simpel, en corona maakt het voor laatstejaars secundair onderwijs niet makkelijker.

Lees verder...

'Erestatuut Student-Ondernemer' voor Koen De Bosschere naar aanleiding van 10 jaar DO!

Tijdens de finale van Expedition DO! overhandigde rector Rik Van de Walle een erestatuut aan professor De Bosschere voor het creëren van het statuut van student-ondernemer.

Lees verder...

Mitch De Geest AIG Engineer of the Year 2020

Op 20 oktober werd Mitch De Geest uitgeroepen tot de nieuwe AIG Engineer of the Year 2020.

Lees verder...

Plechtige proclamaties 2020

De faculteit zorgde voor een waardige uitzwaaiplechtigheid, zelfs in tijden van COVID-19.

Lees verder...

Tristan Claus wint PlanDag-prijs voor de PlanDag 2020

Tristan deelt de eerste plaats van de PlanDag-prijs 2020 met zijn open brief naar burgemeester Walter De Donder.

Lees verder...

Gezocht: ‘best idea’ om onze samenleving duurzamer te maken

Ben jij een student of PhD-student met een nieuw idee over hoe wetenschap en technologie onze samenleving duurzamer kunnen maken?

Lees verder...

CMM met UCL London in Nature Materials

UCL en het CMM doen een onverwachte ontdekking over industriële katalysatoren, wat kan leiden tot een realistisch alternatief voor fossiele brandstoffen.

Lees verder...

Kasper Van Gasse wint Nokia Bell Scientific Award

De Nokia Bell Scientific Award, die jaarlijks wordt uitgereikt voor originele doctoraten in ICT, gaat dit jaar naar onderzoek over het ontwikkelen van optische chips.

Lees verder...

Kan uw bedrijf hulp gebruiken bij de overgang naar de circulaire economie?

Schrijf uw bedrijf in voor de on-line hackathon van 23 tot 31 oktober 2020.

Lees verder...

De faculteit EA verwelkomt meer dan 1100 nieuwe studenten

Bij de start van het nieuwe academiejaar mocht de faculteit Ingenieurswetenschappen & Architectuur meer dan 1100 nieuwe studenten verwelkomen.

Lees verder...

UGent gaat partnerschap aan met de Siemens Industry Academy

Met het nieuwe Master-project stoomt het partnerschap toekomstige ingenieurs klaar voor de start van hun carrière.

Lees verder...

Earbuddy’s made by UGent: “Geen hoofdpijn na een dagje mondmasker”

Veel mensen vinden het pijnlijk om lang een mondmasker te dragen. Een onderzoeksteam van de UGent heeft een oplossing gevonden deze pijn: de “earbuddy”.

Lees verder...

In memoriam: Antoine De Henau

Met droefheid melden wij het overlijden van de heer Antoine De Henau.

Lees verder...

Chat live met de UGent 1 tot 6 juli

De Universiteit Gent organiseert live chatsessies voor toekomstige studenten die vragen hebben over de opleidingen of over hoe het onderwijs zal verlopen in academiejaar 2020-2021.

Lees verder...

Best Paper Award @ LDAC2020

Best Paper Award voor "Pattern-based access control in a decentralised collaboration environment" op LDAC 2020

Lees verder...

Harm Delva wint Best Student Paper Award @ ICWE2020

Hoe een 'negatief' onderzoeksresultaat toch kan leiden tot een paper award.

Lees verder...

FabLab en CPMT UGent maken dragen van mondmasker aangenamer dankzij "EarBuddies"

FabLab en CPMT slaan de handen in elkaar om een innovatief gadget te ontwikkelen voor wie langdurig een mondmasker moet dragen.

Lees verder...

Spin-off Lopos start grootschalige productie van draagbaar toestel om veilig afstand te houden

Lopos, spin-off van imec en de Universiteit Gent, ondersteunt met deze wearable de richtlijnen voor social distancing in professionele omgevingen.

Lees verder...

Wat is de impact van de coronacrisis op het leven van studenten?

De coronacrisis heeft een grote impact op ieder van ons, ook op studenten. UGent-onderzoekers brengen in kaart hoe COVID-19 het leven van studenten beïnvloedt en hoe zij met die uitdaging omgaan.

Lees verder...

UGent lanceert online infodagen in coronatijden

De Universiteit Gent lanceert vanaf 24 april online infodagen, nu de fysieke infodagen geannuleerd zijn om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Lees verder...

Uw productcase onder de loep in onze hackathon

Stuur ons uw productcase en ga samen met experts uit binnen- en buitenland op zoek naar een duurzame, geoptimaliseerde oplossing dankzij ons trainingsprogramma 'circulair ontwerpen'.

Lees verder...

IDLab ontwikkelt COVID-19 literature knowledge graph

IDLab legt met de COVID-19 literature knowledge graph links tussen meer dan 44.000 wetenschappelijke artikelen over het coronavirus.

Lees verder...