Greet Cardon

     Greet Cardon

Motivatie

Wat is je belangrijkste motivatie voor onderzoek?

Mijn belangrijkste reden om onderzoek te doen, is bij te dragen aan een meer gezonde en gelukkige wereld
door het ontwikkelen en vergroten van op wetenschap gebaseerde praktijken in het kader van gezondheidsbevordering.

Waarom denk je dat het versterken van de geestelijke gezondheid zo belangrijk is?

Aangezien geestelijke gezondheid invloed heeft op hoe we denken, voelen en handelen, is het een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl
in elke fase van het leven. Het bevorderen van een gezonde levensstijl kan niet los worden gezien van de versterking van de geestelijke gezondheid.
In mijn onderzoek naar de bevordering van fysieke activiteit bij adolescenten en ouderen is vooral het bidirectionele verband tussen geestelijke gezondheid en  lichaamsbeweging van groot belang.

Hoe kan onderzoek de wereld veranderen?

Onderzoek zou de wereld kunnen veranderen als we de kloof tussen bewijs en uitvoering verkleinen, en door belanghebbenden en vooral eindgebruikers van de strategieën en programma's al in de ontwikkelingsfase te betrekken.

Met wie buiten de academische wereld hebt u al samengewerkt en belangrijke resultaten behaald?

Mijn onderzoeksgroep werkt met veel belanghebbenden buiten de academische wereld samen.
We hebben een formele samenwerkingsovereenkomst met het Vlaams Instituut voor Gezond Leven en we hebben succesvol samengewerkt met MOEV, LOGO (Lokale Gezondheidsplatformen), Gezondheidsverzekeringen, Gemeenteraden,
honderden scholen, het Departement Mobiliteit, Vakgroep Sport, Afdeling Gezondheid, Toeristische sector, Gezondheidscentra, Ouderraad en nog veel meer.
Deze samenwerkingen waren in verschillende projecten (bijv. 1000 stappen Vlaanderen; Brede school met sportaanbod) erg positief en productief .

Publicaties

https://biblio.ugent.be/person/801000968138

Contact

Gerelateerde inhoud