Wat na mijn bachelor en wat na mijn master?

Wat na mijn bachelor

Na de 3-jarige Bacheloropleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen kan je starten aan de Master of Science in de Bewegings- en Sportwetenschappen. Deze masteropleiding geeft je een uitgebreide wetenschappelijke vorming en leidt studenten op tot experten, wetenschappers en professionals die in staat zijn om in verschillende bewegings- en sportgerelateerde contexten te functioneren.

Er zijn 3 afstudeerrichtingen dewelke zich van elkaar onderscheiden door een verdiepend en gespecialiseerd pakket aan vakken en twee uitgebreide stages die eigen zijn aan de gekozen afstudeerrichting. Heb je ambities om in het onderwijs te werken of vormingen te geven, dan kan je na de bachelor starten aan de Educatieve Master of Science in de Lichamelijke Opvoeding

Afstudeerrichting ‘Sporttraining en coaching’

In de afstudeerrichting Sporttraining en coaching kan je er voor kiezen om je enerzijds te specialiseren in één specifieke sportdiscipline om een zo hoog mogelijke graad als erkend trainer te bereiken en anderzijds om de competenties van een algemene sportcoach te verwerven. Bekijk zeker ook de studiekiezer voor meer gedetailleerde informatie over deze afstudeerrichting en het programma.

 

Heb je een vraag over de afstudeerrichting ‘Sporttraining en Coaching’? Kobe VermeireJan Boone
Stel ze aan prof. Jan Boone en Kobe Vermeire

(Deze link is enkel beschikbaar op zaterdag 20 maart tussen 10u30 en 12u00)

Afstudeerrichting ‘Sportbeleid en sportmanagement’

De richting Sportbeleid en sportmanagement bereidt je voor op een functie in het beleid en het beheer van sportorganisaties, zoals sportfederaties en -clubs, gemeentelijke en privésportcentra. Bekijk zeker ook de studiekiezer voor meer gedetailleerde informatie over deze afstudeerrichting en het programma.

 

Heb je een vraag over de afstudeerrichting ‘Sportbeleid en sportmanagement'? Thibault FouquaertStef Van Der HoevenCleo SchyvinckAnnick Willem
Stel ze aan prof. Annick Willem, Cleo Schyvinck, Stef Van Der Hoeven en Thibault Fouquaert.

(Deze link is enkel beschikbaar op zaterdag 20 maart tussen 10u30 en 12u00)

Afstudeerrichting ‘Fysieke activiteit, fitheid en gezondheid’

Als de tendens om meer aandacht te besteden aan fysieke activiteit en fitheid in het kader van gezondheid jou aanspreekt, dan is de afstudeerrichting Fysieke activiteit, fitheid en gezondheid iets voor jou. In deze afstudeerrichting staan de bewegingsbegeleiding van specifieke doelgroepen en fitnessbegeleiding, al dan niet uitgevoerd in fitnesscentra, voorop. Bekijk zeker ook de studiekiezer voor meer gedetailleerde informatie over deze afstudeerrichting en het programma.

 

Heb je een vraag over de afstudeerrichting ‘Fysieke activiteit, fitheid en gezondheid'? Delfien Van DyckGreet Cardon
Stel ze aan prof. Greet Cardon of prof. Delfien Van Dyck.

(Deze link is enkel beschikbaar op zaterdag 20 maart tussen 10u30 en 12u00)

Educatieve Master of Science in de Lichamelijke Opvoeding

Heb je ambities om in het onderwijs te werken of vormingen te geven? Wil je expert worden in het domein van de lichamelijke opvoeding en tegelijk leren hoe je jouw vakkennis overbrengt aan anderen? Wil je een beroep waar je hét verschil kan maken en jongeren of volwassenen kan begeleiden in het ontwikkelen van hun kennis en vaardigheden? Heb je een open, creatieve geest en zie je diversiteit als een troef en uitdaging? Dan is de educatieve masteropleiding in de lichamelijke opvoeding iets voor jou. De opleiding bereidt je niet enkel voor op lesgeven in de hogere graden van het secundair onderwijs. Het is een breed vormende opleiding die je klaarstoomt voor alle functies waarin educatieve vaardigheden van belang zijn.

 

Heb je een vraag over de ‘Educatieve Master of Science in de Lichamelijke Opvoeding’?Nele Van DorenKatrien De CockerLeen Haerens
Stel ze aan prof. Leen Haerens, prof. Katrien De Cocker of Nele Van Doren.

(Deze link is enkel beschikbaar op zaterdag 20 maart tussen 10u30 en 12u00)

 

 

 

 

Voorbeeldvragen:

  • Wat houdt de afstudeerrichting ‘fysieke activiteit, fitheid en gezondheid’ precies in?
  • Kan ik ook lesgeven als ik de afstudeerrichting ‘Sportbeleid en sportmanagement’ heb gevolgd of kan dit enkel door de educatieve master te volgen?
  • Ik wil graag in het labo staan en onderzoek voeren. Welke afstudeerrichting kies ik dan het beste?
  • Kan ik enkel LO-leerkracht worden als ik deze opleiding volg?

 

Enkele tips voor de chatsessie:
Is het te druk in deze sessie? Kom later nog eens terug. We blijven beschikbaar tot 12u00.
Zet je vraag alvast in de chat. Deze kunnen dan in volgorde behandeld worden.
Zet gerust je camera aan.
Jouw vraag zal mondeling toegelicht worden. Aarzel niet om ook jouw microfoon aan te zetten wanneer jij aan de beurt bent.  

Wat na mijn master?

Bij velen leeft nog steeds het idee dat een universitaire opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen uitsluitend een opleiding is om ‘turnleerkracht’ mee te worden en dus automatisch leidt tot een job als LO-Leerkracht in het secundair onderwijs. Niets is minder waar!

In deze carrièregids vinden jullie een selectie van afgestudeerden die inzage geven op hun werkveld. Veel leesplezier!

Heb je aan vraag hierover? Stel ze aan de collega’s bij de afstudeerrichtingen. Zij hebben een zeer goed beeld waar afgestudeerden terecht komen in het werkveld.