Internationalisering@PSW

Naar het buitenland tijdens je studies:


De faculteit organiseert op 23/11/2017 om 17.45 in Aud. II Universiteitstraat 4 een algemene info-avond voor alle studenten uit de FPSW die geïnteresseerd zijn in een buitenlandse studie-ervaring in het kader van Erasmus, Erasmus Belgica, Erasmus trainee of andere uitwisselingsprogramma’s tijdens het academiejaar 2018-2019. Aanwezigheid is heel belangrijk.

Registreren voor de infoavond kan via http://www.ugent.be/ps/nl/onderwijs/uitwisseling.
Meer info over studie in het buitenland: http://www.ugent.be/student/nl/studeren/naar-buitenland


Buddy’s voor inkomende uitwisselingsstudenten


Enkele jaren geleden startte de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen met een buddywerking voor inkomende uitwisselingsstudenten om de integratie van de buitenlandse studenten met de UGent studenten te bevorderen. Vorig academiejaar hebben 30 UGent studenten 115 inkomende studenten in onze faculteit begeleid. We hopen ook dit jaar onze gaststudenten op dezelfde wijze te ontvangen.

Wil je graag buitenlandse of Waalse studenten wegwijs maken in de faculteit en meteen internationale vrienden maken dan kan je je nu al opgeven als buddy om inkomende studenten te begeleiden in eerste en/of tweede semester door te mailen naar mailadres van RIO (Research and Internationalisation Office Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen).

FCI contact: http://www.ugent.be/ps/nl/onderwijs/uitwisseling/contact/contact.htm


Internationalisation at home

Elk academiejaar worden een aantal activiteiten georganiseerd voor studenten en medewerkers. Lezingen en andere activiteiten worden aangekondigd op de website en via affiches.

http://www.ugent.be/ps/nl/onderwijs/uitwisseling/internationalisation_at_home