Over de vakgroep Voeding, Genetica en Ethologie

De vakgroep Voeding, Genetica en Ethologie is één van de 12 vakgroepen van de faculteit Diergeneeskunde van de UGent rijk is. De vakgroep vestigde zich als pionier reeds eind de jaren 60 in Merelbeke op de huidige site van het Zoötechnisch Instituut.

Opleidingen

De vakgroep verzorgt verschillende opleidingsonderdelen voor de bachelor- en masterjaren van de opleiding diergeneeskunde.

De expertise van de verschillende lesgevers wordt jaarlijks ten dienste gesteld voor het verzorgen van verschillende postacademische lessen waaronder deze georganiseerd in het kader van  de opleiding Proefdierkunde.

Daarenboven staan de verschillende Diplomates van de vakgroep in voor de opleiding van residents voor de European College of Veterinary Comparative Nutrition.

Onderzoek

Het eigen onderzoek van de vakgroep wordt gevoerd door 4 onderzoeksgroepen, met elk hun specifieke terreinen: ethologie, genetica, gentherapie en voeding.

Dienstverlening

De vakgroep verzorgt een dienstverlening naar de maatschappij als onderdeel van de befaamde dierenkliniek. Daarin worden onder meer volgende zaken aangeboden:

Daarnaast wordt zowel van binnen de UGent als door externe partijen beroep gedaan op onze infrastructuur en wetenschappelijk know-how voor o.a. de ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.