Na je studies

Je studeert binnenkort af? Hoe zal dat verlopen? En wat brengt de toekomst? Je had een plan, maar Covid-19 brengt je aan het twijfelen? Of je had nog geen plan en weet niet zo goed waar te beginnen? We zetten de mogelijkheden op een rij.

Op zoek naar een eerste job

De zoektocht naar werk

Heb je geen idee hoe of waar te starten? Weet je niet wat je mag verwachten? Met een aantal concrete tips & tricks kun je aan de slag!

UGent Career Center: vacatures en events

Op het online loopbaanplatform van de Universiteit Gent vind je heel wat bedrijfsprofielen, vacatures en jobevents. Ontdek dit aanbod om voeling te krijgen met het werkveld en om je eerste job te pakken te krijgen!

Klaar voor take-off?
Stad Gent ondersteunt pas afgestudeerden in de zoektocht naar een eerste job!

Verder studeren

UGent heeft een groot aanbod vervolgopleidingen

Zoek uit voor welke masters, ma-na-ma's of postgraduaten je in aanmerking komt op basis van je behaald diploma. Een ideale manier om je opgedane kennis te verbreden of te verdiepen!

Educatieve master: word leraar met meer

Wil je later voor de klas staan? Of een job waarin je vormingen of trainingen geeft? Met een educatieve master word je zowel leraar als vakinhoudelijk expert. Zo kan je later alle richtingen uit op de arbeidsmarkt. Word leraar dicht bij huis in Gent, Kortrijk, Brugge of Oudenaarde.

Ken je het aanbod 'levenslang leren' van de UGent?

Met dit aanbod worden alle kort- en langlopende opleidingen bedoeld die de UGent organiseert naast het formele onderwijs. Heb je interesse in een specifiek thema of wil je je verder trainen in een bepaald domein? Bekijk dan snel de initiatieven levenslang leren die de UGent te bieden heeft!

Verken de mogelijkheden bij de associatiepartners van de UGent
­

Bekijk het opleidingsaanbod in Vlaanderen

Doctoreren

Misschien overweeg je om een doctoraat te starten aan de UGent? Ga na wat de mogelijkheden zijn en welke stappen je best zet.

Naar het buitenland

Hoewel het in deze periode misschien niet de meest voor de hand liggende keuze is, een buitenlandervaring is zeker het overwegen waard. Zowel studeren, stage lopen als onderzoek voeren behoren tot de mogelijkheden!

Afstuderen in tijden van corona

Proficiat! Na jaren inzet, studeren en keihard werken, heb je je welverdiende diploma (bijna) op zak. Afstuderen in 2021 ziet er mogelijks net wat anders uit dan normaal.

Hoe en wanneer krijg ik mijn resultaten?

Er zijn nog zekerheden in het leven. Net zoals je dat gewoon bent, kun je je puntenlijst via Oasis raadplegen. De data zijn wel aangepast en ook de organisatie van de feedback zal anders verlopen.

Visual champagneIs er een plechtige proclamatie?

Natuurlijk! Je diploma behalen is een mijlpaal die we ook in deze bijzondere periode niet ongemerkt voorbij laten gaan. Uitzonderlijk zien we elkaar voor de plechtige proclamatie zelfs twee keer: we maken werk van een digitaal en een écht toga- en baretmoment!

Hoe en wanneer ontvang ik mijn diploma?

We bezorgen jouw diploma per post en digitaal, maar daarvoor hebben we eerst je adres en e-mailadres nodig... Kijk na of je gegevens correct zijn!

 

Zijn jouw gegevens up-to-date?
De correcte naam op jouw diploma? Je diploma in de juiste mailbox? Een vlotte toegang tot het UGent Career Center en de alumnidatabank?
Kijk je gegevens na via OASIS en pas aan indien nodig

Visual aansluiting alumniWelkom, alumni!

Ook al trek je straks de figuurlijke UGent-deur achter je dicht, onder het motto "eens UGent'er, altijd UGent'er" blijven we graag de band met jou als alumnus behouden. Als alumnus ben jij immers een belangrijke UGent-ambassadeur!

Met je diploma behoor je tot het uitgebreide alumninetwerk van de UGent. En daar zijn heel wat voordelen aan verbonden: connecties met mede-alumni, toegang tot exclusieve alumni-activiteiten en jobaanbiedingen. Registreer je dus als de bliksem in de alumnidatabank.

Bye bye UGent? Liever 'Tot ziens!'

Alle info over je gratis registratie, aansluiten bij je alumnivereniging en alumnivoordelen vind je op het alumniportaal.

Contact

Op zoek naar meer info over verder studeren of doctoreren? Advies nodig bij de overstap van je studie naar de arbeidsmarkt?

Je kunt bij de afdeling Studieadvies terecht voor een gesprek met een studieadviseur.

Meer info over de alumniwerking van de UGent?

Contacteer .