Wat na de herexamens

Je hebt jouw examenresultaten ontvangen, en nu?
Om je op weg te helpen, hebben we een beslissingsboom, stappenplan en filmpjes uitgewerkt die je gidsen door de regelgeving en assisteren bij het samenstellen van jouw curriculum. 
Heb je toch een vraag? 
Neem een kijkje onderaan de website, je vindt er de contactgegevens en -momenten van de studie- en trajectbegeleiders. We helpen jou graag verder!

Beslissingsboom

Beslissingsboom herexamens

 

 

 

  

Jouw studie verder zetten, veranderen van opleiding, een GIT-traject opstellen ...  De beslissingsboom gidst je door het parcours van knopen die je moet doorhakken nadat je jouw punten hebt ontvangen. 

Download hier de beslissingsboom.

  

 

 

Examenresultaten en feedback

Feedbackwijzer

  • De examenresultaten van de herexamens worden bekend gemaakt op donderdag 12 en vrijdag 13 september 2024, telkens om 15u.
  • Staat er een bindende voorwaarde of een weigering op je puntenbriefje en/of wil je weten tegen welke studievoortgangsmaatregelen je (mogelijk) aanloopt? In deze gids zie je hoe het precies zit in jouw situatie.
  • Ben je niet geslaagd voor een vak, ga dan zeker naar de examenfeedback. Zo kom je te weten waar jouw fouten liggen en kan je hier beter op inspelen tijdens de herexamens. 
    Ook als je geslaagd bent, ben je van harte welkom op de examenfeedback en kan dit een interessant leermoment zijn.
  • De feedback over de herexamens is voorzien van 16 t.e.m. 21 september 2024.
  • Neem de feedbackwijzer door! Zo weet je hoe je een feedbackmoment het best aanpakt.
  • Informatie over de feedback per vak vind je via de cursussites op Ufora. Kan je daar niks vinden, dan kan je contact opnemen met het vakgroepsecretariaat of rechtstreeks met de prof.
  • De feedbackformulieren voor Masterproef (II) kunnen vanaf de puntenbekendmaking geraadpleegd worden via Plato. Indien de promotor ook voor de paper voor Masterproef I, Onderzoeksseminarie of Onderzoeksvaardigheden feedback in Plato opgeladen heeft, kan die op dat platform geraadpleegd worden.

Je startte in academiejaar 23-24 in de eerste bachelor

Veelgestelde vragen (en antwoorden erop)

Neem een kijkje op de FAQs pagina. Je vindt er antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Infosessie 1e bachelor: op naar de 2e bachelor?

Startte je dit academiejaar met de opleiding Psychologie of Pedagogische Wetenschappen? Op vrijdagavond 13 september 2024, de vrijdag na de puntenbekendmaking, hielden we een online infosessie per opleiding voor alle studenten die hun eerste jaar achter de rug hebben. In deze infosessie overliepen we de studievoortgangsmaatregelen, bespraken we de factoren die van belang zijn om de keuze te kunnen maken tussen heroriënteren of doordoen en de 'to do's' die horen bij beide keuzes. 

Op de Ufora infosite van het monitoraat kan je onder Inhoud  > Trajectbegeleiding de PowerPoints en de opname terugvinden.

Startte je al in academiejaar 22-23 of vroeger en vraag je je af welke studievoortgangsmaatregelen op jou van toepassing zijn? In deze gids zie je hoe het precies zit in jouw situatie. Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.

Niet zeker of deze opleiding jouw ding is?

  • Informeer je in elk geval goed:
  • Denk je aan heroriënteren? Verken wat mogelijke andere opties zijn voor jou. 
    • Geraak je er niet aan uit of wil je er graag eens over babbelen? Maak een afspraak bij de studieadviseurs.
    • Heb je al een keuze gemaakt? Neem rechtstreeks contact op met de trajectbegeleiding van de opleiding of onderwijsinstelling voor meer concrete informatie.
  • Wil je stoppen met studeren aan de UGent?
    • Je inschrijving aan de UGent stopt automatisch op de laatste dag van academiejaar 2023-24, eind september. Je hoeft geen verdere stappen te ondernemen.
    • Wil je niet meer studeren in het hoger onderwijs? Schrijf je in als schoolverlater bij de VDAB

Kennisclips

In deze kennisclips worden verschillende topics uit de beslissingsboom meer in detail besproken.
Denk hierbij aan de verschillende regelgevingen m.b.t. jouw studies: deze worden verduidelijkt en uitgelegd aan de hand van concrete voorbeelden.

