Vernieuwing films

Na zes jaar plant de faculteit een grondige verfrissing van de filmpjes over de faculteit.
Oude filmpjes:

Doel

We willen al onze doelgroepen op een zo efficiënt en aantrekkelijk mogelijke manier info verschaffen over onze faculteit.

Inzetten op nieuwe media

De films werden tot nu vooral gebruikt op de infodagen, een offline omgeving, omdat laatstejaarsstudenten secundair onderwijs vooral daar naartoe kwamen om hun info te verkrijgen. Maar de manier van zoeken naar antwoorden op bepaalde vragen is veranderd. Studenten zijn vaak al grondig online op zoek gegaan vóór ze naar de infodag komen en weten al min of meer wat ze gaan studeren. Het moment om enige promo te voeren, moet dus vroeger liggen.

Aanpak

Ons surfgedrag is drastisch veranderd ten opzichte van zes jaar terug. We willen steeds sneller een antwoord op onze vraag, hebben minder geduld en verwachten hapklare info zonder teveel omgevingsruis.

Een film van 6 minuten is dan ook totaal voorbijgestreefd en de faculteit gooit het over een andere boeg. We starten met een reeks filmpjes van maximum 2 minuten die vooral online gebruikt zullen worden: op de website en ons Facebook- en Twitteraccount. De filmpjes zullen geleidelijk aan verspreid worden en voor dynamiek zorgen op de facultaire website.

Timing

Het filmen start van zodra het scenario af is. Tijdens de ontwikkeling van het scenario, stellen we de filmplanning op met de draaidagen.

De filmpjes voor laatstejaarsstudenten secundair onderwijs zullen ingezet worden vanaf januari 2016, de periode waarin ze echt op zoek gaan naar de studie die op hun lijf geschreven is.

Aanmelden draaidagen

Indien we bij u mogen komen filmen, gelieve het formulier in te vullen met

  • Drie voorkeurdata
  • Adres
  • Omschrijving project/onderzoek

Contact

Nog vragen? Mail naar Leen.Veldeman@UGent.be