IVIS Lumina II

Wij bieden de mogelijkheid aan zowel academische als industriële onderzoeksgroepen om een aantal zaken te evalueren/onderzoeken met behulp van de IVIS Lumina II: bv. het in vivo gedrag en het biologisch effect van siRNA's, gen-gebaseerde medicatie, anti-kankeragentia, etc.

 

IVIS Lumina II in vivo optisch beeldvormingssysteem

 

IVIS Lumina II

 

Beschrijving en mogelijkheden van het toestel

De IVIS Lumina II is een toestel voor in vivo optische beeldvorming. Met de IVIS Lumina II kan men in kleine dieren (muizen, ratten, vissen enz.) fluorescentie-, bioluminescentie- of fosforescentielicht detecteren, lokaliseren en kwantificeren (semi-kwantitatief) zonder dat men de dieren moet euthanaseren. Het toestel laat o.a. toe om met behulp van lichtgenerende proteïnen of verbindingen (1) de expressie van genen op te volgen, (2) de biodistributie en kinetiek van geneesmiddelen of diagnostica op te volgen, (3) de groei en metastase van tumorcellen te volgen, (4) virale en bacteriële infecties te visualiseren en (5) de migratie van (stam)cellen te volgen. Het toestel omvat een verwarmde lichtdichte kamer waarin de levende dieren geplaatst worden. De detectie van het door de dieren uitgestraalde bioluminescentie- of fluorescentielicht gebeurt met een gevoelige gekoelde ‘charge coupled device’ (CCD) camera. Het systeem is ook uitgerust met “spectral un-mixing software”, excitatiefilters en 18 band-pass emissiefilters die het volledige spectrum bestrijken. Deze filters laten toe om tegelijkertijd meerdere fluorescente probes in het dier te detecteren.

 

Gebruik maken van deze faciliteit. 

Zowel academische als industriële onderzoeksgroepen kunnen voor in vivo optische beeldvorming bij ons terecht. Voor meer informatie over de condities voor het gebruik van de IVIS Lumina II en de bijhorende ondersteuning kan men contact opnemen met Niek Sanders (Niek.Sanders@UGent.be).