Werktuigkunde-elektrotechniek

Werktuigkunde-elektrotechniek

De Masters in de ingenieurswetenschappen: werktuigkunde-elektrotechniek gaan aan de slag in zowat alle nijverheidstakken. Zowel in de overheids- als in de privé-sector kent hun werkterrein zeer veel variatie (energiesector, metaalverwerkende industrie, transportsector, bank- en kredietwezen, verzekeringssector, studiebureaus, bouwsector, elektrotechnische nijverheid, montagefabrieken).

Belangrijk: de afstudeerrichting maritieme techniek wordt in Vlaanderen enkel door de Universiteit Gent aangeboden.

Enkele getuigenissen

Joke Neefs

Asset Manager BASF

In mijn huidige functie maak ik deel uit van een team dat de installatie zo goed mogelijk leidt: kostenbewust, maar veilig en met gemotiveerde medewerkers. Tot mijn werkterrein behoren onder andere het productieproces optimaliseren door continue verbeteringen, het analyseren en oplossen van storingen, het op punt zetten van een periodiek onderhoudsplan en waar nodig investeringen omzetten om de capaciteit te verhogen of de installatie up-to-date te houden. Dat is ook het grote voordeel van een diploma als burgerlijk ingenieur: je kan nog zoveel wegen inslaan na je studies. Je kan je verdiepen in onderzoek, de financiële wereld induiken, voor een productieomgeving kiezen, contact zoeken met meerdere bedrijven, ...

Luc Semeese

Volvo Cars Europe

In 1986 begon ik bij Volvo als productie- en materiaalplanner in de afdeling Materiaalplanning en Logistiek. De logistieke afdeling heeft de eerste 10 jaar mijn loopbaan beïnvloed, want na anderhalf jaar in de planningafdeling werd ik projectcoördinator in materiaalbehandeling. In 1997 ging mijn loopbaan binnen Volvo een andere kant uit en werd ik manager van de lasfabriek. Na meer dan 10 jaar afstuderen had ik nu een job waar ik verantwoordelijk was voor het runnen van een hoogtechnologische fabriek. Toen men in 2001 iemand met productie-ervaring zocht om een volledige nieuwe fabriek te bouwen voor het introduceren van een gloednieuw voertuigplatform met twee nieuwe modellen in Gent, was ik direct kandidaat. Het werd één van de meest boeiende periodes uit mijn leven! Nu ben ik verantwoordelijk voor alle wijzigingen in verband met het product (de modellen die we bouwen) en het productieproces in Volvo Cars Gent.