Info voor nieuwe studenten

Introductiedagen nieuwe studenten academiejaar 2020-21


Tijdens één van de twee introductiedagen op donderdag 17 september of vrijdag 18 september 2020, die doorgaan in Auditorium 1  en 2 van het Farmaceutisch Instituut (Campus Heymans), maak je kennis met de faculteit, de auditoria, je medestudenten, enz. Je krijgt er bovendien veel praktische informatie waardoor je goed geïnformeerd naar je eerste les kunt gaan (cursussen, handboeken, lesrooster, enz.).


Als er omwille van veiligheidsredenen in het kader van corona bepaalde activiteiten niet zouden kunnen doorgaan, dan zullen er zeker alternatieve startactiviteiten georganiseerd worden. Hou deze website dus in de gaten!

Lesroosters

De lessen starten op maandag 21 september 2020.

Je vindt jouw persoonlijk lesrooster (op basis van je persoonlijke curriculum) via oasis.ugent.be. Log in met je UGent-account en klik op ‘mijn kalender’.

Boeken en syllabi

De boekenverkoop wordt elk jaar georganiseerd door de studentenvereniging Gentse Farma Kring (GFK). Voor  de eerste bachelor gaat deze boekenverkoop door op donderdag 17 en vrijdag 18 september 2020 voorafgaand of volgend op de introductieactiviteit in het auditorium. Je kan dan cursussen, handboeken en extra benodigdheden (labojas, veiligheidsbril, spatel, peer) kopen aan zeer democratische prijzen.

Op de studiefiches (studiegids.ugent.be>kies de opleiding Farmaceutische Wetenschappen>klik op het opleidingsonderdeel) van de vakken zie je ook welke boeken of syllabi je zeker nodig hebt.

Virtuele rondleiding voor de farmaciestudent aan de UGent

Vakantiecursus chemie

De faculteit richt een vakantiecursus chemie in voor studenten die geen wetenschappelijke richting gevolgd hebben in het secundair onderwijs, of anders gezegd, voor studenten die wekelijks één uur chemie of twee uur natuurwetenschappen hebben gehad.

Studenten die uit een wetenschappelijke richting komen en toch hun chemische voorkennis willen opfrissen kunnen zich inschrijven voor een online zelfstudiepakket.

Lees meer over de vakantiecursus en het zelfstudiepakket

Studentenadministratie

Als je vragen hebt over de administratieve kant van studeren aan de faculteit, richt je dan tot de facultaire studentenadministratie.

Monitoraat

Tijdens je studie kan je rekenen op persoonlijke begeleiding via het monitoraat.

Meer info over de werking van de studiebegeleiding en van de trajectbegeleiding kan je vinden op de specifieke websites.

Vrijstellingen of studieomvangvermindering

Als je reeds één of meerdere credits behaald hebt in een andere verwante (universitaire) opleiding, kom je misschien in aanmerking om een vrijstelling van één of meerdere vakken te krijgen. Ook als je al een diploma behaald hebt aan een (andere) universiteit of hogeschool in een medische of wetenschappelijke richting, kom je in aanmerking om studieduurverkorting aan te vragen.

Alle documenten in verband met vrijstellingsaanvragen moeten tijdig (bij voorkeur voor de aanvang van het academiejaar) ingediend worden bij de facultaire trajectbegeleider.

Meer info over de procedure

Ligging faculteit en Openbaar Vervoer

De faculteit is vlot bereikbaar via het openbaar vervoer.

Bekijk de situering van de faculteit via Google Maps

Op weekdagen vertrekt om de 7,5 minuten Tram 4 vanuit het station Gent St-Pieters naar het UZ Gent.  De Faculteit Farmaceutische Wetenschappen ligt op korte wandelafstand (4 minuten) van de eindhalte van deze tram. Meer info vind je onder routebeschrijving (link via: https://www.ugent.be/fw/nl/contact/route.htm).

Studentenraad en Studentenvereniging

Als student ben je van harte welkom om aan te sluiten bij de studentenraad STUFF en de studentenvereniging GFK

Eerste Bachelorweekend

De studentenvereniging Gentse Farma Kring organiseert allerlei activiteiten om je een onvergetelijke studententijd te bezorgen. Speciaal voor de eerstejaarsstudenten organiseren ze ook een Eerste Bachelor

Weekend van vrijdagavond 2 oktober tot en met zondag 4 oktober 2020 voor amper 45 euro. Zo’n weekend is ideaal om je medestudenten en het GFK beter te leren kennen.  Je kan je inschrijven via de website van de studentenvereniging GFK 

Vanaf 1 september kan je je ook toevoegen aan de facebookpagina “1ste Bachelor Farmacie Gent”. Zeker doen!