Bouwkunde

Beroep

De Master in de ingenieurswetenschappen: bouwkunde is werkzaam in het domein van de bouwtechniek. Hij/zij ontwerpt en leidt de constructie en het beheer van verkeerswegen, bruggen, waterbouwkundige werken, hoogbouw en industriële bouwwerken. 

Enkele getuigenissen

Sofie VerbekeSofie Verbeke

Project Engineer Tideway - DEME

Momenteel ben ik aan de slag als project ingenieur op de Seahorse. Dit schip is speciaal uitgerust om heel nauwkeurig stenen te storten op de zeebodem. Op die manier kan het gas- en oliepijpleidingen en andere onderzeese structuren stabiliseren en beschermen tegen ankers en visnetten. Aan boord zorg ik samen met de superintendent voor de uitvoering van het project. Daarbij volgen wij de vooruitgang op en worden de resultaten voorgelegd aan de klant en gerapporteerd naar kantoor.

Jochen De Grave

Projectingenieur CFE Brabant

Als projectingenieur kwam ik om te beginnen op enkele werven terecht met kleinere opdrachten om routine op te bouwen, en niet lang daarna zorgde ik voor de uitvoering van enkele stabiliteitsdossiers zoals de versteviging van een dakgebinte en het plaatsen van premuren in een remise voor trams. Als je zelf als projectmanager aan het hoofd van een bouwproject wilt staan, is het toch aangewezen om alle facetten van de uitvoering te beheersen. En ondanks de brede basis die de studie biedt, leer je steeds bij, van nieuwe materialen tot moderne en gespecialiseerde uitvoeringsmethoden.