Honours programme Education

Ben je op zoek naar een interessante uitdaging en boeit praktijkonderwijs aan bachelorstudenten binnen je eigen faculteit je uitermate? Wil je naast je reguliere curriculum kennismaken met onderwijsdidactiek in het algemeen en ontwikkeling in het praktisch onderwijs in het bijzonder? Dan is het Interfacultair Honours Programme Education iets voor jou!

Onder begeleiding van vakinhoudelijke en pedagogische experten maak je kennis met het begeleiden van practica, het uitwerken van onderwijsinnovaties en het verzorgen van wetenschapscommunicatie op events.

Waarom deelnemen?

In de eerste plaats helpt het programma je kennis te verbreden en te verdiepen, je blik te verruimen, je communicatievaardigheden te ontwikkelen en je pedagogische vaardigheden aan te scherpen. Eens je het programma met succes beëindigd hebt, ontvang je een speciaal getuigschrift. Dit kan net dat streepje voor betekenen voor beursaanvragen, sollicitaties of kandidaturen voor verdere studies in binnen- of buitenland. Je bouwt bovendien een verrijkend netwerk van contacten op met medestudenten uit verschillende opleidingen.

Vragen?

Programmacoördinator:
Aurelia De Swaef – hpeducation@ugent.be
+32 9 332 13 85