Charlotte Meskens

Contact & Profielinfo

Profiel

Publicaties

Korte Bio

Charlotte Meskens is als assistente verbonden aan het Instituut voor Belastingrecht van de vakgroep Metajuridica, Privaat- en Ondernemingsrecht van de Universiteit Gent.

Zij behaalde haar diploma van master in de rechten (Universiteit Gent, 2013) en van master in het fiscaal recht (Universiteit Gent, 2014) (magna cum laude).  In de opleiding master in het fiscaal recht behaalde zij de beste masterproef, getiteld: “De introductie van een Europese financiële transactietaks”.

Na haar studies, in 2014, is zij aan de slag gegaan in een fiscaal advocatenkantoor. Momenteel is zij nog steeds actief als fiscaal advocate.

In 2016 vervolledigde zij haar studies met een postgraduaat in het vennootschapsrecht (Brugge Business School, in samenwerking met KULeuven).

Charlotte werkt aan een onderzoeksproject over ‘De extracomptabele aftrekken in de vennootschapsbelasting.’ Dit onderzoek omvat :

  1. een analyse van de coherentie van het systeem van de extracomptabele aftrekken,
  2. een studie betreffende de verenigbaarheid van de techniek van de extracomptabele aftrekken met het Belgische (grondwettelijk), Europees en internationaal recht, 
  3. een functioneel rechtsvergelijkende studie waarin wordt onderzocht hoe elders vorm wordt gegeven aan grondslagbeperkende maatregelen in de vennootschapsbelasting.