Studentenrestaurants

Dagelijks kan je in onze resto's en cafetaria's terecht voor een ontbijt, belegd broodje, (maaltijd)soep of een warme maaltijd.

De studentenrestaurants en cafetaria’s sluiten vanaf maandag 16 maart 2020 de deuren. De UGent neemt die maatregel om verdere verspreiding van het coronavirus tot een minimum te beperken. De sluiting loopt zeker tot het einde van de paasvakantie. Meer informatie over het coronavirus op www.ugent.be/coronavirus.

Cashless in september 2020!

  • Momenteel kan je cash betalen of veel sneller en veiliger, via je UGentkaart. Ga naar https://epurse.ugent.be om geld op te laden of om je saldo of  je betaalhistoriek te bekijken.
  • In de loop van april installeren we in elke cafetaria en resto een betaalterminal aan minstens 1 kassa. Vanaf dan ga je naast met cash betalen of via je UGentkaart met epurse betalen ook met je betaalkaart kunnen betalen. Zowel bancontact, mastercard, visa als maestro zijn mogelijk.
  • In september verdwijnt de mogelijkheid om met cash te betalen in de resto's en cafetaria's. Vanaf dan betaal je ofwel met UGentkaart via epurse, dat is je legitimeren en betalen in één beweging. Ofwel legitimeer je je eerst met je UGentkaart en betaal je dan met je betaalkaart.
Vanaf nu dagelijks spaghetti op het menu in Resto Campus Heymans!

Info per locatie

Toegang en gebruik van de ruimtes

Betalen

Betalen kan cash of, sneller en veiliger, via je studentenkaart of personeelskaart. Via epurse.ugent.be kan je eenvoudig geld opladen en nagaan wat je saldo is. Ook op je kassaticket kan je je epurse saldo checken. Tip! Kijk telkens je saldo na op je kassaticket en laad geld op indien nodig.

Huren van materiaal

Personeelsleden en studenten van de UGent kunnen porselein, bestek en glazen huren. Reserveren kan via onderstaand formulier minstens 3 werkdagen op voorhand. Elke aanvraag wordt bekeken in functie van de beschikbare stock. Tijdens de vakantieperiodes is er geen verhuur mogelijk. Het verhuurmateriaal dient proper teruggebracht te worden en, indien relevant, steeds voor aanvang van een vakantieperiode.

Duurzaamheid en gezondheid

  • Allergenenlijst
  • Omgekeerde donderdag en omgekeerde Resto Sint-Jansvest
  • Verduurzamen van het aanbod
  • Veganistisch aanbod
  • Fair Trade aanbod
  • Duurzame vis
  • Ecologisch beleg
  • Keep Cup, drinkbussen en beleid rond verpakkingen
  • Extra groenten in plaats van zetmeel
  • Zoutgehalte naar omlaag

Contact

Afdeling Maaltijdvoorzieningen
Sint-Pietersnieuwstraat 51
9000 Gent