Diensten

De vakgroep biedt dienstverlening aan interne en externe doelgroepen:

 • Gray
  Ghent University Research for Aging Young bundelt de expertise rond het boosten van gezond verouderen vanuit zeer uiteenlopende domeinen aan de Universiteit Gent. Zo bundelt dit interdisciplinair onderzoeksconsortium de expertise over de biologie van veroudering, gezondheidsbevordering, gezond gedrag (bewegen, voeding, mentaal welzijn en cognitief gedrag), geriatrie, omgevingen die aanzetten tot gezond verouderen en het gebruik van adaptieve technologieën binnen het domein van ouder worden. We gaan aan de slag met partners en 50plussers om haalbare oplossingen, interventies, producten en diensten uit te denken zodat iedereen gezond kan verouderen.
 • Victoris
  Victoris is een multidisciplinaire groep van UGent-onderzoekers en klinische specialisten, met een speciale focus op sporttechnologie en innovatie. Het consortium faciliteert activiteiten voor kennisoverdracht en onderzoekssamenwerkingen met bedrijven, start-ups, onderzoeksinstellingen, clubs, enz. en biedt ongeëvenaarde expertise en toegang tot geavanceerde apparatuur.
 • Centrum voor Sportgeneeskunde
  In het Centrum voor sportgeneeskunde worden sportmedische en sportwetenschappelijke testen uitgevoerd  en atleten begeleid. Zowel recreatieve, competitieve als elitesporters kunnen zich in het centrum bij alle facetten van het sporten laten omringen met de nodige knowhow.
 • Workshops
  Er is een aanbod van verschillende workshops en lezingen georganiseerd door Prof. Leen Haerens. Meer info kan u vinden door 'workshops' aan te klikken.