Core Flow Cytometry

De Core Flow Cytometry, een erkende faciliteit van de UGent, biedt geavanceerde flowcytometrie infrastructuur, diensten en expertise in multidimensionale celanalyse en het sorteren van cellen.

Dit is een gemeenschappelijk initiatief van de faculteiten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en Diergeneeskunde, en wordt georganiseerd door een kernteam onder leiding van prof. Tom Taghon.

CORE Flowcytometry

Infrastructuur, diensten en expertise

Apparatuur voor basis celanalyse

*Experimenten met 8 of minder kleuren voer je uit op de BD Fortessa (3 laser) of op de BD LSR II instrumenten.

Apparatuur voor geavanceerde celanalyse

**Experimenten met meer dan 8 kleuren voer je best uit op de BD Fortessa X-20 of de BD FACSymphony A3.

Apparatuur voor het sorteren van cellen

Gebruiksvoorwaarden

1. Volg een (basis)opleiding.

  • Basisopleiding ‘How to set up a basic analytical Flow Cytometry experiment’ om de basisbeginselen van flowcytometrie te leren en een basisexperiment uit te voeren.
  • Basisopleiding ‘How to prepare a sample for cell sorting.‘ om te leren hoe je een monster moet voorbereiden voor celsortering en waar je op moet letten om een goed gesorteerd monster te verkrijgen, zoals de kwaliteit en zuiverheid.
  • Opleiding ‘Core Flow Cytometry Advanced’ om meer gevorderde vaardigheden in Flowcytometrie aan te leren. Dergelijke training kan ook verkregen worden via tussenkomst van de toestelproducent/leverancier.
  • Alle opleidingen maken deel uit van het Faculty Research Training Program, module: Core Facilities. Op basis van de inschrijvingen worden meerdere sessies per jaar georganiseerd in MRB II – Core Flow Cytometry.  Schrijf je hier in.

2. Reserveer je gebruik minimaal 7 werkdagen op voorhand via het Core Facility Management Software platform (CFMS-platform).

  • Maak je reservatie voor een instrument, dienst of product via het CFMS-platform. Bekijk hoe je reserveert hier.
  • Hoewel het Core Facility personeel de celsortering voor jou zal uitvoeren, is jouw aanwezigheid tijdens het experiment vereist om het naar jouw wensen en verwachtingen te laten verlopen.

3. Betaal een gebruiksvergoeding.

  • Gebruik van de Core Facility is mogelijk tegen betaling. Voorzie een kostenplaats voor de gebruiksvergoeding binnen jouw projectaanvraag. Bekijk de tarieven hier.

4. Volg de gebruiksprocedure van je apparatuur en het afsprakenkader van de Core Facilities.

5. Vermeld de Core Facility in jouw wetenschappelijke output.

    Contact