Infodag

De infodag van zaterdag 18 maart 2020 werd door de coronamaatregelen geannuleerd. Dat vinden we heel jammer, want we hadden je graag ontmoet. Gelukkig kan je onze opleiding Farmaceutische Wetenschappen hier online ontdekken op je eigen tempo.

Verwelkoming decaan

Voorstelling bacheloropleiding

Farmacie is de wetenschap van de farmaca of geneesmiddelen. Ze bestudeert hun structuur, fysisch-chemische eigenschappen, bereidingswijze, toedieningsvormen, werking, veiligheid en correct gebruik.

Behoren scheikunde en biologie tot je favoriete vakken? Wil je weten hoe geneesmiddelen werken? Wil je graag patiënten helpen bij ziekte en correct geneesmiddelengebruik? Zou je willen meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen? Ben je kritisch ingesteld en kun je nauwkeurig werken?

Als je de meeste van deze vragen met "ja" hebt beantwoord, dan is Bachelor Farmaceutische wetenschappen misschien wel een geschikte studierichting voor jou.

 

Presentatie van de 6 leerlijnen in de Bachelor


Inkijkexemplaren van enkele cursussen van 1e bachelor


Getuigenissen van studenten over de bachelor

Voorstelling masteropleidingen

De academische bachelor van 180 studiepunten wordt gevolgd door één van onderstaande masteropleidingen van 120 studiepunten:

  • Master in de Geneesmiddelenontwikkeling
  • Master in de Farmaceutische Zorg
  • Educatieve Master in de Gezondheidswetenschappen

 

Stage

Om de beroepstitel van Apotheker te behalen moet elke student 26 weken stage lopen in de apotheek. De stage staat geprogrammeerd in het laatste jaar van de Master in de Farmaceutische zorg en van de Master in de Geneesmiddelenontwikkeling.

 

Internationale ervaring

Tijdens je eerste masterjaar kan je ervoor kiezen om de masterproef in het buitenland (vnl. Europese bestemmingen) uit te voeren. Aan de faculteit Farmaceutische Wetenschappen kiest ruim 30% van de studenten voor een Erasmuservaring van drie maanden (2de semester van 1ste Master).

Elk jaar nodigt de faculteit regelmatig buitenlandse sprekers uit, zodat de thuisblijvers ook kunnen proeven van internationalisering.

 

Jobs

Door de veelzijdigheid van de opleiding heeft de afgestudeerde apotheker een brede waaier aan beroepsmogelijkheden.

Download de carrièregids

 

Getuigenissen van alumni

 

Vereiste voorkennis

Voorkennis van chemie, fysica en biologie is aangeraden, doch geen absolute vereiste. De cursussen bouwen in sneltempo op.

Het vak Wiskunde sluit inhoudelijk aan bij het programma van de ASO-richtingen die in het laatste jaar wekelijks 4 (minimaal) tot 6 (optimaal) uur wiskunde krijgen.

Omdat je als farmaciestudent tijdens je opleiding veel uren in het lab doorbrengt, is enige handigheid wel aanbevolen.

Twijfel je of je in aanmerking komt?

Studiebegeleiding

Tijdens de opleiding kan je rekenen op persoonlijke studiebegeleiding via het Monitoraat.

 

Studentenraad en -vereniging

Als student ben je van harte welkom om aan te sluiten bij de studentenraad STuFF en studentenvereniging GFK.

 

Veelgestelde vragen

We hebben de antwoorden op enkele vaak gestelde vragen, die hierboven niet aan bod komen, opgesomd.

Hoeveel bedraagt het slaagpercentage in 1ste bachelor? Op welke locaties heb ik les? Hoeveel kost de bacheloropleiding? Hoeveel tijd moet ik wekelijks voor de studie voorzien?

Download de vragen en antwoorden

Alles over studeren aan de UGent

In de universiteit spreken we over een academiejaar, studiepunten, leerkrediet ... Allemaal nieuwe begrippen die horen bij studeren aan de UGent.

Kom te weten wat dit allemaal betekent:

Lees meer over studeren aan de UGent

Contact

Heb je na het doornemen van bovenstaande info nog vragen? Contacteer ons via infodag.fw@ugent.be

De opleiding Farmaceutische Wetenschappen organiseert een live chat op donderdagvoormiddag 2 juli 2020. Van 9u tot 10u kan je chatten met enkele professoren, de studiebegeleiders van Ba1 en de trajectbegeleider. Van 10u tot 11.30u kan je chatten met studenten en de trajectbegeleider. Schrijf je in via https://asa-events.ugent.be/livechat/. Past dit ogenblik niet: we blijven bereikbaar via mail infodag.fw@ugent.be

Gerelateerde inhoud