Verder studeren

Dunant Academie voor Levenslang Leren

De UGent heeft een uitgebreid aanbod voor levenslang leren waar oinder andere de permanente vormingen deel van uitmaken. Via permanente vormingen kunnen professionelen en studenten met een academische graad hun kennis opfrissen of zich hertrainen in een ander domein.

Verkorte educatieve master 

Je kan de verkorte educatieve master aan de UGent starten vanaf het ogenblik dat je je inschrijft voor een UGent-mastervak via een diplomacontract.

Doctoreren

Losse opleidingsonderdelen via creditcontract

Je kan zowel tijdens een FPPW-opleiding als na deze opleiding ter verdieping of verbreding van de FPPW-basisopleiding bijkomende vakken volgen. Dit kunnen ook vakken aan andere faculteiten of zelfs aan een andere Vlaamse universiteit zijn, behalve vakken uit de opleidingen voor geneesheer. Voor sommige vakken is er wel toestemming van de lesgever en de trajectbegeleider vereist. Zo kunnen bijvoorbeeld studenten psychologie die geïnteresseerd zijn in het forensische domein tijdens of na hun studies inschrijven voor een aantal vakken uit een opleiding criminologie.

Verder studeren in het buitenland

Voor verderstudeermogelijkheden in het buitenland informeer je best al bij het begin van het academiejaar dat aan de start van de buitenlandse opleiding voorafgaat. Er is immers heel wat voorbereidend werk te doen. Elk jaar worden in oktober infosessies georganiseerd over verderstudeermogelijkheden in het buitenland.

Nog vragen?

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk het brede UGent-aanbod.

Toch nog een vraag? Neem contact met ons op.