Volgtijdelijkheid

Academiejaar 2024-2025

Aan de slag met jouw curriculum

Hulp nodig bij het samenstellen van je curriculum voor AJ 2024-25? 

START HIER! Om jou te helpen bij het samenstellen van jouw curriculum hebben we een stappenplan ontwikkeld. Hier geven we belangrijke regels en tips mee, en tonen jou hoe je dit via Oasis in orde kan brengen. 

Vragen? Kom naar het vrije spreekuur of neem contact op met de trajectbegeleiders.

Afgestudeerd? Proficiat!

Verken de verschillende opties na jouw studies, we wensen jou alvast veel succes!

Proclamaties

Behaalde je in AJ 2023-2024 jouw (educatieve) masterdiploma dan kan je in september 2024 deelnemen aan de promotieplechtigheid of proclamatie. Je ontvangt een mail met mogelijkheid tot inschrijven en meer praktische informatie. 

  • Pedagogische wetenschappen, Sociaal werk en Eduma Gedragswetenschappen: maandag 16 september 2024 om 20u
  • Psychologie: maandag 16 september 2024 om 11u of om 15u 
  • Verkorte Eduma: woensdag 18 september 2024 om 19u

Diploma

  • Als je geslaagd bent voor een opleiding waarbij een plechtige proclamatie plaatsvindt (masteropleiding, doctoraat, ... ), ontvang je zowel een papieren als digitale versie van je diploma of getuigschrift. Je ontvangt de papieren versie dan op je proclamatie.
  • Indien er geen plechtige proclamatie is (bacheloropleiding, ...), dan ontvang je je diploma of getuigschrift enkel digitaal.

    Voor meer info of met vragen, kan je een kijkje nemen op deze webpagina.

    Doctoreren?

    Wil je meer weten over doctoreren, neem dan een kijkje op deze webpagina.

    Verder studeren?

    • De Dunant Academie voor Levenslang Leren heeft een uitgebreid aanbod met onder andere permanente vormingen om je verder te specialiseren.
    • Heb je je masterdiploma (bijna) op zak en overweeg je om later voor de klas te staan of ben je geïnteresseerd in een job waarin je vormingen of trainingen geeft? Dan is de verkorte educatieve master vast iets voor jou!
      Ontdek er alles over op één van onze infomomenten op 11 september 2024 (on campus) of 17 september 2024 (digitaal via MS Teams), telkens om 18u. Schrijf je nu in!

    • Hulp nodig om een opleiding te kiezen? Maak een afspraak bij de studieadviseurs.

    Op naar de arbeidsmarkt?

    • Schrijf je in als werkzoekende bij de VDAB, zo start jouw beroepsinschakelingstijd.
    • Heb je geen idee hoe of waar te starten? De Student Career Hub biedt een antwoord op al je mogelijke vragen over je toekomstige loopbaan en de zoektocht naar werk.
    • Jobteaser: Op het online loopbaanplatform van de Universiteit Gent vind je heel wat bedrijfsprofielen, vacatures en jobevents. Ontdek dit aanbod om voeling te krijgen met het werkveld en om je eerste job te pakken te krijgen!

      Toch nog een vraag? Hulp nodig?

      Omdat er erg veel studenten zijn aan onze faculteit en we graag zo snel mogelijk een duidelijk antwoord willen bieden op jouw vragen, organiseren we vrij spreekuur en telefonische consultaties waar je jouw vragen kan voorleggen aan studie- en trajectbegeleiders. Heb je een meer uitgebreide of persoonlijke vraag? Stuur een mailtje naar jouw opleiding en vraag eventueel een individuele afspraak aan.

