Computerwetenschappen

Computerwetenschappen

Deze studierichting bereidt de studenten voor op een job als ontwerper van software en hardware, digitale systemen, informatie- en communicatiesystemen, enz. Dat betekent dat deze afgestudeerden doorgaans gegeerd zijn door onderzoeks- en ontwerpafdelingen uit de elektronische en informatica-industrie.

Meer en meer producten en diensten hebben erg ingewikkelde digitale systemen als kern. Denk maar aan de elektronische betaalterminals die alom verspreid zijn. Als je daarenboven voor ogen houdt dat België marktleider is op dat gebied en ook internationaal over digitale telecommunicatiesystemen kan meepraten, kan je zonder meer stellen dat er ruime beroepsmogelijkheden zijn, vaak in teamverband met ingenieurs elektrotechniek en softwarespecialisten.

Enkele getuigenissen

Didier Dhaenens
Senior IT Manager Cisco België

Mijn opleiding heeft niet enkel bijgedragen tot mijn technische kennis, maar heeft ook geholpen bij het doorgroeien naar een managementfunctie. De analytische denkwijze en technische kennis die ik heb meegekregen, laten mij als manager toe om nog steeds goed te begrijpen hoe bepaalde technologieën werken en de complexiteit van een probleem in te schatten zonder zelf een expert te moeten zijn in de brede waaier van technologieën die Cisco ontwikkelt en produceert.

Sabine Demey

Software Development Director Materialise

Ik ben bij Materialise begonnen als onderzoeksingenieur om processen in de medische wereld te verbeteren. Het doet enorm plezier te weten dat al duizenden mensen nu een beter gebit hebben op de implantaten die gepland zijn met onze plannings-software en geplaatst zijn met de boormallen waar ik de eerste exemplaren van heb ontworpen.

Mijn huidige functie, software development manager, is veel minder technisch maar zeker niet minder boeiend. Zelf programmeren komt er niet bij kijken, wel het in goede banen leiden van een team van een 80-tal programmeurs, om op regelmatige basis nieuwe software producten van hoge kwaliteit te uit te brengen in een aangename sfeer.