Opleidingen

Klassikale opleidingen

De Cel Biostatistiek organiseert jaarlijks meerdere lessenreeksen rond het gebruik van statistische software en het uitvoeren van statistische analyses, met als doelpubliek onderzoekers van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en het UZ Gent.

Meer informatie over onze cursussen is beschikbaar via onderstaande links. Voor vragen over de inhoud van een cursus kan je terecht bij de lesgever via statcel@ugent.be. Voor administratieve vragen kan je het secretariaat contacteren via secr.biostatistiek@UGent.be

 

Starten met R: oktober-november 2024  en februari-maart 2025

Zou je als onderzoeker in de gezondheidswetenschappen graag je analyses op reproduceerbare wijze uitvoeren en rapporteren? Zou je graag je resultaten visualiseren in figuren van hoge kwaliteit? Lijkt het je wel wat om te leren programmeren in R, maar weet je niet zo goed hoe daaraan te beginnen? Dan is deze cursus iets voor jou.

Deze cursus wordt erkend als Specialist Course door de UGent Doctoral School. Bij verzoek om financiering, dient de aanvraag voor erkenning ten laatste 1 maand vóór aanvang van de cursus te gebeuren. Onze cursussen zijn ook opgenomen in het Faculty Research Training Program van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. 

Machine learning essentials: november 2024

Deze nieuwe seminar over machine learning is bedoeld voor onderzoekers die hun kennis willen vergroten op het gebied van machine learning en de toepassing ervan binnen hun eigen vakgebied. In de seminar leggen we de nadruk op de basisconcepten, zodat deelnemers in staat zullen zijn om literatuur en onderzoek, dat gebruik maakt van machine learning-methoden, te beoordelen en te begrijpen binnen hun vakgebied. We zullen de focus leggen op het opbouwen van een intuïtief begrip en niet zozeer ingaan op de achterliggende wiskundige details.

E-learning

De Cel Biostatistiek en het Lerend Netwerk Lesgevers Statistiek hebben een Ufora-pagina "E-learning Statistiek" ontwikkeld ter ondersteuning van het onderwijs aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en het begeleiden en/of uitwerken van masterproeven.

Studenten, maar ook (co)promotoren, begeleiders van masterproeven of onderzoekers binnen de faculteit of het UZ Gent kunnen hier terecht voor een online overzicht met de meest voorkomende, basis statistische methoden binnen de onderzoeksdomeinen van de faculteit. De e-learning pagina bevat onder meer een toetsvinder, praktisch uitgewerkte cases voor basismethoden in zowel SPSS als R, en een uitgewerkt gamma aan 'good practices'.

Alle leden van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen hebben automatisch toegang tot Ufora E-learning pagina: E-Learning Statistiek Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen - Statistics Faculty of Medicine and Health Sciences - DX00115.

De Ufora-pagina’s van eerder georganiseerde, klassikale opleidingen zijn vrij beschikbaar op Ufora via ‘Ontdekken'. Je kan jezelf inschrijven voor volgende cursussen: 

  • Statistical analysis of longitudinal continuous outcome data in SPSS – STATLONG
  • Regressiemodellen voor niet-continue data in SPSS – Regressie_niet-continue_data_SPSS
  • Data management and data transformations in SPSS – Data_SPSS