      Vrij spreekuur trajectbegeleiding on campus

      Het vrij spreekuur gaat live door op campus Dunant. Je kan er jouw vragen i.v.m. je curriculum voorleggen tijdens een individueel gesprek.
       
      Bereid je voor! Bekijk de GIT-filmpjes, gebruik de werkdocumenten en werk zelf een voorstel uit waarmee we samen aan de slag kunnen. Onvoorbereide studenten kunnen we moeilijk helpen. 
      Psychologie

      Om de lange wachttijden tijdens de vrije spreekuren bij de aanvang van het academiejaar onder controle te houden, werken we vanaf dit academiejaar voor de opleiding Psychologie met een inschrijfsysteem. Er worden aparte momenten voorzien voor bachelorstudenten enerzijds en schakel-, voorbereidings- en masterstudenten anderzijds.

      Schrijf je hier in voor een tijdslot naar keuze. We hopen om jullie binnen die tijdspanne van een individueel afspraakmoment bij een beschikbare studie- of trajectbegeleider te voorzien. Hou er wel rekening mee dat wachttijden onvermijdelijk zijn bij de aanvang van het academiejaar.
      Pedagogische wetenschappen en Sociaal werk

      Bij de opleidingen Pedagogische wetenschappen en Sociaal werk hoef je niet in te schrijven. Je mag langskomen op één van deze momenten. Hou er rekening mee dat je op drukke momenten misschien een klein beetje zal moeten wachten.

      • maandag 16 september 2024 van 9u30 tot 11u30 in lokaal 3.1
      • dinsdag 17 september 2024 van 9u30 tot 11u30 in lokaal 3.1
      • donderdag 19 september 2024 van 13u30 tot 15u30 in lokaal 3.1
      • maandag 23 september 2024 van 9u30 tot 11u30 in lokaal 3.1
      • donderdag 26 september 2024 van 13u30 tot 15u30 in lokaal 3.4
      • dinsdag 1 oktober 2024 van 9u30 tot 11u30 in lokaal 3.4
      • donderdag 3 oktober van 9u30 tot 11u30 in lokaal 5.1

      Telefonische consultaties met studie- & trajectbegeleiding

      Je kan ons op vaste tijdstippen telefonisch contacteren. Deze telefonische consultaties zijn bedoeld om korte vragen snel te beantwoorden.

      Psychologie
      • donderdag 12 september 2024 van 15u tot 17u:
        algemene vragen: 09 264 64 50
        1e, 2e en 3e bachelor: 09 264 63 71
        schakel-, voorbereidings- en masterstudenten: 09 264 63 76
      • vrijdag 13 september 2024 van 9u tot 12u: 
        algemene vragen: 09 264 64 50
        schakel-, voorbereidings- en masterstudenten: 09 264 63 76
      • vrijdag 13 september 2024 van 13u tot 16u: 09 264 64 50
      • woensdag 25 september 2024 van 9u tot 12u en van 13u tot 16u: 09 264 64 50
      • vrijdag 27 september 2024 van 9u tot 12u en van 13u tot 16u: 09 264 64 50
      • woensdag 2 oktober 2024 van 9u tot 12u en van 13u tot 16u: 09 264 64 50
      • vrijdag 4 oktober 2024 van 9u tot 12u en van 13u tot 16u: 09 264 64 50
       
      Pedagogische wetenschappen en Sociaal werk
      • donderdag 12 september 2024 van 15u tot 17u: 09 264 62 67
      • vrijdag 13 september 2024 van 9u tot 12u en van 13u tot 16u: 09 264 62 67
      • woensdag 25 september 2024 van 9u tot 12u en van 13u tot 16u: 09 264 62 67
      • vrijdag 27 september 2024 van 9u tot 12u en van 13u tot 16u: 09 264 62 67
      • woensdag 2 oktober 2024 van 9u tot 12u en van 13u tot 16u: 09 264 62 67
      • vrijdag 4 oktober 2024 van 9u tot 12u en van 13u tot 16u: 09 264 62 67