Bacteriofagenonderzoek


Steun het fagenonderzoek naar de nieuwe generatie antibiotica want superbacteriën bedreigen letterlijk de hele wereldbevolking.

Steeds meer bacteriesoorten ontwikkelen resistentie tegen meerdere, of zelfs alle antibiotica. Zo’n resistente bacteriën worden ook wel “superbacteriën” genoemd. 

Fagen

Zelfs een simpele bronchitis wordt op den duur weer dodelijk. Jaarlijks vallen er nu al 33.000 doden in Europa als gevolg van een infectie met resistente bacteriën. De WHO voorspelt zelfs tot 10 miljoen doden per jaar in 2050 als we nu geen actie ondernemen. Dat is meer dan kanker of het coronavirus!

Bacteriofagen of bacteriële virussen zijn een natuurlijke vijand van bacteriën. Ze infecteren en doden  de bacterie. Bacteriofagen zijn dus een aantrekkelijk alternatief voor antibiotica.

Superbacteriën bedreigen letterlijk de hele wereldbevolking. Met uw steun kunnen we het bacteriofaagonderzoek versnellen en nieuwe oplossingen ontwikkelen.

Een gift aan het bacteriofagenonderzoek?

Uw gift aan het bacteriofagenonderzoek van de Universiteit Gent is welkom op het rekeningnummer BE26 3900 9658 0329, met mededeling "Fagenonderzoek" of "GE_708". Uw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 op jaarbasis.

Waarom uw gift het verschil maakt?:

Wat kan ik nog doen?

Contacteer ons

Heeft u vragen over dit onderzoek of andere UGent goede doelen? Contacteer ons dan en wij helpen u graag verder.

Universiteitsfonds UGent
universiteitsfonds@ugent.be
+32 9 264 83 31