Dienstverlening

Onze vakgroep verzorgt mee de dienstverlening die verschaft wordt door de universitaire dierenkliniek op de campus te Merelbeke.

Kennis- en adviescentrum Ethologie en Dierenwelzijn

Voor vragen omtrent gedrag en welzijn van gezelschapsdieren, landbouwdieren, proefdieren, circusdieren en zoodieren, alsook voor consultaties gedragsproblemen kat/hond en paard, kan u terecht bij Onderzoeksgroep Ethologie en Dierenwelzijn en/of de respectievelijke samenwerkende (gast)professoren.

meer info...

 

Onderzoeksgroep Biochemie

Wij bieden wetenschappelijke dienstverlening aan gebaseerd op onze expertise met een aantal technieken, beschreven in standaard operatie procedures (SOP) en volgens goede wetenschappelijke praktijken.

meer info...

 

Genetische testen

Als fokker of eigenaar kan U bij ons terecht voor het onderzoek naar een breed gamma aan erfelijke kenmerken en/of aandoeningen bij uw huisdier.

meer info...

 

Adviescentrum Klinische Genetica Gezelschapsdieren

Als fokker of eigenaar kan U bij ons terecht voor extra uitleg over DNA-testen en vragen over erfelijkheid.

meer info...

 

Diergeneeskundige “–omics”: bio-informatica en statistische data-analyse

Binnen het Labo Dierlijke genetica hebben we uitgebreide ervaring met al deze aspecten, gaande van het analyseren van data, tot het ontwikkelen van moleculaire technieken voor (niet-) model organismen en het ontwikkelen van nieuwe tools voor data-analyse.

meer info...

Gentherapie - IVIS Lumina II

Wij bieden de mogelijkheid aan zowel academische als industriële onderzoeksgroepen om een aantal zaken te evalueren/onderzoeken met behulp van de IVIS Lumina II: bv. het in vivo gedrag en het biologisch effect van siRNA's, gen-gebaseerde medicatie, anti-kankeragentia, etc.

meer info...

 

Analyses en studies voeding

Onze vakgroep biedt ook tal van nutritionele analyses aan.

meer info...