Elektrotechniek

Elektrotechniek

De Master in de ingenieurswetenschappen: elektrotechniek spitst zich vooral toe op onderzoek, ontwikkeling, constructie en productie in het domein van de elektronica. Hij/zij is voornamelijk werkzaam in de informatieverwerking, meet- en regeltechniek, telecommunicatietechniek en satellietcommunicatie. Vooral de elektronische industrie, computerindustrie, telecommunicatie-industrie, telefoonmaatschappijen en televisiemaatschappijen zijn belangrijke werkgevers.

Enkele getuigenissen

Anneleen Tronquo
Consultant S&V Management Consultants

Reeds drie jaar ben ik nu tewerkgesteld bij S&V Management Consultants, een consulting bedrijf met roots in Gent en gespecialiseerd in Supply Chain Management. Binnen S&V ben ik werkzaam in de Supply Chain Process Excellence tak: de tak die zich bezig houdt met het optimaliseren van bedrijfsprocessen, waarbij het de kunst is om de volgende facetten in balans te brengen: inhoud, procedures, organisatie,  IT tools en de performantie van het proces. De sfeer van het bedrijf, de steun van collega’s & de grote variatie in het werk zorgen ervoor dat mijn job mij een enorme voldoening geeft.

Kurt Glazemakers

Chief Technology Officer Europe Terremark

Tijdens mijn eerste jaar had ik een paar laatstejaars leren kennen. Tijdens mijn studies heb ik samen met een aantal medestudenten zelf een internetbedrijf opgestart. Een van mijn eerste taken was een nieuw datacenter inrichten en klanten overtuigen ons product te kiezen. Daarna moesten we presentaties geven over ons product aan nieuwe investeerders, nieuwe mensen aannemen, ... Op die manier kreeg ik de kans om te proeven van alle aspecten van een bedrijf. Ik had nooit gedacht dat sales zo leuk kon zijn en dat legal een noodzakelijk kwaad is. En het is nu net dát wat een ingenieursberoep zo geweldig maakt. Als ingenieur niet-technische aspecten onder de knie krijgen, is veel makkelijker dan een niet-ingenieur technische dingen laten doen. Kortom, als ingenieur kan je na je studie nog alle kanten uit. Bij de meeste andere studies ligt de loopbaan echter al vast bij het begin van de studie.