Henri-Paul Roger Mukendi-Kabongo

Contactinfo

Telefoonboek

Korte Bio

Mhr Henri-Paul Roger Mukendi-Kabongo Kokolo is sinds 2016 als doctoraatsstudent verbonden aan het Instituut voor Belastingrecht van de vakgroep Metajuridica, Privaat- en Ondernemingsrecht van de Universiteit Gent. Hij is fiscaal jurist aan de balie van Brussel en tevens assistent aan de universiteit van Kinshasa in de DRC.

Na zijn studies rechten behaalde hij een DES in fiscaal recht aan de ULB (Université libre de Bruxelles) in 1998 en een diploma handelsrecht OHADA aan de Université Paris II Panthéon -Assas in 2015.

Zijn onderzoeksthema is getiteld: "Fiscaal misbruik in de inkomstenbelasting: een vergelijkend onderzoek van Belgisch, Frans en Congolees recht. Naar een modernisering van het Congolese juridische en fiscale arsenaal met het oog op de eisen van de globalisering.”  Hij wordt begeleid door Prof. dr. Bart Peeters van het Instituut voor Belastingrecht.

Hij is de auteur van "Précis de la Taxe sur la valeur Ajoutée congolaise", Brussel, ed. Hachepaire Lex-uitgave, een populair werk over de Congolese BTW.
Hij is lid van de wetenschappelijke raad van de "Revue de Droit Africain, Doctrine et jurisprudence".