Toelatingsexamen dierenarts

Wil je starten met de bacheloropleiding Diergeneeskunde? Dan moet je eerst slagen voor het toelatingsexamen. Het aantal opleidingsplaatsen is beperkt: enkel de eerste 240 deelnemers die gunstig gerangschikt zijn, kunnen starten.

Hoe verloopt het toelatingsexamen en hoe kan je je voorbereiden? Studente Amber vertelt over haar ervaring met het toelatingsexamen:

Schrijf je in voor 15 mei

Het toelatingsexamen wordt op 4 juli 2024 georganiseerd door de Vlaamse overheid - departement Onderwijs en Vorming.

Bereid je voor

Bekijk het leerstofoverzicht en examenvragen van de voorbije toelatingsexamens op de officiële website van het toelatingsexamen.

Oefenplatform usolv-it

Op dit platform kan iedereen enkele vragen bekijken uit vorige toelatingsexamens.

Ben je ingeschreven voor het toelatingsexamen? Dan ontvang je een account waarmee je àlle vragen uit vorige toelatingsexamens kan bekijken.

Onze studiebegeleiders willen er natuurlijk voor zorgen dat jij zo goed mogelijk voorbereid bent voor het toelatingsexamen. Daarom hebben we zelf ook enkele voorbeeldexamens opgesteld met nieuwe vragen. Alle vragen zijn voorzien van een uitgewerkte oplossingsmethode.

Kies uit 4 vakspecifieke toetsen met telkens 10 vragen (richttijd ongeveer 45 minuten):

Kies uit 2 volledige toetsen 'kennis en inzicht in de wetenschappen' (KIW) met telkens 20 vragen (richttijd ongeveer anderhalf uur):

Voorzie voldoende tijd om aan het toelatingsexamen te werken en maak een planning. Een voorbeeld van een uitgebalanceerde planning vind je hier

Workshops

De UGent organiseert workshops waarin we samen met jou aan de slag gaan met examenvragen van eerdere toelatingsexamens.


De workshops voor 2024 zijn reeds volzet.

Ondersteunende maatregelen

Functiebeperking

Heb je een functiebeperking (bv. dyslexie, dyscalculie…)? Dan kan je gebruik maken van specifieke ondersteunende maatregelen. Je kan ze aanvragen bij je inschrijving.

Meer info

Infosessie

De UGent organiseert een infosessie voor studiekiezers met migratieachtergrond en studenten die als eerste in hun gezin hoger onderwijs volgen. Zowel jij als je ouders zijn van harte welkom om deel te nemen. Tijdens de sessie ontvang je praktische informatie over het toelatingsexamen en handige tips om je goed voor te bereiden.

Wanneer? Dinsdag 20 februari 2024 om 19u30-20u30

Hoe inschrijven? Stuur vóór 10 februari een e-mail naar toelatingsexamen@ugent.be.

Contact

Heb je vragen?

monitoraat.di@ugent.be