Uitwisseling Logopedische en Audiologische Wetenschappen

Een semesteruitwisseling is een manier om een deel van je studie in het buitenland door te brengen. Deze uitwisseling omvat het volgen van opleidingsonderdelen (‘vakken’) aan een buitenlandse universiteit gedurende een volledig semester. In onderstaande figuur wordt een overzicht gegeven van de verschillende uitwisselingsplaatsen voor zowel de afstudeerrichting logopedie als audiologie. In de tabellen worden de beschikbare plaatsen per afstudeerrichting weergegeven samen met het aantal studenten die per academiejaar geselecteerd kunnen worden, het tijdstip van de uitwisseling binnen de 2-jarige master en een link naar de website van de universiteit.

Bestemmingen

Bestemmingen Logopedische en Audiologische wetenschappen

Uitwisseling binnen Europa (Erasmus) - Master Logopedie en Audiologie

Land Stad Universiteit Code Aantal studenten
Griekenland Patras University of Patras G PATRA04 4 LOGO (SEM1) - MA2
Nederland Groningen Rijksuniversiteit Groningen NL GRONING01 1 LOGO (SEM1) - MA2
Spanje A Coruña Universidade Da Coruña E LA-CORU01 2 LOGO (SEM1) - MA2
Duitsland Potsdam Universität Potsdam D POTSDAM01 1 LOGO (SEM1) - MA2
Portugal Aveiro Universidade de Aveiro P AVEIRO01

2 LOGO (SEM1) - MA2

Kroatië Zagreb Zagreb University HR ZAGREB01

1 LOGO ( SEM1) - MA2

Turkije  Istanbul  Medipol University TR ISTANBU36

1 LOGO (SEM1) - MA2

Uitwisseling buiten Europa - Master Audiologie

Land Stad Universiteit Aantal studenten
Australië Sydney Macquarie University 1 AUDIO (SEM 2) - MA1
Groot-Brittannië Newcastle Newcastle University 1 LOGO (SEM 1) - MA2
Zuid-Afrika Pretoria Universiteit van Pretoria 3 AUDIO (SEM 2) - MA1

Selectieprocedure

Semesteruitwisselingen verlopen via een selectieprocedure, waarbij de kandidaten geselecteerd worden op basis van een puntenbrief, een motivatiebrief en een sollicitatiegesprek.

  • Puntenbrief: de student voorziet een overzicht van zijn/haar behaalde punten tijdens het 1ste en 2de bachelorjaar (bij selectie in BA 3 voor uitwisseling in MA 1) & 3de bachelorjaar (bij selectie in MA 1 voor uitwisseling in MA 2).
  • Motivatiebrief: de student schrijft een motivatiebrief met een grondige toelichting waarom hij/zij graag op buitenlandse uitwisseling wil vertrekken. Deze brief omvat ook een overzicht (in rangorde) van de landen waar hij/zij graag naartoe zou willen gaan alsook de landen waar hij/zij zeker niet naartoe zou willen gaan.
  • Sollicitatiegesprek: de student krijgt de kans om tijdens een 10 minuten durend gesprek zijn/haar motivatiebrief en voorkeuren verder toe te lichten.

De selectieprocedure zal afzonderlijk verlopen voor de semesteruitwisselingen in MA 1 en MA 2. In MA 1 kan er naar Zuid-Afrika en Australië op uitwisseling gegaan worden. In MA 2 komen de Europese plaatsen + Groot-Brittannië aan bod. Informatie omtrent het indienen van de kandidaturen en afspraken voor een sollicitatiegesprek zullen meegedeeld worden via Ufora. De gesprekken gaan steeds door in de inhaalweek van het eerste semester (december) in het academiejaar voorafgaand aan de semesteruitwisseling; de exacte datum wordt bekend gemaakt via Ufora.

Contact

Internationalisering.law@ugent.be