Opleidingen

De Cel Biostatistiek stelt zich ook tot doel om cursussen te organiseren die inspelen op de noden van de personeelsleden van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en het UZ Gent.

In februari 2020 organiseert de Cel Biostatistiek in samenwerking met Kenniscentrum Gezondheidszorg Gent (KCGG) 3 Blits informatiesessies omtrent statistische toetsen (Sessie 1: Concept en selectietool, Sessie 2: Veelgemaakte fouten, Sessie 3: power en steekproefgrootte). Deze korte sessies zijn gericht naar zowel studenten als personeel. Meer info vindt u via: http://www.kcgg.ugent.be/studenten/blits/

Verder organiseert de Cel Biostatistiek, in samenwerking met de Doctoral School of Life Sciences and Medicine, de specialist course “Start using R”.  Deze workshops zullen doorgaan op vrijdagen 24 april, 8, 15 en 29 mei, 5 en 12 juni 2020, telkens van 9u30 tot 12u. Doctoraatstudenten kunnen zich hiervoor binnenkort inschrijven via de website van de doctoral schools. Onderzoekers die wensen deel te nemen maar niet aangesloten zijn bij een Doctoral School kunnen contact opnemen met ons secretariaat (secr.biostatistiek@ugent.be).

Tenslotte organiseert de Doctoral School of Life Sciences and Medicine, in samenwerking met het Kenniscentrum Gezondheidszorg Gent (KCGG) en de Cel Biostatistiek, de specialist course “Conducting and publishing a systematic review and meta-analysis”. De volgende reeksen vinden plaats op dinsdagen 11 en 18 februari en 3, 10 en 17 maart 2020 (Reeks 1) en dinsdag 21 april en donderdagen 23 en 30 april en 7 en 14 mei 2020 (Reeks 2). Voor meer informatie en inschrijven:
https://www.ugent.be/doctoralschools/en/doctoraltraining/courses/specialistcourses/lsm/conducting-systematic-review-meta-analysis.htm

De lessenreeksen "Statistische analyse met behulp van SPSS" en "Statistische analyse van geclusterde en longitudinale continue data in SPSS" zullen opnieuw aangeboden worden vanaf het najaar 2020. De SPSS-lessenreeks voor beginners zal onder voorbehoud doorgaan op dinsdagen 25 augustus en 1, 8, 15, 22 september 2020, telkens van 13u30 tot 16u30. Mogelijkheid tot inschrijven en meer informatie volgen later.