Geïndividualiseerd traject of GIT

Wat is een geïndividualiseerd traject?

Een geïndividualiseerd traject (GIT) is een studietraject waarbij afgeweken wordt van het modeltraject. Je kan het modeltraject van een opleiding terugvinden in de studiekiezer onder het tabblad programma.

Voordelen

Je zelf kiest hoeveel vakken je opneemt per academiejaar, rekening houdend met eigen capaciteiten en persoonlijke situatie.

Nadelen

De kans op overlap in jouw persoonlijk les- en examenroosters wordt groter omdat je in een GIT dikwijls vakken uit verschillende jaren combineert.

Een geïndividualiseerd traject samenstellen

Je wil een bachelor en/of master starten of verderzetten

Je wil een schakel- of voorbereidingsprogramma starten of verderzetten.

Je wil een schakel- of voorbereidingsprogramma combineren met een master. 

Je wil je studies spreiden door een kleiner studiepakket op te nemen in functie van topsport, werk, welzijn… Bijvoorbeeld schakelprogramma spreiden over 2 jaar.

Je hebt vrijstellingen aangevraagd/ontvangen

Je hebt op basis van een eerdere opleiding vrijstellingen aangevraagd of ontvangen. Bekijk hoe je jouw GIT kan samenstellen.  

Begeleiding bij het samenstellen van je curriculum

Bij de start van het academiejaar is het uitzonderlijk druk waardoor het niet mogelijk is om voor iedereen een individuele afspraak te voorzien. Afspraken zijn voorbehouden voor uitzonderlijke en complexe situaties en zijn enkel vast te leggen na overleg met een trajectbegeleider.
Omdat er erg veel studenten zijn aan onze faculteit en we iedereen graag zo snel mogelijk verder willen helpen, organiseren we GIT-workshops.

GIT-workshop

Tijdens een GIT-workshop kan je persoonlijke vragen voorleggen aan de trajectbegeleider of curriculummanager van je opleiding.

Kom voorbereid naar de GIT-workshop door vooraf je trajectvoorstel uit te werken en je specifieke vragen op te lijsten. Op die manier kunnen we jou en je medestudenten zo snel mogelijk verder helpen. 

Schrijf je in voor de GIT-workshop van je opleiding:

Contact

Contacteer een trajectbegeleider.