Verder studeren

Na een academische bachelor/master

Afhankelijk van je behaalde diploma kan je toelating krijgen tot bepaalde masteropleidingen aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Soms krijg je rechtstreekse toelating tot de masteropleiding, in andere gevallen moet je eerst een voorbereidingsprogramma te volgen.

Wil je weten of je met jouw diploma kan starten in één van onze master-, master-na-masteropleidingen of postgraduaatsopleidingen? Surf dan snel naar de studiekiezer  van de UGent.

Na een professionele bachelor

Sommige masteropleidingen van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen zijn ook toegankelijk voor bepaalde professionele bachelors. Je zal nooit rechtstreekse toelating krijgen tot de masteropleiding, maar steeds via een schakelprogramma of via een verkorte bachelor.

Via een schakelprogramma (max. 90 sp)

Klik op onderstaande opleidingen om te weten of je op basis van jouw diploma via het schakelprogramma toelating krijgt tot de vermelde master:

Let wel: Het afronden van een schakelprogramma leidt nooit tot het behalen van een diploma. Het geeft je louter toegang tot de daaropvolgende masteropleiding binnen dezelfde onderwijsinstelling.

Via een verkorte bachelor (> 90 SP)

Master of Science in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen

Het afronden van een verkorte bachelor leidt steeds tot het behalen van een diploma op niveau van “academische bachelor”. Dit diploma geeft je niet alleen toegang tot de daaropvolgende masteropleidingen binnen dezelfde onderwijsinstelling, maar geeft je ook toelating tot de daaropvolgende masteropleiding aan andere Vlaamse universiteiten. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om door te stromen naar andere masteropleidingen mits je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden. (zie “academische bachelor”)