Rudi De Raedt

     Rudi De Raedt

Motivatie

Wat is je belangrijkste motivatie voor onderzoek?

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar menselijke emoties en gedrag en hoe onze hersenen deze verschijnselen vormgeven.
Menselijk gedrag is fascinerend.
Ik hou van de vrijheid om creatief te zijn in het ontwerpen van experimenten om zo ons inzicht te vergroten in de mechanismen die ten grondslag liggen aan de relatie tussen emoties, cognitie en gedrag, en hoe dit de mentale gezondheid beïnvloedt.

Waarom denk je dat het versterken van de geestelijke gezondheid zo belangrijk is?

Geestelijke gezondheid is essentieel voor de ontwikkeling van iemands potentieel, wat niet alleen een cruciale voorwaarde is voor individueel welzijn, maar ook voor meer betrokkenheid en solidariteit in persoonlijke relaties en de samenleving als een groter geheel.

Hoe kan onderzoek de wereld veranderen?

Heel langzaam, en soms plotseling (via kantelpunten), gaan inzichten uit verschillende disciplines op in nieuwe ideeën die een uitdaging zijn voor wat we op dit moment geloven.

Met wie buiten de academische wereld hebt u al samengewerkt en belangrijke resultaten behaald?

Clinici met wie ik samenwerkte, inspireerden me om de specifieke onderzoeksvragen te formuleren die we momenteel onderzoeken, evenals de interpretatie van vaak raadselachtige resultaten en de vertaling ervan naar nieuwe behandelingsprocedures.

Publicaties

https://biblio.ugent.be/person/801001507904

Contact

Gerelateerde inhoud