Studeren in het buitenland

Als student heb je heel wat mogelijkheden om tijdens je studies een buitenlandse ervaring op te doen. Afhankelijk van je opleiding kan je kiezen om binnen of buiten Europa een stage te lopen, een aantal opleidingsonderdelen te volgen of een deel van je masterproef te doen. Ben je geïnteresseerd in zo een ervaring, lees dan zeker de onderstaande informatie en ga na wat de specifieke mogelijkheden zijn binnen jouw opleiding.

Infomoment

Elke opleiding richt tijdens het najaar een infomoment in waarop de uitwisselingsmogelijkheden worden toegelicht. Een uitnodiging ontvang je meestal via je opleidingsspecifieke infosite op Ufora.

Bestemming en selectieprocedure

De mogelijke bestemmingen met de daaraan gekoppelde selectieprocedure verschilt van opleiding tot opleiding. Meer informatie hieromtrent vind je terug onder de opleidingsspecifieke informatie.

Aanvraagprocedure

Je dient een aanvraagprocedure te doorlopen aan de UGent en bij de gastinstelling. Met deze administratieve voorbereidingen kan je pas starten na het bijwonen van het infomoment en het vastleggen van je bestemming.

Aanvraagprocedure UGent

Meer informatie over de aanvraagprocedure aan UGent.

Aanvraagprocedure gastinstelling

Ga zeker ook naar de website van je buitenlandse universiteit en kijk na welke procedures moeten worden gevolgd en hou je aan hun deadlines.

Beurzen

Raadpleeg via het financieringskanaal van je uitwisseling het type beurs waarop je mogelijks beroep kan doen.  

Vaccinaties

Indien je naar een verre of tropische bestemming reist, moet je tijdig nagaan welke reisvaccinaties verplicht zijn en welke aangeraden worden voor jouw land van bestemming. Afhankelijk van jouw bestemming kan je voor bepaalde vaccinaties rekenen op een terugbetaling.

Opleidingsspecifieke informatie

Gerelateerde inhoud