Internationale Uitwisseling

Ook aan de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen is het mogelijk om in het buitenland te gaan studeren. Onder meer het programma Erasmus + geeft studenten de mogelijkheid om een deel van hun studies aan een Europese of niet-Europese partneruniversiteit door te brengen, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

OPGELET - Reisadvies UGent CORONA

Op dit moment krijgt geen enkele student van de Universiteit Gent nu al de toestemming om volgend academiejaar naar het buitenland af te reizen in het kader van de studies. Een goedgekeurde uitwisselingsaanvraag, een aanvaarde nominatie door je gastinstelling, een positief signaal van je stage-organisatie of de toekenning van een beurs zijn momenteel allemaal voorwaardelijk.

Disclaimer: 

Maar nu zowat de hele wereld en het hoger onderwijs worden getroffen door de gevolgen van de corona-pandemie, kunnen we niet om de impact hiervan heen. Momenteel verbiedt de Belgische overheid niet-essentiële reizen en is de situatie aan veel buitenlandse universiteiten of organisaties erg onzeker. Dat betekent dat voorlopig geen enkele student van de Universiteit Gent nu al de toestemming krijgt om volgend academiejaar naar het buitenland af te reizen in het kader van de studies. Enkel door een expliciete mededeling van de crisiswerkgroep actueel@ugent.be dat je mag vertrekken, kan je op termijn toestemming krijgen.

Corona en reizenbeleid UGent

Corona en Ugent beleid naar het buitenland voor studie

Naar het buitenland - informatiemomenten

Naar het buitenland voor studie - op uitwisseling in PSW

Een kort overzicht van wat je te wachten staat - Stappenplan naar het buitenland voor studie 

Naar het buitenland voor onderzoek

Naar het buitenland voor stage

Naar het buitenland voor summer/winter school

Meer internationalisering

Naar het buitenland na je studies

Internationalisation at home 

      • lezingen en activiteiten

Buddy van internationale student

      • vrijwilligers gezocht

Interculturele voorbereiding 

Getuigenissen

citaat1.jpg Ad, Bielefeld 2012-2013

Thanks to Erasmus, I practiced two languages and I experienced the enormous cultural diversity of Europa. With these experiences I can now work independent and in team in multi-cultural and multi-lingual environments."

 

citaat2.jpgElien, Lissabon 2010-2011

"Erasmus in Lissabon was een mijlpaal in mijn leven. Dankzij mijn Erasmus kwam ik in contact met collega-studenten uit Europa, Azië en de Verenigde Staten. In de universiteit (Universidade Nova de Lisboa) voerden we in deze internationale scene debatten over migratie, post-kolonialisme en de toekomst van de Europese Unie.  Als het aan mij lag, dan werd Erasmus een verplichte ervaring voor iedere politiek wetenschapper."

Gerelateerde inhoud