Educatieve masteropleiding

Heb je ambities om in het onderwijs te werken of vormingen te geven? Wil je leren hoe je jouw academische vakkennis overbrengt aan anderen? Wil je een beroep waar je hét verschil kan maken en jongeren of volwassenen kan begeleiden in het ontwikkelen van hun kennis en vaardigheden? Heb je een open, creatieve geest en zie je diversiteit als een troef en uitdaging?

Dan is de educatieve masteropleiding iets voor jou. Ze bereidt je niet enkel voor op lesgeven in de hogere graden van het secundair onderwijs, hoger onderwijs of volwassenenonderwijs. Het is een breed vormende opleiding die je klaarstoomt voor alle functies waarin educatieve vaardigheden van belang zijn.

Aan de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur kan je op basis van een diploma BSc in de industriële wetenschappen of een diploma BSc in de ingenieurswetenschappen aansluitend de educatieve masteropleiding (120 SP) volgen. Wanneer je beschikt over een masterdiploma industriële wetenschappen/ingenieurswetenschappen, kan je inschrijven voor het verkorte traject (60 SP):